Wednesday, October 26, 2011

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ



Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Με ιδιαίτερη θλίψη οι πιστοί πληροφορήθηκαν, από το στόμα του ιδίου του Παναγιότατου, ότι προτίθεται να συμμετάσχει στο αίσχος της Διαθρησκειακής συνάντησης της Ασίζης που εγκαινίασε ο Πάπας Ιωάννης - Παύλος Βοιτύλας το 1986.


ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

________


Ο Παναγιότατος οφείλει να γνωρίζει - είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι γνωρίζει - ότι ΟΥΔΕΝ απολύτως θετικό βήμα προόδου επιτυγχάνεται στις Διαθρησκειακές Συναντήσεις στην Ασίζη και αλλού.


Οπως γνωρίζει επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης ότι οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι, όχι μόνον δεν συνετέλεσαν στον τερματισμό των διώξεων των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και αλλού, αλλά ότι αυτό τον καιρό γινόμαστε μάρτυρες της αποθράσυνσης των μουσουλμάνων οι οποίοι καταδιώκουν μέχρι θανάτου τους χριστιανούς.


Είναι ενδεχόμενο να υποστηριχθεί ότι ο Παναγιότατος δεν είναι εύκολο να αρνείται να συμμετέχει σε Διαθρησκειακές Συναντήσεις για την ειρήνη, την ανοχή, την ανεξιθρησκεία κτλ. επειδή πιέζεται από τον Αμερικανικό και γενικά από τον Δυτικό παράγοντα ο οποίος ζητά επίμονα τη διεξαγωγή αυτών των διαλόγων.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑΙ! ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΧΙ!

_____________


Ας συμμετέχει λοιπόν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. Αλλά γιατί συμμετέχει στις ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ;


Γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν περιορίστηκε ο Παναγιότατος να παραστεί σε μια συνάντηση στο Βατικανό - χωρίς να παρεβρεθεί στην Ασίζη για συμπροσευχές - στην οποία να υπογράψει μια διακήρυξη περί ανοχής των θρησκειών με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες;


ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ;

________


Ποιος είναι ο λόγος που παραβιάζονται κατάφωρα οι Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων που απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους; Γιατί γίνονται ενέργειες που προκαλούν μεγάλο σκανδαλισμό στους πιστούς; Για να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι εντός των τειχών εχθροί του Πατριαρχείου; Για να παροργίζεται η μακροθυμία του Αγίου Θεού με την καταπάτηση του νόμου Του;


Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα της ομιλίας του Παναγιότατου που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΖΗ



Του κ. Ν. Μαγγίνα

=========


"Αυτά τα αναφέρω" συνέχισε ο Πατριάρχης "ιδιαιτέρως συναφώς προς την σημερινή εορτή και ημέρα διότι σήμερα ενωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσω εις την Ρώμην κατόπιν προσκλήσεως της αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενεδίκτου του 16ου, ο οποίος οργανώνει αύριο εις την Ασίζη εις την πόλιν του Αγίου Φραγκίσκου μία ημερίδα με την συμμετοχήν εκπροσώπων διαφόρων θρησκειών και δογμάτων για να προσευχηθούμε για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου και για την επικράτηση της δικαιοσύνης εις τον κόσμο.


Πολλές φορές εμείς οι θρησκευτικοί ηγέται και οι πολιτικοί ηγέται και διάφοροι διεθνείς οργανισμοί και μη κυβερνητικοί οργανισμοί όλοι ομιλούμε και γράφουμε και κάνουμε εκκλήσεις δια την ειρήνην και την δικαιοσύνην και την ελευθερίαν εις τον κόσμον.


Αυτά τα αγαθά τα οποία όμως δεν πραγματοποιούνται παρά μόνο εν μέρει και κατά τόπους, αλλά η προσευχή μας και οι εκκλήσεις μας αύριο εις την Ασίζη και μεθαύριο στο Βατικανό θα είναι να δραστηριοποιηθεί η ανθρωπότης προς αυτήν την κατεύθυνσιν ώστε αυτά τα ύψιστα ιδανικά αυτές οι διαχρονικές αξίες της ειρήνης της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητος, της αποφυγής των φυλετικών διακρίσεων να ισχύσουν παντού και πάντοτε εις όλα τα μήκη και πλάτη της γης", τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.



ΠΗΓΗ:


Φως Φαναρίου


No comments:

Post a Comment