Wednesday, October 5, 2011

Ο Π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ, ΕΝΩ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΥΠΝΩΤΤΕΙ ΤΟΝ ΝΗΔΥΜΟ


Ο π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ, ΕΝΩ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΥΠΝΩΤΤΕΙ ΤΟΝ ΝΗΔΥΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========

Την ώρα που οι Ιεράρχες μας - τουλάχιστον μέχρι στιγμής - υπνώττουν τον νήδυμο και κάθονται σαν σχολιαρόπαιδα και ακούν τον Μακαριότατο και τον Αγιο Ιλισού να τους κάνουν “κατηχητικό”, ο Παν. Αρχιμανδρίτης Σάραντης Σαράντος ανέλαβε την πρωτοβουλία όχι απλά να ζητήσει από τους πιστούς να μην παραλάβουν την φοροκάρτα - κάτι που αναμενόταν ότι θα έκανε αφού είναι από καιρό γνωστές οι θέσεις του για την ηλεκτρονική φυλακή-, αλλά και να αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι για την ακίνητη περιουσία, που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Ομολογουμένως εκπλήσσει θετικά η ριζοσπαστική αυτή δήλωση του π. Σαράντη ενός κληρικού γνωστού για τη μετριοπάθεια που τον διακρίνει, τη νηφαλιότητα που γράφει και τη σύνεση που ενεργεί.

Εξίσου μεγάλη εντύπωση - αρνητική όμως - δημιουργεί το γεγονός ότι - τουλάχιστον μέχρι στιγμής - στην Ιεραρχία δεν αναφέρθηκε καθόλου το θέμα της ηλεκτρονικής φυλακής.

Οι Σεβασμιότατοι αρχιερείς περιορίστηκαν να παρακολουθούν την κωμωδία του Αρχιεπισκόπου που μας το παίζει σεμνός και ταπεινός και της ερήμου μακριά από Βυζαντινές μεγαλοπρέπειες.!!!

Οι πιστοί αναμένουν να δουν αν θα υπάρξουν ηγετικά αναστήματα μεταξύ των Ιεραρχών, που θα θέσουν δυναμικά και ριζοσπαστικά το θέμα της ηλεκτρονικής φυλακής και της δυσβάκτακτης μέχρις εξοντώσεως φορολογίας του λαού ή αν θα περιοριστούν να συζητούν άσχετα με την τραγική κρισιμότητα των στιγμών θέματα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ: “ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ”
============

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πρίν απο λίγο με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο, του ζητήσαμε να μας πεί την γνώμη του για την φοροκάρτα και τα νέα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση.

"Ορθόδοξο Παρατηρητήριο": Π. Σαράντη, τις τελευταίες ημέρες ο ελληνικός λαός δέχεται απανωτά πλήγματα τόσο σε οικονομικό επίπεδο με την επιβολή απίστευτων "κεφαλικών φόρων", όσο και εναντίον της ελευθερίας του μέσω της φοροκάρτας, τα “εγκαίνια " της οπoίας έγιναν χθές. Θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιό σας για αυτά τα δύο ζητήματα.

Π. Σαράντης Σαράντος: Ανέκαθεν θεωρούσα ως καθήκον και υποχρέωση προς την πατρίδα την φορολογική ειλικρίνεια και την πληρωμή των φόρων. Με αυτήν την πεποίθηση πλήρωσα αγόγγυστα όσα δίκαια ή άδικα εκτίμησε το κράτος ως συμμετοχή μου στα βάρη της χώρας.

Σήμερα όμως, αυτό που διαπιστώνουμε τόσον εμείς όσο και οι ειδικοί οικονομικοί επιστήμονες, είναι ότι η επιβολή φόρων δεν έχει πλέον τον χαρακτήρα ενός "συμμετοχικού συστήματος προσφοράς για το κοινό καλό", αλλά έχει μεταμορφωθεί σε ένα όπλο μαζικής οικονομικής εξόντωσης του λαού, διά του οποίου θα επιτευχθεί αφ΄ενός η απόλυτη υποδούλωσή του στα αντίχριστα κελεύσματα της Νέας Εποχής, και αφ’ ετέρου θα ολοκληρωθεί η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μέσα σε αυτό κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας ο ελληνικός λαός με το πρόσχημα της συμμετοχής σε ένα "επώδυνο πλην αναγκαίο" πρόγραμμα ... εθνικής σωτηρίας, καλείται να συναινέσει, όχι μόνο στην φυσική του εξόντωση, αλλά και στην υφαρπαγή του Θεοσδότου δώρου της ελευθερίας όπως αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω της φοροκάρτας και σύντομα της κάρτας του πολίτη.

Υπό αυτήν την έννοια και με αίσθηση της ποιμαντικής μας ευθύνης, δεν μπορούμε παρά να πούμε ευθαρσώς, ότι κανείς δεν πρέπει να παραλάβει την φοροκάρτα, ούτε ακόμα και όταν θα καταστεί υποχρεωτική ( από 1/1/2012), καθώς επίσης ότι η πληρωμή "χαρατσιών" που κακώς χαρακτήρισαν φόρους ή τέλη δεν είναι καθήκον μας προς την πατρίδα αλλά συναίνεση στην ληστεία και στον κατακερματισμό της.


ΠΗΓΗ:

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο,

Αναβάσεις

4 comments:

  1. Χθες μιλούσα με έναν συνάδελφο. Μου λέει

    Θέλω να δω την Ι. Σύνοδο να σηκώνεται και να πηγαίνει στο σύνταγμα, μπροστά από τον κόσμο και να πει στα ΜΑΤ "ελάτε να βαρέσετε εμάς".

    Δεν ξέρω αν είναι άποψη απόγνωσης ή κάτι άλλο, αλλά αν η εκκλησία ανησυχεί για το ποίμνιό της και θέλει να έρχονται περισσότεροι πιστοί στην εκκλησία, αυτή θα ήταν μια καλή ευκαιρία να το καταφέρει.

    Ας αφήσει λοιπόν τις λειτουργικές παραφράσεις, τα οικουμενιστικά τερτίπια και την εκ του ασφαλούς δημοσιότητα. Να δούμε τότε πόσοι άθεοι και αλλόδοξοι θα γυρίσουν μέσα σε μία μέρα στην Ορθόδοξη εκκλησία, με ελπίδα και κουράγιο και δύναμη να αντιστέκονται στη νεοκουλτούρα της "δημοκρατικής" χούντας.

    ReplyDelete
  2. Είστε πολυ αισιόδοξος ότι με την παρουσία της Ιεραρχίας στο Σύνταγμα θα γίνουν τόσα πολλά.

    Αλλα πρέπει να κάνει η Ιεραρχία και δεν τα κάνει.

    ReplyDelete
  3. Μήπως δεν είμαι πολύ αισιόδοξος με πολύ λιγότερα;

    Αν έβγαινε στο Σύνταγμα σίγουρα θα έκανε και τα άλλα. Πακέτο πάει.

    ReplyDelete
  4. Πραγματικά ανόητο σχόλιο.

    Εκτίθεσθε όταν διατυπώνετε αυτού του είδους τις ανοησίες.

    ReplyDelete