Saturday, March 24, 2018

ΟΙ ΟΡΘΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΟΙ ΟΡΘΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε την Ανακοίνωση των Ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων της Αθήνας για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικά τα νέα οικουμενιστικά βιβλία των Θρησκευτικών.

Επισημαίνουμε δύο θετικά στοιχεία της Ανακοίνωσης:

1.) Η απόφαση των συνεργαζόμενων ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων να συνεχίσουν αταλάντευτα τη νομική μάχη για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, αφού είναι δεδομένη και απροκάλυπτα διακηρυγμένη η πρόθεση των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρονήσουν την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της πατρίδας μας.

2.) Πολύ θετική, επίσης, είναι η υπόμνηση των συνεργαζομένων ορθόδοξων σωματείων ότι η Ιεραρχία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

Βεβαίως θα ήταν πολύ πιο ορθρό αν η Ανακοίνωση κατονόμαζε τον Αρχιεπίσκοπο ως τον κατεξοχήν υπεύθυνο και αρμόδιο να πράξει το καθήκον του, αφού είναι εις όλους γνωστό ότι η Ιεραρχία ομόφωνα πήρε κατά Θεόν αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, τις οποίες, στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαλκίδευσε με τη βοήθεια του Μεσσηνίας, του Ύδρας και του Μεσογαίας.

Τα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία της Αθήνας προφανώς δεν είχαν το θάρρος να κατονομάσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως τον κατεξοχήν υπεύθυνο της κακοδαιμονίας που αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών. Θλιβόμαστε βαθύτατα γι’ αυτό. Μπορούσαν, όμως, τουλάχιστον να τον κατονομάσουν ως τον κατεξοχήν αρμόδιο να απευθυνθεί στους αριστεροφασίστες και εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει επιτακτικά την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ποτέ δεν είναι αργά -φυσικά- τα ορθόδοξα σωματεία της Αθήνας να κινηθούν προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά η μέχρι τώρα πείρα μας, μας δίδαξε ότι -δυστυχώς- πρέπει να κουβαλούμε μικρό καλάθι.

No comments:

Post a Comment