Thursday, October 6, 2011

ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΩΚΗΣΣΟΥ


ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΩΚΗΣΣΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Πρέπει όλοι να ανησυχήσουμε σοβαρά αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες του “Εθνικού Κήρυκα” ότι ο Επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος προωθείται για Μητροπολίτης Πιττσβούργου.


Ο Επίσκοπος Μωκησσού είναι ένας ορκισμένος οικουμενιστής, ο οποίος - συν τοις άλλοις - διοργάνωσε γεύμα με τους μουσουλμάνους και συμπροσευχήθηκε μαζί τους σε ορθόδοξη κοινότητα.


Είναι αδιανόητο αυτός ο επίσκοπος να διατηρήσει τη θέση του. Πολλώ μάλλον να προωθηθεί για προαγωγή. Οχι μόνον ο ίδιος πρέπει να παραιτηθεί, αλλά και ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος, ο οποίος προώθησε τον Μωκησσού για επισκοποίηση και στη Μητρόπολη του οποίου διοργανώνονται αυτές οι οικουμενιστικές ασχημίες.


Ηρθε ο καιρός να γίνουν κάποιες δραστικές αλλαγές στην Εκκλησία της Αμερικής. Ο Σεβασμιότατος κ. Δημήτριος οφείλει αυτή τη φορά να μη συνεργήσει σε νέα ανομία. Είναι αλήθεια ότι προσπάθησε να εμποδίσει την επισκοποίηση του Μωκησσού, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι τελικά ενέδωσε και τον χειροτόνησε. Αυτή τη φορά πρέπει να δείξει ηγετικό ανάστημα και να ορθώσει ένα ισχυρό όχι στην υποψηφιότητα του οικουμενιστή επισκόπου.


Η Εκκλησία της Αμερικής δεινοπάθησε και δεινοπαθεί από τα δυσβάστακτα οικουμενιστικά βάρη που της φόρτωσαν οι αείμνηστοι Μεταξάκης, Αθηναγόρας και Ιάκωβος. Αντοχή για περαιτέρω οικουμενιστικά βάρη δεν έχει.


Αν ο Σεβασμιότατος κ. Δημήτριος διαπιστώσει πρόθεση της Επαρχιακής Συνόδου να συμπεριλάβει στο τριπρόσωπο - και μάλιστα κατά προτεραιότητα - την υποψηφιότητα του Θεοφιλέστατου Μωκησσού, ας μη διστάσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο να λύσει τη συνεδρία της Συνόδου και να στείλει τους Μητροπολίτες άπραγους στις Μητροπόλεις του.


Θα μου πείτε: Μα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.! Πώς δεν γίνονται; Γίνονται και παραγίνονται.!


Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ λ.χ. διέλυσε, σε κάποια περίπτωση, τη συνεδρία της Συνόδου, όχι βέβαια για λόγους πίστεως, αλλά επειδή η Σύνοδος δεν θα νομολογούσε σύμφωνα με τον αυταρχισμό του.


Πόσο μάλλον είναι επομένως επιτρεπτό να διαλυθεί η συνεδρία της Συνόδου για να μη συντελεστεί και νέα οικουμενιστική ανομία; Σεβασμιότατε! Είναι εντελώς απαράδεκτη η προώθηση και νέου οικουμεντιστή για Μητροπολιτοποίηση.! Πρέπει να την εμποδίσετε! Με κάθε τρόπο.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχόλιου.


*****


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΙΤΣΒΟΥΡΓΟΥ


Του Εθνικού Κήρυκα

=============


Η επιλογή του τριπροσώπου για την εκλογή της πλήρωσης της Μητρόπολης Πιτσβούργου αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους υποψηφίους για τη θέση του Μητροπολίτη Πιτσβούργου είναι και οι υπάρχοντες τρεις βοηθοί Επίσκοποι, ήτοι ο Τρωάδος Σάββας ο οποίος είναι επικεφαλής του τομέα Εκκλησία και Κοινωνία, ο Φασιανής Αντώνιος Πρωτοσυγκελεύων της Αρχιεπισκοπής και υπεύθυνος του Τομέα Φιλανθρωπίας και ο Μωκησσού Δημήτριος πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Σικάγου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα επιδιώξει για μία ακόμα φορά να προωθήσει τον πνευματικό του υιό και προστατευόμενό του Επίσκοπο Τρωάδος Σάββα, ενώ αναμένεται να προταθεί και η υποψηφιότητα του Επισκόπου Μωκησσού Δημητρίου.

Ο τελευταίος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο πριν δέκα ημέρες.

Επίσης, πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προτίθεται να προτείνει προς επισκοποίηση τον Αρχιγραμματέα της Επαρχιακής Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Σκορδαλλό με το αιτιολογικό, όπως ο Αρχιγραμματεύς της Συνόδου να φέρει την Επισκοπική αξία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Κ.» εκ των έσω της Μητρόπολης των Καρπαθορώσων, ο Αρχιεπίσκοπος έχει καταστρώσει εφεδρικό σχέδιο για τον Επίσκοπο Τρωάδος Σάββα, το εξής: Εάν δεν κατορθώσει και τούτη τη φορά να τον εκλέξει Μητροπολίτη, τον προορίζει για Μητροπολίτη των Καρπαθορώσων, σε διαδοχή του Μητροπολίτη Αμισσού Νικολάου που απεβίωσε πριν μερικούς μήνες.

Ηδη ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα Τοποτηρητή της Μητρόπολης των Καρπαθορώσων συναντήθηκε πρόσφατα με το Κληρικολαϊκό τους Συμβούλιο, γνωστό ως consistory και ανάμεσα στα συζητηθέντα θέματα ήταν και το πρόσωπο του νέου Μητροπολίτη τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα είχε αντίρρηση να γίνει ο Επίσκοπος Σάββας Μητροπολίτης των Καρπαθορώσων.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment