Friday, March 9, 2018

ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ;


ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Να αποφεύγουν την παραγωγή και εγκαθίδρυση πιστών αντιγράφων των Θαυματουργών Εικόνων σε Ιερές Μητροπόλεις και Ενορίες ειδοποίησε με Εγκύκλιο της, τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους η Ιερά Κοινότητα.

Να αναφερθεί ότι όπως τονίζει στην εγκύκλιό της η Ιερά Κοινότητα προβαίνει σε αυτή την ενέργεια για την διαφύλαξη της Ιερότητος του Αγίου Όρους, ενώ το εν λόγω ζήτημα παραπέμφθηκε για την επόμενη ΕΔΙΣ.”

Δόξα σοι ο Θεός! Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, που μας απογοήτευσε οικτρά με τη στάση της για τον Οικουμενισμό και τη Σύνοδο της Κρήτης, ξύπνησε και αντελήφθη το μέγεθος του κακού που προξενείται με την παραγωγή και εγκαθίδρυση αντίγραφων θαυματουργών εικόνων. Στην αθέμιτη αυτή ενέργεια πρωτοστατεί η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και δη ο Καθηγούμενός της, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Η Ιερά Κοινότητα μιλά για το απαράδεκτο της παραγωγής και εγκαθίδρυσης αντιγράφων των θαυματουργών εικόνων -και πάρα πολύ ορθά πράττει- πλην, όμως, πρέπει να επιληφθεί και ενός συναφούς θέματος που σχετίζεται με τα αντίγραφα.

Συγκεκριμένα ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, δεν φτάνει που διαπομπεύει την ιερότητα των θαυματουργών εικόνων, με τα αντίγραφα που λανσάρει, κάνει κάτι πολύ χειρότερο που του δίδαξε ο πλανεμένος και θεομπαίκτης Γέροντάς του Ιωσήφ Βατοπαιδινός.

Συγκεκριμένα ο Γέροντας Εφραίμ υποκρίνεται ότι είναι διορατικός, προορατικός, ότι έχει "αποκαλύψεις" και άλλες θεομπαιξίες του ιδίου φυράματος.

Και πώς σχετίζονται αυτές οι αθλιότητες με τα αντίγραφα των θαυματουργών εικόνων;

Ο Γέροντας Εφραίμ διατείνεται ότι έχει “πληροφορία” να χτίσει εκκλησία στην τάδε Μητρόπολη για να εναποθέσει αντίγραφο της τάδε θαυματουργής εικόνας ή για να παραδώσει το τάδε αντίγραφο θαυματουργής εικόνας στον τάδε Μητροπολίτη για να δημιουργηθεί δεσμός της Μητροπόλεως με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Η Ιερά Κοινότητα δεν πρέπει να παραλάβει τον π. Εφραίμ και τους υπόλοιπους θεομπαίκτες της ιδίας σχολής που διασύρουν το Άγιον Όρος και τα ιερώτατα της πίστης μας;

Επιπλέον! Όλοι γνωρίζουν το φούσκωμα που έκαναν στον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό για να τον παρουσιάσουν σαν άγιο(!!!). Το επόμενο στάδιο της “αγιοποίησής” του θα συμβεί κατά την ανακομιδή των λειψάνων του, οπότε θα υπάρξει πολλή “ευωδία” , όπως αναφέρουν ήδη άνθρωποι προσκείμενοι στους Βατοπαιδινούς- με στόχο να παρουσιαστεί ως Άγιος της Εκκλησίας.!!!

Η Ιερά Κοινότητα δεν πρέπει να επιληφθεί αυτής της θεομπαιξίας και κακοήθειας;

Το Πατριαρχείο -δυστυχώς-, ως μη ώφειλε, κωφεύει -έχει τους λόγους του-, αλλά ας ελπίσουμε ότι η Ιερά Κοινότητα θα χαλιναγωγήσει τους γόνους του Θεομπαίκτη και πλανεμένου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Παρόμοιες και χειρότερες αθλιότητες κάνει και ο Πανιερώτατος Λεμεσού Αθανάσιος, πνευματικό ανάστημα του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, που διατείνεται ότι έχει προορατικό, διορατικό και άλλα συναφή χαρίσματα.

Αλλά, γι’ αυτά, τον λόγο έχει η Εκκλησία της Κύπρου.

1 comment:


  1. Ρώτησα τον μακαριστό π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο:

    − Γιατί στους εσχάτους χρόνους λέγουν οι πατέρες θα κυκλώνουν το θυσιαστήριο μουλάρια;

    − Τα μουλάρια −μου απήντησε− δεν γεννάνε. Έτσι και οι πνευματικοί ταγοί δεν θα γεννάνε πνευματικά παιδιά.

    Ωχ αποτισιά και ξεραίλα! Ανάστα Ιερεμία και κλάψε μαζί μας για τον χαμό της νέας Σιών…

    Γρηγόριος ο Αρχιπελαγίτης

    ReplyDelete