Saturday, October 29, 2011

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ!



Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αυτές τις μέρες διεξάγεται συνέδριο στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου για να τιμηθεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας).

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΟΧΙ ΤΟΝ π. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ!
__________

Είναι άκρως επιτακτική η ανάγκη κριτικής θεώρησης της θεολογίας του Σεβασμιότατου Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα σε ορισμένα σημεία (“Βαπτισματική θεολογία”, ερμηνεία του “Πρωτείου του Πάπα” υπό το φώς της διαστροφικής ερμηνευτικής ορισμένων Κανόνων που επιχειρεί ο Σεβασμιότατος, κτλ.).

Δυστυχώς όμως, αντί η κριτική να ασκηθεί από φερέγγυο πρόσωπο, έρχεται ο γνωστός - όχι μόνον για την κακοήθεια και τον σατανικό χαρακτήρα του - αλλά και για την χονδροειδή αγραμματωσύνη και την θεολογική απαιδευσία του Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης - ο οποίος - συν τοις άλλοις - έχει ελεγχθεί για τις κακόδοξες θέσεις του από τον διαπρεπή θεολόγο Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Παριστάνει τον μεγάλο θεολόγο και δημοσιεύει καταγέλαστα κείμενα για να αναιρέσει τη θεολογία του Σεβ. κ. Ζηζιούλα.!!!

ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Ο π. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΦΕΡΕΓΓΥΑ ΚΡΙΤΙΚΗ
__________

Προφανώς όμως ο θεολογικά άσχετος αυτός κληρικός στερείται πάμπαν των προυποθέσεων να ασκήσει φερέγγυα κριτική κατά του Ζηζιούλα.

Η θεολογία του Ζηζιούλα είναι σε πολλά προβληματική αλλά χρειάζεται πρόσωπο τουλάχιστον στοιχειωδώς σοβαρό για να την αναιρέσει.

Επομένως τι δουλειά έχει ο π. Βαδραχάνης να ασκεί κριτική; Για να κάνει τον Περγάμου να διασκεδάζει με το επίπεδο της κριτικής που του ασκείται;

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΚΟΟΥΝΤ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΣΗ
________

Ας συνεχίσει ο Πανοσιολογιώτατος την ανάλυση των ονείρων του χρυσού γάιδαρου της Μαρί Λουίζ και την ανάλυση του μπάρκοoυντ - που κάνει και τους πίθηκους της ζούγκλας να διασκεδάζουν με τις μπουφολογίες του - και ας αφήσει τα βαθυστόχαστα σ’ αυτούς που ξέρουν πέντε γράμματα.

Αντί να εκθέσει τον Ζηζιούλα ο π. Μελέτιος Βαδραχάνης ένα μόνον θα πετύχει. Να γελοιοποιηθεί ο ίδιος - κάτι βέβαια που δεν είναι και τόσο σοβαρό! Μήπως φοβάται ο βρεγμένος από τη βροχή;-, χωρίς όμως να αναλύσει τα ουσιαστικά σφάλματα της Θεολογίας του Μητροπολίτη Περγάμου.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
___________

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης έπρεπε να αναλάβει αυτό το έργο.

Αντί να συκοφαντεί τους Ηγουμένους του Αγίου Ορους ότι είναι (άκουσον! άκουσον!) οικουμενιστές και αντί να αμνηστεύει στους σχισματικούς και αιρετικούς Παλαιοημερολογίτες που βλαστημούν το Αγιο Πνεύμα - αφού αρνούνται την εγκυρότητα των μυστηρίων της Εκκλησίας -, ο σεβαστός μας π. Θεόδωρος όφειλε, ως πανεπιστημιακός, να αναιρέσει τις κακοδοξίες του Ζηζιούλα.

Οπως όφειλε να συνταχθεί με αυτούς που πολεμούν την “ηλεκτρονική φυλακή” και όχι να διασπά τον πνευματικό αγώνα.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ
____________________

Και τον π. Βαδραχάνη; Να εκδιώξει κλωτσηδόν από την αρχισυνταξία του “Ορθόδοξου Τύπου” και να τον αφήσει να αναλύει απερίσπαστος τα όνειρα του χρυσού γάιδαρου της Μαρί Λουίζ και το μπάρκουντ της "κάρτας του πολίτη" και της φοροκάρτας με τον Ιωάννη Καρδάση, το χημικό, οικονομολόγο, θεολόγο, και κυρίως φαιδρολόγο και μπουφολόγο.

Τουλάχιστον με τις αναλύσεις του μπάρκοουντ που κάνει ως Ιωάννης Καρδάσης, ο κόσμος σπάζει πλάκα, αλλά να σου παριστάνει ο π. Βαδραχάνης και τον μέγα δογματολόγο καταντά ενοχλητικό.

Και το χειρότερο! Αφήνει τον Ζηζιούλα στο απυρόβλητο. Οποιος ξέρει πέντε γράμματα και διαβάζει την κριτική του π. Μελέτιου Βαδραχάνη ξεκαρδίζεται στα γέλια.

Αλλά αυτό - σε τελευταία ανάλυση - δεν εξυπηρετεί τα μέγιστα τον Σεβ. Περγάμου;

Προφανώς!

No comments:

Post a Comment