Sunday, October 9, 2011

Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ



Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας πραγματοποιεί περιοδεία σε Μητροπόλεις του Θρόνου του για να δείξει στην πράξη το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την ιεραποστολή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 7 χρόνων από την ενθρόνισή του.


Θέλει, όπως δήλωσε, να τον θυμούνται ως “Πατριάρχη της αγάπης”.


Ευγενής φιλοδοξία Μακαριότατε.!


Σας παρακαλούμε όμως θερμά να προσέξετε παράλληλα να μην εκκομικευθεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ούτε γενέθλια γιορτάζουν οι ορθόδοξοι - πολλώ μάλλον οι ορθοδοξοι επίσκοποι - ούτε κυκλοφορούν με πολύχρωμα αντερί, ούτε με ψαλιδισμένα γένια και μαλιά, όπως πλείστοι όσοι αρχιερείς του Θρόνου της Αλεξανδρείας.


Παρακολουθούμε με πολλή θαυμασμό και ειλικρινή αγάπη το τεράστιο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Αφρικής.


Ενθυμούμεθα με ειλικρινή συγκίνηση ότι μέχρι πριν ορισμένες δεκαετίες το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου βρισκόταν στα σπάργανα.


Σήμερα όμως εξαπλώνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Αφρικής, όπου και παρατηρείται πραγματική άνθηση σε όλους τους τομείς του ιεραποστολικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου του Πατριαρχείου.


Οι προσευχές και η αγάπη όλων των Ορθοδόξων σας συνοδεύουν.


No comments:

Post a Comment