Sunday, March 25, 2018

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (ΠΕΘ) ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (ΠΕΘ) ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
=====

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με υπευθυνότητα, συνέπεια και σεβασμό προς τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ιδιαίτερα του Ανωτάτου Οργάνου της, αλλά και προς την ελληνική κοινωνία, τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του ελληνικού σχολείου, χαιρετίζει την απόφαση υπ΄ αρθμ. 660/2018 του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου -του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)- με την οποία ακυρώνεται το ισχύον Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών Δημοτικού και Γυμνασίου ως αντισυνταγματικό και αντίθετο προς τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Η ιστορική απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μια νέα ευκαιρία ανάδειξης των παραδοσιακών θεμελιωδών αρχών της ελληνικής κοινωνίας, μέσω των οποίων οφείλει η ελληνική Πολιτεία να αντιμετωπίζει τα θέματα της ελληνικής παιδείας και ειδικά τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, προκειμένου το μάθημα να διατηρεί τις διαχρονικές του δομές, πιστά προσηλωμένο στις ρίζες της ορθόδοξης πίστεως και παραδόσεως.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, θα τοποθετείται επί όλων των σχετικών με το μάθημα ζητημάτων. Παράλληλα καλεί όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς του ελληνικού σχολείου οι οποίοι οφείλουν να διδάσκουν το μάθημα με βάση την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σε μια κοινή προσπάθεια πολύπλευρης βελτίωσης του μαθήματος.

Αναμένει δε την άμεση συμμόρφωση του Υπουργείου Παιδείας προς την Ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ, δεσμευόμενη για κάθε περαιτέρω ενέργεια, που θα συμβάλει στη χριστιανική και πνευματική ανάπτυξη όλων των μαθητών και μαθητριών του ελληνικού σχολείου.

No comments:

Post a Comment