Saturday, March 31, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη και απογοήτευση οι ανά τον κόσμο πιστοί και ιδιαίτερα το ποίμνιο της Εκκλησίας της Κύπρου, πληροφορήθηκε ότι η Κυπριακή βουλή ψήφισε τον νόμο “Ηρώδη”, που νομιμοποιεί τις εκτρώσεις στην Κύπρο.

Ένας λαός που ζητά την ελευθερία του δεν προκαλεί τον Άγιο Θεό, με τη νομιμοποίηση της δολοφονίας αθώων αβάπτιστων αγέννητων παιδιών.

Είναι εθνικό έγκλημα να σκοτώνει τα παιδιά της μια ημικατεχόμενη πατρίδα, που στενάζει εξαιτίας της υπογεννητικότητας.

Τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της νομιμοποίησης της έκτρωσης είναι αστεία, υποκριτικά και εγκληματικά.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για το έγκλημα που νομιμοποιήθηκε στην Κύπρο.

1.) Ελάχιστοι βουλευτές το καταψήφισαν. 
2.) Ορισμένοι τήρησαν αποχή. 
3.) Κάποιοι άλλοι έφυγαν ή δεν παρουσιάστηκαν στη βουλή για να μη λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, και 4.) 33 από το σύνολον των 56 βουλευτών, υπερψήφισαν το εγκληματικό νομοσχέδιο, που κατέστη ήδη νόμος του Κράτους.

Πολλοί εκφράζουν την εκτίμηση ότι, αν το θέμα ετίθετο σε δημοψήφισμα, δεν θα έπαιρνε το 50% των ψήφων.

Ούτως ή άλλως το κακό έγινε και απογοήτευσε γην και Ουρανόν.

Όσοι άμεσα ή έμμεσα συνήργησαν στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα δώσουν λόγο στο Θεό.

Η Εκκλησία της Κύπρου εξέφρασε μεν έντονα την αντίδρασή της, αλλά δεν έκανε δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού. Ούτε ένα συλλαλητήριο δεν διοργάνωσε, ούτε και έδειξε αποφασιστικά τα δόντια της στους βουλευτές για να τους αναγκάσει να μαζευτούν.

Η υποκρισία της Κυπριακής κοινωνίας φανέρωσε το πιο ειδεχθές της πρόσωπο.

Κλαίμε και ολοφυρόμαστε και διαμαρτυρόμαστε -και καλά κάνουμε ασφαλώς- για τους 6,000 νεκρούς και αγνοούμενους της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Δεν έχουμε, όμως, απολύτως κανένα πρόβλημα να νομιμοποιήσουμε τη δολοφονία 9,000 εμβρύων, με τις πιο φρικαλέες μεθόδους, που γίνονται κάθε χρόνο.

Ποιος θα μας γλυτώσει από την δίκαιη οργή του Αγίου Θεού, που θα πέσει στα κεφάλια μας;

1 comment:

  1. Είναι βαρύ τό τίμημα της ελευθεριότητος , την οποία θεσπίσαμε μέ γραπτούς και άγραφους νόμους πρίν την θέσπιση των εκτρώσεων Χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται Ο άνθρωπος σήμερα περισσότερο απο κάθε άλλη φορα υπηρετεί την εγωκεντρικότητά του Μόνος του συνθέτει τον ηθικό του κώδικα μέ επίκεντρο τον ατομισμό του χωρίς τον Θεό Σαν νά μην έφταναν οι εκτρώσεις ως συνέπεια της ελεύθερης συμβίωσης και του οικογενειακού προγραμματισμού έρχονται νά προστεθούν οι εκτρώσεις από τον προγενετικό έλεγχο , κάτι σαν ευγονική , οι οποίες ενίοτε στηρίζονται απλά σε ενδείξεις Εάν είχαμε τον Θεό στην ζωή μας , ούτε θα βλέπαμε την ελευθερία ως ελευθεριότητα , αλλά ως ελευθερία από τα πάθη , ούτε θα κάναμε εμείς τον οικογενεικό προγραμματισμό , αλλά θα τον αναθέταμε στόν Θεό , ούτε κάν θα κάναμε προγενετικούς ελέγχους, γιατί νά τους κάνουμε , ως πρός τί είναι ικανός ο άνθρωπος νά προσδιορίσει το μέλλον του , ειδικά σε θέματα υγείας ! Θυμόμαστε τα λόγια του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου: Εάν ο Θεός θέλει νά δώσει σε μία οικογένεια ένα άρρωστο παιδί , γιατί ο άνθρωπος νά αρνείται νά σηκώσει τον Σταυρό του ; Μήπως ο Θεός δεν μπορεί νά του πάρει ένα από τα ήδη υπάρχοντα παιδιά του ; Μήπως άραγε είναι αυτός ο λόγος που έχουμε αύξηση των παιδικών ασθενειών ; Αυτή η οπτική όμως χρειάζεται πνευματικές προυποθέσεις Χάσαμε τό πνευματικό μας υπόβαθρο είτε ως προσωπικό βίωμα , είτε ως αποκρυσταλλωμένο κοινωνικό ήθος ενταγμένο στην κοινή αξιακή κλίμακα , μέ αποτέλεσμα ως κοινωνία και πολιτεία νά θεσπίζουμε τον θάνατο των ανυπεράσπιστων εμβρύων εφ' όσον αυτό εξυπηρετεί την εγωκεντρικότητά μας , την ψευτιά μας , την επιπολαιότητά μας , τον ευδαιμονισμό μας Σίγουρα η συλλογική μας ασέβεια δεν θα μας βγεί σε καλό Προοιωνίζεται εθνικές συμφορές

    ReplyDelete