Saturday, October 22, 2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ





Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Συγκινητικά τα λόγια του Παναγιότατου - που παρατίθενται στη συνέχεια - για τα εικοσάχρονα της πατριαρχίας του.


Σεμνές και υποβλητικές οι φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Φανάρι για την εικοσαετία της ανάρρησής του στον Οικουμενικό Θρόνο.


Είθε ο Αγιος Θεός, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Αποστόλου Ανδρέα και όλων των Αγίων προκατόχων του στον Οικουμενικό Θρόνο να του χαρίζουν μακροημέρευση και φωτισμό για το καλό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του ευλογημένου μας Γένους και του Οικουμενικού Θρόνου.


Μακάρι ο Αγιος Θεός να φωτίσει τον Παναγιότατο να αποβεί ο αληθινά μεγάλος Οικουμενικός Πατριάρχης που θα πραγματοποιήσει τη θεαματική αποστροφή από τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς των προκατόχων του.


Μας συγκινούν βαθιά οι λόγοι της ταπείνωσης, της σεμνότητας και της συναίσθησης του χρέους του Παναγιότατου.


Προσευχόμεθα υικώς καθηκόντως για την κατ’ άμφω υγεία του Παναγιότατου!


Και ουδέποτε αφιστάμεθα από την κατά Θεόν ελπίδα ότι ο Παναγιότατος θα βρει τελικά το κουράγιο και το ψυχικό σθένος να καταστήσει και πάλιν τον Οικουμενικό Θρόνο ακλόνητο βράχο της Ορθοδοξίας και όχι κέντρο Οικουμενισμού που του κληροδότησαν οι προκάτοχοί του.


Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από το ρεπορτάζ του "Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ", που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΤΑ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ


Των Ν. Μαγγίνα και Ν. Παπαχρήστου

=========


Με την συμμετοχή των Πατριαρχών Σερβίας Ειρηναίου και Γεωργίας Ηλία, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα, και τις μητροπόλεις των "Νέων Χωρών", των Πρεσβευτών στην 'Άγκυρα των ΗΠΑ της Ελλάδος, της Σερβίας και της Γεωργίας, εορτάσθηκε ή εικοστή επέτειος της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ”

____________


“Ευχαριστώ τον Θεό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω "υπηρέτης του θαύματος που ονομάζεται Οικουμενικό Πατριαρχείο".


Πρὸ εἰκοσαετίας, ὑπακούοντες εἰς τὴν κλῆσιν τῆς Μητρὸς Ἐκκλησίας, παρελάβομεν, ὡς εἴχομεν τότε εἴπει, «τὸν σταυρὸν Ἀνδρέου τοῦ Πρωτοκλήτου, εἰς συνέχισιν τῆς ἀνόδου εἰς τὸν Κρανίου τόπον, εἰς συσταύρωσιν ἡμῶν τῷ Κυρίῳ καὶ τῇ Αὐτῷ συνεσταυρωμένῃ Ἐκκλησίᾳ», ἀλλὰ καὶ «εἰς συντήρησιν τοῦ φωτὸς τῆς Ἀναστάσεως».


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΩΣ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

_______


«Ημείς, δι’ εν μόνον δυνάμεθα να καυχηθώμεν εν Κυρίω, ενώπιον της αγάπης σας, κατά την εύσημον ταύτην στιγμήν, ότι καθ’όλην την διαρρεύσασαν εικασαετίαν δεν επαύσαμεν, «εν εσπέρα και πρωί και μεσημβρία και εν παντί καιρώ», να προσθέτωμεν έλαιον εις την κανδήλαν του Φαναρίου, διά να λάμπη πάσι τοις εν τη οικία, όπως συμβολικώς ο εκάστοτε Πατριάρχης ρίπτει έλαιον εις την κανδήλαν της Βαλουκλιώτισσας κατά την Κυριακήν των Μυροφόρων».


Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

________


«Η ιστορία διηγείται ότι όταν κάποιοι ξένοι επεσκέφθησαν τον Κανάρην εις τας δυσμάς του βίου του διά να τον τιμήσουν, τους είπε: “Ευχαριστώ τον Θεό που επέτρεψε σε έναν μικρό ναύτη ενός ελληνικού νησιού, από τα πιο μικρά, να κάνει για την Πατρίδα του κάτι”. Παραφράζοντας τα λόγια αυτά, ευχαριστούμεν και ημείς τον Θεόν διότι ηυδόκησε και ηυλόγησε τον ομιλούντα, προερχόμενον και αυτόν από ένα μικρό και άσημο νησί, να κάνει κάτι δια να κρατηθεί ζωντανή η πίστις και αδούλωτον το φρόνημα του Γένους».



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


No comments:

Post a Comment