Thursday, March 29, 2018

Ο ΧΟΚΙΝΓΚ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ



Ο ΧΟΚΙΝΓΚ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΟΚΙΝΓΚ:

O Χόκινγκ δήλωσε στο φεστιβάλ Starmus στην Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά πως: «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες. Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΚΙΝΓΚ Ο ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ:

Άνοιξε νέους δρόμους στην επιστήμη του.
Αμφισβήτησε τα πάντα. Ακόμη και τον Θεό και την ύπαρξή Του.

Ας διδαχθούμε από τον Χόκινγκ την επιμονή του και την αγάπη του για τη ζωή και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει μια σωματική αναπηρία, που δεν βάζει όρια στο μυαλό και δεν αποκλείει, αλλά ανοίγει νέους και ανεξερεύνητους δρόμους που με ασφάλεια οδηγούν στο Θεό.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:

Δεν θα σχολιάσουμε την θέση του Σεβασμιώτατου ότι πρέπει να διδαχθούμε από τις πεποιθήσεις και το παράδειγμα ενός συνειδητού άθεου που διακήρυττε urbi et orbi την αθεία του και προσπαθούσε, μάλιστα, να την στηρίξει στην επιστήμη.

Αλλά πώς να μη διερωτηθούμε τι θα συμβεί, αν, ο μη γένοιτο, ο διά τας πολλάς και φρικτάς ημών αμαρτίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης κατορθώσει να προωθήσει τον Σεβασμιώτατο Νέας Ιωνίας ως διάδοχό του;

Αυτό το ερώτημα ελπίζω να απασχολεί όλους όσους αγαπούν τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

No comments:

Post a Comment