Monday, October 17, 2011

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ


Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Πολύ ωραία πράγματα είπε ο σεβαστός μας Γέροντας π. Θεόδωρος Ζήσης την Κυριακή που έβαλε στη θέση τους πολλές εκκρεμότητες.
1.) Εδωσε έμμεση απάντηση αν πρέπει να ανοίξει η Χάλκη διεκτραγωδώντας την κατάντια της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
2.) Ηταν πολύ προσεκτικός να μη συμπεριλάβει τους Εσφιγμενίτες στους διαμαρτυρόμενους εναντίον των οικουμενιστικών ανοιγμάτων του Παναγιότατου! Αλλο να διαμαρτύρεται κάποιος εναντίον του Οικουμενισμού, να γράφει άρθρα, να υπογράφει Ομολογίες πίστεως, κτλ. και άλλο να είναι βλάσφημος αιρετικός, όπως είναι οι Εσφιγμενίτες, οι οποίοι βλαστημούν το Αγιο Πνεύμα μη αποδεχόμενοι την εγκυρότητα των μυστηρίων της Εκκλησίας.
3.) Κατέκρινε σφοδρότατα και απολύτως δικαιλογημένα τον Μητροπολίτη Γερμανίας - και όχι μόνον - για το “Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου” προς τον αιρεσιάρχη της Ρώμης.
4.) Ζήτησε την έξοδο των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ.
5.) Επαίνεσε τους Αγιορείτες Πατέρες, επειδή προμαχούν υπέρ της πίστεως, σε αντίθεση με ορισμένους άλλους, οι οποίοι μιλούν με ασέβεια για την Ακρόπολη της Ορθοδοξίας και κατηγορούν τους Αγιορείτες Πατέρες ότι δήθεν πρόδωσαν την πίστη μας για τα χρήματα.

ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
__________

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον σεβαστό μας Γέροντα για την καίριά του παρέμβαση και να τον παρακαλέσουμε θερμά και υικά να λαμβάνει θέση για όλα τα θέματα της πίστεως. Για το μάθημα των Θρησκευτικών, για τις Θεολογικές Σχολές, για τον συνθηκολόγο και συνωμότη Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για το θέμα της ηλεκτρονικής φυλακής και για όλα τα άλλα θέματα.

Δεν είναι αρκετό να γνωρίζουμε τι έκανε ο ίδιος στο παρελθόν για το μάθημα των θρησκευτικών. Τώρα πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες και να συσπειρώσει τον θεολογικό κόσμο, αφού η ΠΕΘ αλλά και ο Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης, “αγρόν ηγόρασαν και ζεύγη βοών πέντε”. Το Δίστομο θυμήθηκαν και την αμφίσημη και νερόβραστη ανακοίνωση της Συνόδου για την οικονομική κρίση αντί το μάθημα των Θρησκευτικών.!!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ
______

Προπαντός θέλουμε να παρακαλέσουμε θερμά τον π. Θεόδωρο να αλλάξει αμέσως στάση για το θέμα της ηλεκτρονικής φυλακής. Σε λίγο θα υποχρεωθούν οι πιστοί να παραλάβουν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Δεν είναι απάντηση να τους λέμε “Μη σκέφτεστε το θέμα. Μόνον που το σκέφτεστε είναι ήττα.”

Την απάντηση την έδωσε ο αείμνηστος Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Η μαζική άρνηση των πολιτών θα μπορέσει να φέρει τα πάνω κάτω.

Επομένως τώρα είναι η ώρα ο π. Θεόδωρος να αλλάξει άρδην στάση για το ηλεκτρονικό φακέλλωμα. Πρέπει ανυπερθέτως να ενώσει την φωνή του με όλους όσους υπέγραψαν την Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό και αγωνίζονται ταυτόχρονα να μη φακελλωθεί ο κόσμος ηλεκτρονικά.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
_________

Ας σκεφτεί ο σεβαστός μας Γέροντας ποιοι άνθρωποι πολεμούν το ηλεκτρονικό φακέλλωμα. Μεταξύ άλλων οι άκρως σεβαστοί αντιοικουμενιστές Μητροπολίτες, οι πατέρες γύρω από τον π. Σαράντη, η αγωνιστική Αδελφότητα του "Σωτήρος", οι πλείστοι των διαφόρων ομάδων του Θρυλικού "Καντιώτη" (καλά ο Βαδραχάνης και ο Αεράκης δεν μετρούν! Ας είμαστε σοβαροί! Αλίμονο και να μετρούσαν!), οι Μονές Μελισσοχωρίου, Οσίου Νικοδήμου Αγιορείτου, της Αγίας Τριάδος, ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο Προηγούμενος της Μεγάλου Μετεώρου, ο κ. Τσελεγγίδης, οι Μονές που έχουν πνευματική εξάρτηση από τον π. Εφραίμ της Αριζόνας, οι Μονές, τα κελιά και όσοι άλλοι είχαν άμεση εξάρτηση από τον Αγιο Γέροντα Παίσιο, και προπαντός η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους.

Πώς είναι δυνατόν ο π. Θεόδωρος να βλέπει αυτό το κύμα όλων των ευλαβών ανθρώπων, οι οποίοι σε λίγο θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατες επιπτώσεις εξαιτίας της άρνησής τους να συντελέσουν στο ηλεκτρονικό φακέλλωμα και να στέκεται μακριά απαθώς την ώρα που θα τους σταυρώνουν;

Τώρα είναι η ώρα να πάρει σαφή θέση και να δώσει ικανοποίηση σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που αγωνίζονται με τόση αυταπάρνηση.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΟΥΜΕ

Του Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Ζήση
============

Στον ιερό ναό αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης στις 16 Οκτωβρίου, Κυριακή μνήμης των αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης ανέλυσε το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας. Μετά την ερμηνευτική ανάλυση του σχετικού αποσπάσματος της Προς Τίτον Επιστολής του αποστόλου Παύλου, ο π. Θεόδωρος προχώρησε σε αναγωγές στη σημερινή κατάσταση που ζει η Εκκλησία και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε στην εποχή μας τις αιρέσεις του Παπισμού και του Προτεσταντισμού και για τις οποίες οι εκκλησιαστικοί μας ηγέτες σιωπούν. Πολύ μεγάλη αίρεση ο Παπισμός. 21 καινοτομίας έχει: filioque, αλάθητο, πρωτείο του Πάπα, άζυμα, καθαρτήριο πυρ, του κόσμου τις αιρέσεις και πολύ χειρότερη αίρεση ο Προτεσταντισμός.

Και εμείς τι κάνουμε απέναντι αυτών των αιρέσεων;
Εμείς τον Πάπα τον ευλογούμε...

Ο ΠΑΠΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
________

Τον δεχόμαστε στην Αθήνα, στο Βουκουρέστι, στην Τυφλίδα, στην Κύπρο, τώρα και στη Μόσχα ετοιμάζεται να πάει, στην Κωνσταντινούπολη – «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», «άγιος αδελφός» ο αιρετικός Πάπας, τον οποίο ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέει «Τον Πάπα να καταράσθε». Οι Άγιοι καταρώνται, αναθεματίζουν τον Πάπα και οι δικοί μας ηγέτες σήμερα; Πού είναι το αποστολικό και πατερικό τους φρόνημα, που λέει «επιτιμάν αποτόμως τους αιρετικούς».

ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ
________

Τους Προτεστάντες; Μετέχουμε μαζί τους στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών». Είμαστε και εμείς ένα μικρό κομμάτι αυτού του παγκοσμίου συμβουλίου. Εκκλησίες οι Προτεστάντες!!! Οι αιρέσεις έγιναν Εκκλησίες, οι αιρετικοί οι βδελυκτοί έγιναν Εκκλησίες και εμείς είμαστε μαζί με αυτούς και γινόμαστε και εμείς ένα μέρος αυτών των αιρέσεων.

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ
________

Και τα λέω αυτά διότι παροξύνθηκα εις το πνεύμα διότι μου δόθηκε από το διαδίκτυο η εξής είδηση. Χρυσό μετάλλιο στον Πάπα από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Αγιοτόκος Θεσσαλονίκη, η Θεσσαλονίκη του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, η οποία ανέθρεψε τόσους αγίους αντιπαπικούς και η Θεολογική της Σχολή στην οποία υπηρέτησα επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες ως καθηγητής – και ίσως τότε εξαιτίας και της παρουσίας μερικών εξ ημών τους παραδοσιακούς καθηγητάς δεν τολμούσαν να κάνουν αυτά που κάνουν σήμερα - τώρα λοιπόν στην πόλη του Βατικανού αντιπροσωπεία του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης έδωσαν χρυσό μετάλλιο στον Πάπα. Και ο Πάπας περιχαρής, απευθύνθηκε προς τους παρευρισκόμενους λέγοντας ότι αισθάνθηκε βαθιά τιμή. Πλέον τον εξήγνισαν τον Πάπα, τον παρουσιάζουν ως ορθόδοξο, άξιο τιμής και άξιο σεβασμού.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
__________

Εγώ επικρίνω και ελέγχω πολύ αυστηρά αυτή την ενέργεια της αντιπροσωπείας αυτής της Θεολογικής Σχολής και αντίθετα επαινώ όλους αυτούς οι οποίοι προ δύο-δυόμιση ετών υπογράψαμε την «Ομολογία Πίστεως» εναντίον του Οικουμενισμού και εναντίον του Παπισμού. Την οποία Ομολογία της Πίστεως πολλές φορές και αυτές τις μέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Άγιον Όρος την αναθεμάτισε. Και επέκρινε ο Πατριάρχης τους παραδοσιακούς μοναχούς, τους ζηλωτάς μοναχούς της Αγίας Λαύρας οι οποίοι κρατούν τις αποστολικές και πατερικές παραδόσεις. Απέναντι λοιπόν σε αυτόν τον άδικο, αθεμελίωτο έλεγχο που έκανε ο Πατριάρχης στους μοναχούς της Αγίας Λαύρας και σ’ όλους εμάς οι οποίοι υπογράψαμε την «Ομολογία Πίστεως», εγώ εδώ ένας ταπεινός πρεσβύτερος της Εκκλησίας του Χριστού, επόμενος όμως τοις αγίοις Πατράσι, επαινώ αυτούς οι οποίοι ακολουθούν τις αποστολικές και τις πατερικές παραδόσεις και κατακρίνω δριμέως αυτούς τους φοιτητάς τους αντιπροσώπους οι οποίοι πήγαν και ετίμησαν τον αιρετικό Πάπα, αντίθετα προς αυτό που ακούσαμε σήμερα: «Αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, εἰδὼς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος». Χίλια χρόνια ο Πάπας και παραπάνω ακούει την αλήθεια. Πόσες φορές δικοί μας Πατέρες, ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ο Μέγας Φώτιος, ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, πολλές φορές του είπαν ότι «κάνεις λάθος». Εντούτοις «ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος», έχει διαστραφεί ο Πάπας, είναι διεστραμμένη η παπική θεολογία, «καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος».

ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
_________

Και τιμή και έπαινος και ο Θεός να ευλογεί τους Αγιορείτας Πατέρας οι οποίοι κρατούν την πίστη τους παρότι δέχονται απειλές εκ μέρους των ισχυρών εκκλησιαστικών ηγετών. Ας προσευχόμαστε και για μας και για κείνους ο Θεός να μας ενισχύει. Αμήν».

ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment