Friday, October 14, 2011

ΝΕΑ ΑΣΦΑΙΡΑ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ



ΝΕΑ ΑΣΦΑΙΡΑ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Η Ιερά Σύνοδος προέβη σε δύο νέες ενέργειες επικοινωνιακής υφής από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου δελφίνου του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Θεοφιλέστατου επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ (Παπανικολάου).

Με αυτές η Σύνοδος απευθύνεται στα Ευρωπαικά όργανα και τους μιλά για την οικονομική και γενικότερη κρίση η οποία έπληξε την Ελλάδα και αναπτύσσει τους προβληματισμούς της για την Ευρωπαική ενοποίηση.

Αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου η Ελλαδική Εκκλησία το έριξε στην επικοινωνιακή πολιτική.

Είναι φανερόν ότι με την άνοδο στο προσκήνιο του γνωστού “πρασινοφρουρού” Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου το κακό θα υποτροπιάσει.

Οι παρεμβάσεις - εκ πρώτης όψεως - φαίνονται να απευθύνονται προς τα Ευρωπαικά όργανα. Στην πραγματικότητα όμως συνιστούν προσπάθεια θωράκισης του ΠΑΣΟΚ από τις επιθέσεις που δέχεται αυτές τις μέρες από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Αντί να συγκρουστεί αμέσως με την κυβέρνηση το δίδυμο Ιερωνύμου - Διαυλείας Γαβριήλ, για την εξοντωντική για τους κοινωνικά αδύναμους πολιτική της, ρίχνει άσφαιρα πυρά κατά της Ευρωπαικής ένωσης για να μεταθέσει στους ώμους άλλων τις κυβερνητικές ευθύνες. Ενεργεί δηλαδή πυροσβεστικά υπέρ της κυβέρνησης και τη βοηθά να επιβάλει τα νέα εξοντωτικά μέτρα.

Ούτε λέξη όμως δεν ανέφερε το δίδυμο Ιερωνυμου - Διαυλείας Γαβριήλ, που ρυμουλκεί τη Σύνοδο, για το μάθημα των θρησκευτικών και την προσπάθεια εξοβελισμού των Θεολογικών Σχολών από το πανεπιστήμιο, για την ηλεκτρονική φυλακή και την αποκατάσταση της κανονικής τάξης στην Εκκλησία. Ούτε έδωσε κάποιες εξηγήσεις για την αναβολή της συζήτησης για την 8η και 9η Οικουμενική Σύνοδο εκ μέρους της Ιεραρχίας, ούτε προώθησε το αίτημα για την ανέγερση του τάματος του έθνους.

Το δίδυμο Ιερωνύμου - Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου για ένα μόνον ενδιαφέρεται. Και αυτό είναι να βοηθήσει τους Πασόκους να περάσουν αβρόχοις ποσίν από όλες τις δύσβατες ατραπούς που έχουν μπροστά τους και να τους καλύψει να υποσκάψουν ανενόχλητοι την πίστη και την πατρίδα μας.

Αλλά και οι ευθύνες όμως της Ιεραρχίας είναι εξίσου ασήκωτες επειδή η σιωπή όταν συντελείται το κακό συνιστά απροκάλυπτη συνενοχή.

No comments:

Post a Comment