Wednesday, March 28, 2018

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είπε ο κ. Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά:

“Έχουμε ήδη τοποθετηθεί και ως Κυβέρνηση, ως Υπουργείο Παιδείας αλλά και εγώ προσωπικά. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μεταρρύθμισης του μαθήματος των Θρησκευτικών σε συνεννόηση με όλους τους φορείς. Είναι μία επιστημονική συζήτηση που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, με πολύ σημαντικές επιστημονικές συμβολές. Σας θυμίζω ότι υπάρχει η ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας ως προς το περιεχόμενο του Φακέλου των Μαθητών. Άρα, πρακτικά δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνουμε πίσω. Το Υπουργείο έχει αποδείξει ότι σέβεται αποφάσεις του ΣτΕ, ανεξάρτητα από το πώς τις κρίνει. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά το μάθημα όπως διδάσκεται σήμερα και αυτό πρέπει να είναι σαφές. Αφορά άλλη Υπουργική Απόφαση η οποία πρακτικά είχε επιπτώσεις μόνο στο περσινό μάθημα και όχι στο μάθημα που γίνεται φέτος και θα γίνει του χρόνου στα σχολεία. Άρα, δεν υπάρχει θέμα ασέβειας προς τις αποφάσεις αλλά υπάρχει μία κριτική προς τις αποφάσεις -δηλαδή, μίας αποτίμησης- κι εκεί πια ο καθένας κρίνεται κοινωνικά.”

Οι σαφέστατες δηλώσεις του κ. Υπουργού πρέπει να αφυπνίσουν όλους από τις ψευδαισθήσεις τους ότι η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών θα ανατρέψει δήθεν τα σχέδια των Εκκλησιομάχων.

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε τα βιβλία των Θρησκευτικών, που εξεπονήθησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Φίλη. Άρα δεν αφορούν τις δικές του προσπάθειες, ισχυρίζεται ο κ. Γαβρόγλου. 

Τουτέστιν! Τι ξέρω ότι θα κάνετε νέα προσφυγή που θα εκδικαστεί σε ένα ή δύο χρόνια για τις δικές μου ανομίες, αλλά στο μεταξύ προχωρώ ακάθεκτος για να μετατρέψω το μάθημα των Θρησκευτικών σε Οικουμενιστικό-θρησκειολογικό, αφού έχω την στήριξη της Ιεραρχίας.

Επομένως τι δέον γενέσθαι;

Οπωσδήποτε πρέπει να κατατεθεί αμέσως νέα προσφυγή, αλλά παράλληλα πρέπει 
1.) Να συνεχιστεί η επιστροφή των κακόδοξων βιβλίων, 
2.) Να αρνηθούν οι θεολόγοι στα σχολεία να διδάσκουν τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, και,
3.) Να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που καλύπτει -όπως ανερυθρίαστα ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου- τους Εκκλησιομάχους για να μετατρέψουν την ορθόδοξη κατήχηση, σε οικουμενιστικό στιλέτο, που θα στοχεύσει ευθέως την ψυχή των παιδιών μας. 

No comments:

Post a Comment