Wednesday, October 5, 2011

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ


Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ

Του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη
=========

Συμφωνούμε με το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κο Ιερώνυμο ότι πρωτίστως επιβάλλεται μετάνοια. Προσωπική και συλλογική. Και μία ουσιαστικότατη πτυχή της μετάνοιας είναι και η έμπρακτη επανόρθωση τυχόν αδικιών του παρελθόντος. Και μία τέτοια αδικία που διαιωνίζεται ατυχώς μέχρι τις μέρες μας και που δηλητηριάζει την εκκλησιαστική ζωή επί 37 συναπτά έτη αποτελεί η συνεχιζόμενη εξορία του κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Νικοδήμου που σταυρώθηκε από ψευδαδέλφους αρχιερείς και εγκαταλείφθηκε απ’ τους ομογάλακτούς του συνεπισκόπους προς μέγιστο σκανδαλισμό του πιστού λαού και προς δόξαν του...διαβόλου!

Το πρώτο θέμα που έπρεπε να τεθεί προς συζήτηση στη συνέλευση της ιεραρχίας θα έπρεπε να είναι το θέμα Νικοδήμου. Το πρότεινε όμως κανείς απ τους θεωρούμενους πνευματικούς δεσποτάδες ή εποίησαν άπαντες την νήσσαν; Παρωνυχίδα αποτελεί η κραυγαλέα αδικία στο πρόσωπο του Αττικής Νικοδήμου ή μείζον θέμα ωμής καταπατήσεως της κανονικής τάξεως;

Ισχυρίζονται μερικοί ότι πρέπει να υποχωρήσει ο σεπτός ιεράρχης γιατί η εν λόγω ιστορία τράβηξε πολύ σε μήκος χρόνου. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ! Επ’ ουδενί πρόκειται να συντελέσει ο άγιος Αττικής στη θεσμοθέτηση της αδικίας και στην επένδυσή της με θεολογικό και εκκλησιολογικό μανδύα! Κι ας εγκαταληφθεί απ’ όλους! Κι ας μείνει μόνος του! Η αλήθεια και το δίκαιο δεν είναι μεγέθη ποσότητας αλλά ποιότητας! Άγιε Αττικής και Μεγαρίδος, που σταυρώθηκες απ το άνομο ιερατείο, συνέχισε το μεγαλειώδη αγώνα σου για την αποκατάσταση της κανονικής τάξης! Σε λίγα χρόνια η μορφή σου θα σελαγίζει στο στερέωμα των αγίων ποιμένων, ενώ οι άνομοι διώκτες σου θα παραδοθούν στη λήθη της Ιστορίας! Το όνομά σου θα γραφεί εν βίβλω ζωής ενώ τα ονόματα των σταυρωτών σου, αν δε μετανοήσουν εμπράκτως, θα καταχωνιασθούν εν λάκκω κατωτάτω και εν σκιά θανάτου!


ΠΗΓΗ:

Αναστάσιος

No comments:

Post a Comment