Tuesday, March 20, 2018

Ο κ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕΡΑΚΗΣ, Η ΠΕΘ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ


Ο κ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕΡΑΚΗΣ, Η ΠΕΘ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολλά και σημαντικά όσα αναφέρει ο Καθηγητής κ. Ηρακλής Ρεράκης, Πρόεδρος της ΠΕΘ, στο άρθρο του, που αναρτήσαμε, στην αμέσως προηγουμένη ανάρτηση, με το οποίο βάζει στη θέση τους τους Εκκλησιομάχους και τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λυπάμαι, όμως, να παρατηρήσω ότι ο κ. Καθηγητής δεν λέγει ούτε λέξη για το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι το εφαλτήριο της απο-ορθοδοξοποίησης της Παιδείας μας και έτσι αφήνει απέραντο περιθώριο στον Μακαριώτατο να βλάπτει την Εκκλησία και την Παιδεία και να συνωμοτεί ανενόχλητος με τους άθεους εθνομηδενιστές κρατούντες και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους.

Φαίνεται ότι, επί προεδρίας του κ. Ρεράκη, έχει εγκαταλειφθεί η ορθή στάση που τηρούσε τον τελευταίο καιρό η ΠΕΘ, επί προεδρίας του κ. Σπαλιώρα, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ τόλμησε να συγκρουστεί ευθέως με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον εξανάγκασε να προχωρήσει στην προσχηματική -έστω- παραίτηση του προσφυώς αποκληθέντα “κακού δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών” κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου.

Τώρα οι σφαίρες που ρίχνει η ΠΕΘ και άλλα χριστιανικά σωματεία αφήνουν στο απυρόβλητο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος, έτσι προχωρεί ακάθεκτος με την βοήθεια των άθεων κυβερνώντων και των ΚΑΙΡΟΣκόπων για να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών και να το καταστήσουν θρησκειολογικό και οικουμενιστικό.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικά τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών και ότι ορισμένοι Μητροπολίτες ενθαρρύνουν τους γονείς να επιστρέφουν ως απαράδεκτα στο Υπουργείο Παιδείας τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών.

Ας προσέξει ο κ. Ρεράκης και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, επειδή άθελά τους -βεβαίως- γίνονται συνεργοί του παράσπονδου Αρχιεπισκόπου, των ΚΑΙΡΟΣκόπων και των άθεων κυβερνώντων.

No comments:

Post a Comment