Tuesday, October 4, 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======
Είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριότατος στη σημερινή του εισήγηση στην Ιεραρχία.
“Το ζητούμενο δεν είναι οι καταγγελτικές κραυγές που θα εξυπηρετήσουν την προσωρινή ψυχολογική εκτόνωση, αλλά σωστή, αποτελεσματική και με κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα δικαίου θεραπεία των νοσηρών φαινομένων.”
Αυτή η δήλωση του Μακαριότατου μας βρίσκει 100% σύμφωνους. Γι’ αυτό ακριβώς, Μακαριότατε, εβραγχίασεν ο λάρυγξ μου τους τελευταίους μήνες να λέγω σχεδόν καθημερινά προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι ανάγκη να υπάρξει κίνημα αποφασισμένων - όχι αγανακτισμένων - το οποίο να μη σταματήσει να εργάζεται μεθοδικά πριν πέσει η κυβέρνηση των εθνομειοδοτών αλλά και εσείς από τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.
Οι φωνασκίες, οι διαμαρτυρίες και τα καλέσματα προς τους μαθητές και τους πολίτες για να κάνουν επανάσταση και η καταδίκη των σκοτεινών δυνάμεων, του Ισραηλινού συμβουλίου και της Λέσχης Μπίντελμπεργκ εις ουδέν ωφελούν, αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται. Συνήθως - όπως ορθά επεσημάνατε - λειτουργούν ως ψυχολογική εκτόνωση. Θα προσθέσω όμως ότι ορισμένες φορές είναι δείγματα γραφής εκ του πονηρού όσων θέλουν να αποσείσουν την ευθύνη τους επειδή θα έπρεπε να ήταν πρωτοστάτες για να σας γκρεμίσουν από τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.
Γι’ αυτό το σκοπό έχω προτείνει κατ’ επανάληψη να συγκροτηθούν ομάδες πιστών - και δη θεολόγων - οι οποίοι να σας αποδοκιμάζουν εντονότατα όπου και αν εμφανίζεστε ώστε να σας κάνουν να φοβάστε κυριολεκτικά να ξεμυτίσετε από την Αρχιεπισκοπή.
Παράλληλα παρότρυνα τους σεβαστούς μας Ιεράρχες να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να θέσουν θέμα άμεσης εκθρόνισής σας ή αν αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί, να σας αφαιρέσει τουλάχιστον η Ιεραρχία την πρωτοβουλία των κινήσεων για να αποτρέψει και νέα συνωμοσία σας σε βάρος της Εκκλησίας με τους άθεους εκκλησιομάχους.
Επομένως σ’ αυτό το σημείο είμαστε απολύτως σύμφωνοι. Οχι φωνασκίες που δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά συγκεκριμένο σχέδιο ανατροπής ή τουλάχιστον φίμωσής σας.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
____________

Είπε ακόμη ο Μακαριότατος: “Η Εκκλησία δεν ασκεί πολιτική, είναι όμως υπεύθυνη για το ήθος των πολιτών τους οποίους οφείλει να εμπνέει.”
Οταν λέτε Μακαριότατε ότι η Εκκλησία δεν ασκεί πολιτική τι εννοείτε; Επειδή δεν είναι μυστικό ότι συνωμοτείτε σε φανερά και μυστικά διαβούλια με τους Πασόκους για να ξεπουλήσετε τα δίκαια της Εκκλησίας και να αφήσετε το ποίμνιό σας απροστάτευτο των Πασόκων λύκων επερχομένων. Οταν επομένως λέτε ότι δεν ασκεί πολιτική η Εκκλησία εννοείτε πολιτική που στέκεται ανάχωμα στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ;
Σε κάθε περίπτωση θα μας επιτρέψετε να σας πούμε ότι είναι τουλάχιστον αστείο θεολογικά να λέτε ότι η Εκκλησία δεν ασκεί πολιτική. Οταν ο Ιερός Χρυσόστομος έλεγξε την Ευδοξία και τον Ευτρόπιο δεν άσκησε πολιτική; Οταν ο Αγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων αρνήθηκε να κοινωνήσει τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο δεν άσκησε πολιτική; Οταν ο Μέγας Βασίλειος και ο Αγιος Γρηγόριος έλεγχαν την απονιά των πλουσίων που καταδυνάστευαν τους φτωχούς και τους αδύνατους δεν έκαναν πολιτική; Οταν ο Αγιος Θεόδωρος Στουδίτης πραγματοποιούσε τις λαμπαδηφορίες των μοναχών του στην Κωνσταντινούπολη και όταν έκλεινε τις θύρες της Μονής του Στουδίου κατάμουτρα στον αυτοκράτορα και την ανεψιά του Θεοδότη δεν έκανε πολιτική; Οταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τους Γερμανούς κατακτητές δεν άσκησε πολιτική; Οταν ο προφήτης Ηλίας πολεμούσε την Ιεζάβελ και τους ιερείς του Βάαλ δεν έκανε πολιτική; Οταν ο προφήτης Νάθαν έλεγξε το βασιλιά Δαβίδ δεν έκανε πολιτική; Οταν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος έλεγξε τον Ηρώδη και την Ηρωδιάδα δεν έκανε πολιτική;
Σε κάθε περίπτωση, Μακαριότατε, εσείς ασκείτε πολιτική και μάλιστα πολιτική του χειρίστου είδους. Δεν είστε τίποτε περισσότερο από αχυράνθρωπος του ΠΑΣΟΚ στην Εκκλησία που υποβοηθεί αφάνταστα τους άθεους που μας κυβερνούν να γκρεμίσουν τα πάντα με την ένοχη σιωπή σας όταν οι Πασόκοι ψηφίζουν αντιχριστιανικούς νόμους, αλλά και με την προσπάθεια φίμωσης όσων αντιδρούν εναντίον των εκκλησιομάχων.
Αρα; Γιατί ισχυρίζεστε ότι η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική;
Οι επιλογές μας δεν είναι να κάνουμε ή να μην κάνουμε πολιτική, αλλά να πολιτευόμαστε κατά Θεόν ή αντίθετα προς το θέλημα του Θεού.
Οσοι ψηφίζουν άθεους και εκκλησιομάχους δεν κάνουν πολιτική και μάλιστα κακή πολιτική; Οσοι κάθονται στους καναπέδες τους και αφήνουν τους εκκλησιομάχους να κερδίζουν τα πολιτικά αξιώματα δεν κάνουν πολιτική; Και μάλιστα πολιτική που βοηθά την εκθεμελίωση των πάντων στην πατρίδα μας;
Ο ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
________
“Ο εξοστρακισμός που υφίσταται και στον τόπο μας η χριστιανική παράδοση, η απομάκρυνσή μας απ’ αυτήν και μάλιστα υπό την καθοδήγηση υψηλών παραγόντων και η αποξένωση των Νεοελλήνων από τις χριστιανικές και πολιτισμικές μας ρίζες έφεραν και φέρνουν πλήθος στρεβλώσεων σε όλα τα επίπεδα ζωής», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Κύριε ελέησον Μακαριότατε!
Προς ποιους απευθύνετε αυτούς τους λόγους; Προς εξωγήινους ή προς 80 τόσους ιεράρχες οι οποίοι γνωρίζουν με πιο συνωμοτικό τρόπο παγιδεύσατε, με τη βοήθεια του Μεσσηνίας και του Δημητριάδος, τους Συνδέσμους των θεολόγων ώστε να πέσουν στην παγίδα που ετοιμάσατε με τον Γιαγκάτζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του, οι οποίοι εργάζονται μεθοδικά για να μετατρέψουν το μάθημα των θρησκευτικών από ορθόδοξο κατηχητικό σε κοινωνιολογικό και θρησκειολογικό;
Για όνομα του Θεού Μακαριότατε!
Εσείς που διορίσατε τον κ. Γιαγκάτζογλου σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας και συνωμοτείτε μαζί του για να αλλοτριωθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας των θρησκευτικών τολμάτε να μιλάτε για εξοστρακισμό που υφίσταται η χριστιανική παράδοση, η απομάκρυνσή μας απ’ αυτήν και μάλιστα υπό την καθοδήγηση υψηλών παραγόντων και η αποξένωση των Νεοελλήνων από τις χριστιανικές και πολιτισμικές μας ρίζες»;
Επιτέλους! Νομίζετε ότι απευθύνεστε σε αμνήμονες ή αμβλύνοες;

No comments:

Post a Comment