Wednesday, March 21, 2018

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΤΕΥΧΟΣ 114


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_______

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 114, Χειμώνας 2018, σσ. 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το περιοδικό “Ορθόδοξη Μαρτυρία” εκδίδεται ανελλιπώς, από το 1981, με τρία τεύχη ετησίως, ενώ έγιναν και ορισμένες έκτακτες επιπλέον εκδόσεις του.

Ο άθλος της έκδοσης του περιοδικού τα 38 αυτά χρόνια οφείλεται στον κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγο, τ. Λυκειάρχη και Γενικό Γραμματέα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”.

Ο κ. Κυριακού είναι τακτικός συνεργάτης του ιστολογίου μας, ο οποίος έγραψε -αποκλειστικά για το ιστολόγιό μας- περισσότερα από 700 άρθρα.

Το παρόν τεύχος περιέχει 30 δημοσιεύματα και χωρίζεται σε τρεις ενότητες:
1.) “Από την Ορθόδοξη Πνευματική ζωή”. Περιλαμβανει 9 άρθρα ποικίλου περιεχομένου,
2.) Το αφιέρωμα “Μωαμεθανισμός εκ του σύνεγγυς”. Περιλαμβάνει 17 άρθρα, και
3.) Στην κατακλείδα υπάρχουν 3 άρθρα για το 
α.) Ημερολόγιο του Παγκύπριου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, 
β.) Εκκλησιαστικές ειδήσεις, και 
γ.) Βιβλιοκρισίες.

Στο τεύχος περιλαμβάνονται συνεργασίες 4 Μητροπολιτών και 5 Διδακτόρων θεολογίας.

Τα άρθρα του περιοδικού είναι -κατά κανόνα- σύντομα, ευανάγνωστα, περιεκτικά και αναλύουν τον Μωαμεθανισμό, από πολλές πλευρές, με τη συμβολή αξιόλογων αρθογράφων που προέρχονται από 5 Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Πρόκειται για πολύ σημαντική έκδοση που δίνει τη δυνατότητα να μορφώσουν καλύτερη άποψη για τον Μωαμεθανισμό, στους χιλιάδες συνδρομητές του περιοδικού, αλλά και σε όσους επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους” τεύχος 114 (Χειμώνας 2018).

No comments:

Post a Comment