Saturday, October 8, 2011

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ κ. ΠΟΛΥΒΙΟΥ;


ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ κ. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================


Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ο Πρόεδρος Χριστόφιας διόρισε τον κ. Πόλυ Πολυβίου ως το πρόσωπο που θα έπρεπε να διερευνήσει και να καταλογίσει ευθύνες για τη φονική έκρηξη στο Μαρί κατά την οποία 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και το 20% του ΑΕΠ της Κύπρου χάθηκε σε μια μέρα.


Ο κ. Πολυβίου - γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Κύπρου - είναι παγκοίνως γνωστός από δεκαετίες για την ευφυία, την κατάρτιση σε νομικά θέματα - και όχι μόνον - και την ακεραιότητα του ήθους του!


ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ;

________


Επομένως για ποιο λόγο ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέθεσε το έργο της καταλόγισης ευθύνης για το τεράστιο έγκλημα που έγινε με τη φονική έκρηξη στο Μαρί, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι θα έβρισκε ο ίδιος τον μπελά του;


Ο κ. Πολυβίου - ένας εξαιρετικά πετυχημένος δικηγόρος - ούτε οικονομικά έχει ανάγκη τον Πρόεδρο Χριστόφια, ούτε πολιτικά επειδή δεν εξεδήλωσε ποτέ ενδιαφέρον να αναλάβει πολιτικά αξιώματα. Αρα ποιο λόγο είχε ή θα μπορούσε ποτέ να έχει λόγους να δέιξει μεροληψία υπέρ του Προέδρου Χριστόφια και να κουκουλώσει τις ευθύνες του;


ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

________


Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Κύπρου να μην είναι ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για το κακό που έγινε αφού ακόμη και τα παιδιά του Δημοτικού κατανοούν ότι στο Προεδρικό σύστημα Δημοκρατίας ο Πρόεδρος έχει την ανεξέλεγκτη δικαιοδοσία να διορίζει και να παύει ανώτατους αξιωματούχους ακόμη και τους υπουργούς κατά βούληση!


Ας σημειωθεί μάλιστα ότι βάσει του Συντάγματος της Κύπρου ο Πρόεδρος έχει ευρύτερες διακαιοδοσίες από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.! Στις ΗΠΑ ο όποιος διορισμός του Προέδρου ως υπουργού ή ανώτατου δικαστή ή άλλου κορυφαίου αξιωματούχου πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία. Στην Κύπρο όμως ο Πρόεδρος κάνει τους διορισμούς κατά το δοκούν χωρίς να προβλέπεται ανάγκη να επικυρωθούν οι διορισμοί του από τη Βουλή!


Επομένως βάσει ποιας λογικής και της πρόνοιας ποιου συνταγματικού δικαίου δεν είναι προσωπικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε έλλειψη, αμέλεια ή παράλειψη των καθηκόντων των αξιωματούχων που διόρισε και πώς δεν είναι ο ΜΟΝΟΣ σε τελευταία ανάλυση υπεύθυνος για το κακό που βρήκε την πατρίδα μας;


ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ κ. ΠΟΛΥΒΙΟΥ;
________


Γιατί ο κ. Χριστόφιας θεώρησε ότι ένας νομικός του κύρους και της ακεραιότητας του κ. Πολυβίου θα απέκρυπτε αυτή την πραγματικότητα και θα απέδιδε την ευθύνη σε άλλο πρόσωπο εκτός από τον ίδιο τον Πρόεδρο;


Για να διακινδυνεύσει τη νομική, επαγγελματική και ηθική του ακεραιότητα;


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ

_______


Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Χριστόφιας δεν συνειδητοποιεί την ευθύνη του για το έγκλημα που έγινε σε βάρος της πατρίδας μας εξαιτίας των άστοχων ενεργειών, των παραλείψεων και της ανεύθυνης συμπεριφοράς που έχει επιδείξει.


Γι’ αυτό και θεώρησε ότι θα μπορούσε να διορίσει ένα ακέραιο άνθρωπο, ένα επιστήμονα σπάνιας νομικής επάρκειας και ένα ευφυέστατο άνθρωπο χωρίς συνέπειες για τον ίδιο.


ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΠΟΛΛΩ ΜΆΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

__________


Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Δείχνει ότι ο κ. Χριστόφιας δεν είναι απλά επικίνδυνος λόγω της εθνομειοδοτικής, ανθελληνικής και εκκλησιομάχου ιδεολογίας του, αλλά και επειδή αδυνατεί να κάνει ορθή διάγνωση οφθαλμοφανών και αυταπόδεικτων δεδομένων ακόμη και όταν αυτά αφορούν την πολιτική και ηθική του οντότητα.


Οταν τον εαυτό του δεν κατόρθωσε να τον προστατεύσει και έπεσε σε μια τόσο χονδροειδή γκάφα πώς να τον εμπιστευτούμε ότι μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντα της πατρίδας μας;


3 comments:

  1. Ο κ. Χριστόφιας διώρισε τον κ. Πολυβίου διότι νόμιζε ότι θα τον δικαιώσει. Όμως τα σχέδια του πήγαν στον αέρα. Φάνηκε τελικά ο ακαίρεος χαρατήρας του κ. Πολυβίου και ότι είναι εντελώς αμερόληπτος! Μπράβο κύριε Πολυβίου!

    ReplyDelete
  2. Αντί αμεροληψία εγώ βλέπω μάλλον ανικανότητα.

    ReplyDelete
  3. Εννοώ ανικανότητα εκ μέρους του κ. Χριστόφια φυσικά και όχι του κ. Πολυβίου του οποίου και η ικανότητα και η αμεροληψία είναι δεδομένες.

    ReplyDelete