Sunday, October 16, 2011

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Ιδιαίτερα συγκινητικούς και πνευματικούς λόγους απηύθυνε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ρωσίας κ. Κύριλλος για τη δοκιμασία του Ελληνικού λαού. Εδωσε θάρρος και παρηγοριά, μίλησε για την ανάγκη να διατηρηθεί η εθνική και πολιτιστική ανεξαρτησία της πατρίδας μας και η πίστη των προγόνων μας. Είναι τόσο συγκινητικοί οι λόγοι του Μακαριότατου Μόσχας ώστε πραγματικά αγγίζουν την καρδιά μας.


Μακαριότατε Μόσχας! Και εμείς έτσι ακριβώς αισθανόμαστε για τους ομόθρησκους Ρώσους αδελφούς μας. Μας ενώνει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Τι άλλο μπορεί ή επιτρέπεται να μας χωρίζει;


Ευχαριστούμε για την αγάπη σας και να είστε βέβαιος ότι όλοι οι Ελληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ποτέ δεν θελήσαμε να διαχωρίσουμε ή να υποτιμήσουμε ή να αισθανθούμε κάτι λιγότερο από πραγματικούς αδελφούς μας τους Ρώσους ομόδοξους αδελφούς μας. Οι δικοί σας Άγιοι είναι και δικοί μας Αγιοι. Η δική σας εκκλησιαστική ιστορία είναι και δική μας εκκλησιαστική ιστορία. Οι δικοί σας πόνοι και δοκιμασίες είναι και δικοί μας πόνοι και δοκιμασίες.


Με το θάρρος αυτής της αγάπης σας παρακαλούμε θερμά για δύο πράγματα.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟ

______


Καταρχήν να σταματήσετε να προωθείτε την αίρεση του Εθνοφυλετισμού. Ούτε η λεγόμενη “Τρίτη Ρώμη”, ούτε η λεγόμενη “Αγία Ρωσία” έχουν θέση στην πίστη μας. Αρκεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας με τα εκατομμύρια τους πιστούς, τους μεγάλους στάρετς, τους ασκητικούς Αγίους, τα χιλιάδες μοναστήρια και τις εκατόμβες των μαρτύρων.


ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

________


Και ένα δεύτερο αίτημα. Μακαριότατε μας θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ρωσίας, αν και ελευθέρα από κρατική επιβουλή - τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο -, δεν σταματά να προβαίνει σε παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες.


Σας υπενθυμίζω ότι εσείς - ως Μητροπολίτης Σμολένσκ και υπεύθυνος των εξωτερικών υποθέσων της Εκκλησίας σας - επισκεφθήκατε τον Πάπα και του φιλήσατε το χέρι, όπως ακριβώς έκαναν πριν λίγες βδομάδες όλοι οι συνοδοί του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ όταν συνάντησαν τον αιρεσιάρχη της Ρώμης.


Το ακόμη χειρότερο. Η Εκκλησία της Ρωσίας διεξάγει κοινά ποιμαντικά συνέδρια με τους Παπικούς ακόμη και με τους Λουθηρανούς, ενώ - ως μη όφειλε - συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ.


Οι αντιπρόσωποι της Εκκλησίας σας, αλλά και υμείς προσωπικά και ο αεικίνητος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων συμπροσεύχεσθε ευκαίρως - ακαίρως με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους.


Το ακόμη χειρότερο! Η Εκκλησία της Ρωσίας, διά στόματος του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, διατυπώνει τη θεωρία ότι τα μυστήρια των αιρετικών Παπικών είναι έγκυρα. Ακόμη και η ιερωσύνη! Γι’ αυτό ούτε αναβαπτίζει - ως όφειλε - τους βλάσφημους Παπικούς όταν προσέρχονται στην Ορθοδοξία, ούτε αναχειροτονεί τους εξ αυτών “ιερείς”.


Ενόσω η Εκκλησία της Ρωσίας ακολουθεί αυτήν την πολιτική, δεν είναι δυνατόν το μήνυμά της να ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά των πιστών.


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

_________


Το Πατριαρχείο Ρωσίας μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στην απομάκρυνση από την οικουμενιστική φρενίτιδα και στην επαναφορά στην παραδοσιακή γραμμή των Αγίων Πατέρων.


Τι ωραία που θα αισθανθούν όλοι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί αν ακούσουν ότι το Πατριαρχείο Ρωσίας απεφάσισε να εξέλθει από το ΠΣΕ, όπως έπραξαν ήδη οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας!


Τι υπέροχο που θα είναι αν ακούσουμε κάποια μέρα ότι το Πατριαρχείο Ρωσίας αναβαπτίζει και αναχειροτονεί τους αιρετικούς όταν επιστρέφουν στην Ορθοδοξία!


Τι καταπληκτικό που θα είναι αν πληροφορηθούμε κάποια μέρα ότι το Πατριαρχείο της Ρωσίας ζητά τη σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου, όχι για να επαναπροσδιορίσει τη σειρά στα Δίπτυχα και να επιβάλει το ρωσικό imperium, αλλά για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό, αλλά και τον εθνοφυλετισμό που έχει ήδη καταδικάσει η Σύνοδος του 1872!


Παραθέτουμε τη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ”

============


«Όταν παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση αυτές τις απερίγραπτες σκηνές από την Αθήνα, η καρδιά μας πλημμύριζε από δάκρυα γιατί ο ελληνικός λαός είναι συνδεδεμένος με εμάς με χιλιάδες μικρά νήματα ιστορίας και ορθοδοξίας. Είναι ο λαός με τον οποίο μας συνδέει η ορθόδοξη πίστη. Θέλω να ευχηθώ στο κόμμα σας και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, σωφροσύνη, υπομονή και να βρείτε το σθένος να βγάλετε τη χώρα σας από αυτή την κρίση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.


Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Θα σας πω κάτι που δεν θα σας το πει κανένας πολιτικός, ούτε Έλληνας, ούτε ξένος. Τα χρήματα έρχονται και παρέρχονται. Ο πλούτος, έρχεται και παρέρχεται. Και είναι πολύ σημαντικό χάριν αυτών των δύο η χώρα να μην απολέσει την εθνική της κυριαρχία. Να μην χάσει την πίστη της. Να μην χάσει τις πολιτιστικές της αξίες. Στη Ρωσία είμαστε πεπεισμένοι ότι ο σώφρων ιστορικός αλλά και δραστήριος ελληνικός λαός θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες όπως το έκανε άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.»


«Και πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό στο τέλος αυτής της πορείας οι Έλληνες να παραμείνουν Έλληνες. Ο ελληνικός ορθόδοξος λαός να διατηρήσει τις παραδόσεις του και να μην αναγκαστεί να πάει σε συμβιβασμούς και να παραδώσει την πίστη του, την εθνική του συνείδηση και τον ξεχωριστό τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας. Θα προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας Έλληνες, για την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και εύχομαι μέσα από τις προσευχές αλλά και τη σκληρή δουλειά, ο αδελφός ελληνικός λαός να ξεπεράσει τις δυσκολίες του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment