Thursday, October 6, 2011

BEYOND WORDS Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ!!!


BEYOND WORDS Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Είναι ειλικρινά πέραν κάθε περιγραφής η προκλητική συμπεριφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου.

Για μια ακόμη φορά προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και τη συνείδηση των πιστών εξαιτίας της επιθυμίας του να επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία τον Σεβ. Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο Κουμαριανό.

Τι σοφίστηκε τώρα; Να ανοίξει δίαυλο συνεργασίας με τον Σεβ. Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομο.

“Με τρομάζει λοιπόν η σκέψη, ότι και ο Σεβ. Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος θα περιέλθη εις αυτήν την κατάσταση, καθ’ όν χρόνον και σφρίγος έχει και νεανικό ζήλο διαθέτει”, ισχυρίζεται.

Σεβασμιότατε! Δεν είναι η ομάδα του Καρούσου που έρριξε τα φυλλάδια ντροπής κατά του τότε πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με τα οποία εκθέσατε και τον τότε πρωτοσύγκελο (και νυν Μητροπολίτη Βρεσθένης) και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και επιβάλατε αντί αυτού στη Μητρόπολη Δημητριάδος το σημερινό Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο;

Τι ακριβώς συνέβηκε έκτοτε και ο νυν Σεβ. Βρεσθένης κατέστη άξιος και ικανός για να επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία;

Δεν είστε εσείς που ανταλλάξατε με τον πρώην Ζακύνθου εν Συνόδω τη στιχομυθία για τις “κούκλες” και τα “στρατιωτάκια”;

Και τώρα;

Τώρα τρομάζετε στην ιδέα ότι ο πρώην Ζακύνθου δεν θα αξιοποιηθεί από την Ιεραρχία;

Καλά! Δεν δεν έχει όρια η υποκρισία και το ανακόλουθο της συμπεριφοράς σας;

Τολμάτε μετά από τόσες δημόσιες συγκρούσεις με τον Σεβ. Βρεσθένης και τον Σεβ. πρώην Ζακύνθου να ζητάτε την αξιοποίησή τους; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι γίνεστε καταγέλαστος;

Αυτά να τα δουν όσοι εξακολουθούν να λιβανίζουν τον αλήστου μνήμης Χριστόδουλο. Ας καμαρώσουν συνέπεια και ήθος εκ μέρους του Σεβασμιότατου Καλαβρύτων.

Αυτοί δυστυχώς είναι τελικά οι “χριστοδουλάνθρωποι”.

Γι' αυτό κόβει και ράβει ανενόχλητος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: ΟΙ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΝΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ
Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
==========
Μια πρόταση για την αντιμετώπιση των Αρχιερέων που παραιτούνται από τον Μητροπολιτικό Θρόνο, παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων με αφορμή την παραίτηση του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, έφερε πάλι στο προσκήνιο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την τύχη των κατά καιρούς εξερχομένων από την ενεργό Εκκλησιαστική Διοίκηση Αρχιερέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ο κ. Αμβρόσιος στην πρότασή του, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θεωρών μη κανονικό τον τρόπο της αντιμετωπίσεως των, πάνυ ευλαβώς προάγομαι, ίνα παρακαλέσω Υμάς, όπως καθορίσωμεν ωρισμένα μέτρα και τρόπους συμπεριφοράς της Διοικήσεως, ούτως ώστε οι κατά καιρούς παραιτούμενοι Αδελφοί μας να μη αφανίζωνται, τ.ε. να μη αποκλείωνται από την συμμετοχήν των εις τα εκκλησιαστικά δρώμενα, αλλά και η Εκκλησιαστική Διοίκησις να μη στερείται της σοφής των γνώμης και της πολυτίμου εμπειρίας των».
«Άλλωστε και ει την Κοινωνίαν οι εξερχόμενοι της ενεργού υπηρεσίας Αξιωματούχοι της Κρατικής Μηχανής λαμβάνουν τον τίτλον του επίτιμου….. και δια ποικίλων τρόπων και μέσων ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΩΝΤΑΙ από την κοινωνικήν ζωήν και κοινωνικώς γίγνεσθαί», προσθέτει ο κ. Αμβρόσιος.
Σε άλλο σημείο της πρότασής του, αναφερόμενος στους εφησυχάζοντας Αρχιερείς τονίζει: «Δεν συμβαίνει όμως κάτι ανάλογο και για τους εφησυχάζοντας Αρχιερείς. Ποιος π.χ. σκέπτεται και πως η Εκκλησιαστική Διοίκηση αντιμετωπίζει σήμερον τους εφησυχάζοντας Αδελφούς μας Σεβ. Μητροπολίτας α) πρ. Μεσογαίας Αγαθόνικο β) πρ. Πειραιώς Καλλίνικο γ) πρ. Κοζάνης Αμβρόσιο δ) Βρεσθένης Θεόκλητο;»
«Η Μήτηρ Εκκλησία ουδεμίαν περί αυτών πρόνοιαν λαμβάνει, πλην της προς αυτούς χορηγίας ενός επιδόματος! Και όμως τινές εξ αυτών έχουν καλή υγεία σώματος και πνεύματος! Με τρομάζει λοιπόν η σκέψη, ότι και ο Σεβ. Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος θα περιέλθη εις αυτήν την κατάσταση, καθ΄όν χρόνον και σφρίγος έχει και νεανικό ζήλο διαθέτει», σημειώνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.
Στο τέλος της πρότασης του, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, προτείνει στο Σώμα της Ιεραρχίας τα εξής:
Α) Εφ’ όσον επιθυμούν και εφ΄ όσον δύνανται οι εφησυχάζοντες Αρχιερείς, προσκαλούμενοι κανονικώς, να μετέχουν, άνευ ψήφου, των Συνεδρίων της Ιεραρχίας, καταλαμβάνοντας τιμητικώς τα καθίσματα έμπροσθεν των Σεβ. Συνέδρων και αριστερά του Μακαριωτάτου Προέδρου, δηλ. παραπλεύρως προ το Βήμα του ομιλητού.
Β) Να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής εις τα συζητούμενα θέματα και διατυπώσεως της γνώμης των.
Γ) Άπαξ του έτους, κατά τον μήνα Οκτώβριο, να διοργανώνονται από την Ιεραρχία μια Δεξίωση προς τιμήν των, ώστε να επιτυγχάνεται η επικοινωνία των Γερόντων, των Πρεσβυτέρων και των νεωτέρων εις τε την Αρχιερωσύνη και την Εκκλησιαστική Διοίκηση Αρχιερέων.
Δ) Κατά την διάρκεια των εργασιών της Ι.Σ.Ι μια τριμελής εξ΄ Αρχιερέων Αντιπροσωπεία να επισκέπτεται κατ΄ οίκον τους εν βαθυτάτω γήρατι όντας Αδελφούς μας, δηλ. τους μη δυναμένους να προσέλθουν εις τας Συνεδρίας της Ι.Σ.Ι..

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment