Wednesday, March 21, 2018

Ο κ. Δ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Ο κ. Δ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Προκλητική δήλωση του Αρχιεπισκόπου για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά:

«Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν την συνεργασία τους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:
«Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μία συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν την συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Την αποκαλυπτική και επαίσχυντη αυτή δήλωση του Αρχιεπισκόπου σχολίασε ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος στον λογαριασμό facebook που διατηρεί.

“Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στην Εστία Πατερικών Μελετών και σε όσους προσέφυγαν στο ΣτΕ για το «βιβλίο» των Θρησκευτικών. Η δικαίωσή τους, προφανώς στενοχωρεί την κυβέρνηση, που όμως, όσο και να υβρίζει τους δικαστές, θα πρέπει άμεσα να αποσύρει και να καταργήσει το συγκεκριμένο «βιβλίο». Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ για όλους. Όπως επίσης ίσως και να στενοχωρεί τον Αρχιεπίσκοπο και όσους, εντός Εκκλησίας, λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος, όπως έχουν αποδείξει σε πάρα πολλά θέματα (Σκοπιανό και συλλαλητήρια, μάθημα Θρησκευτικών κλπ). Η ουσία είναι πως το εν λόγω εγχειρίδιο, εκτός από κατάπτυστο και αντιχριστιανικό, είναι πλέον και με τη βούλα αντισυνταγματικό, άρα παράνομο.

Υ.Γ. Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δημιούργησε το ΣτΕ, οι συνεργάτες του αντιδρούσαν λέγοντας πως «αυτό θα μας δημιουργεί συνεχώς προβλήματα». Εκείνος απάντησε ότι «αυτό ακριβώς θέλουμε». Αυτή είναι η λεπτή γραμμή που χωρίζει τα δημοκρατικά με τα απολυταρχικά καθεστώτα. Γι' αυτό και το ΣτΕ ενοχλεί κάποιους κατ' επίφασιν «δημοκράτες».”

Δεν θέλω να ρίξω παγωμένο νερό στο κεφάλι του φίλου κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου και των άλλων συναγωνιστών πατέρων και αδελφών που πανηγυρίζουν για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι: 

1.) Οι ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ είναι φασιστόμουτρα. Δεν σέβονται κανένα νόμο και κανένα Σύνταγμα και καμιά αποφάση πρωτόδικου δικαστηρίου ή ακόμη και του Συμβουλίου Επικρατείας, όπως έγινε απολύτως σαφές με τις απανωτές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων (ΣΥΡΙΖΑ, Βούτσης, Φίλης, Γαβρόγλου, Κοντονής κτλ.).

Ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης υπάρχει όπου λειτουργεί η δημοκρατία. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας από το 18% είναι δημοκρατική πρακτική;

2.) Οι άμεσες προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου λένε το εξής: Σεβόμαστε θεωρητικά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά in real life εμείς θα ολοκληρώσουμε την μετατροπή της ορθόδοξης κατήχησης των παιδιών μας σε πολυθρησκευτικό οικουμενιστικό αχταρμά.

Γι’ αυτό, ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, με συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, επειδή αντιμαχόμαστε αδίστακτα και ελεεινά υποκείμενα.

3 comments:

  1. Αγαπητέ κ. Τελεβάντο, έχετε δίκιο σε όσα επισημαίνετε, αλλά κάτι μου λέει πως οι χυδαίες και λυσσαλέες αντιδράσεις των Συριζαίων και των (ρασοφόρων) υποτακτικών τους, γίνονται απλά για το θεαθείναι και για να φανούν ως «φωταδιστές» στους (ελάχιστους) εναπομείναντες ψηφοφόρους τους: Πρόκειται για απόφαση του ΣτΕ που είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ, δεν επιδέχεται έφεσης ούτε επανεξέτασης, οπότε όσο και να σκυλιάζουν οι διάφοροι Γαβρόγλου, Φίλης και άλλοι, αδίκως κοπιάζουν! Για έναν ακόμα λόγο: Πλέον, όσοι γονείς φοβούνταν να επιστρέψουν το κατάπτυστο εγχειρίδιο προηγουμένως, τώρα έχουν πανίσχυρο νομικό επιχείρημα να το κάνουν, χωρίς να τους πιάνουν οι φοβέρες των Συριζαίων εκπαιδευτικών.

    Φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος εξακολουθεί να παίζει τον (βρώμικο) ρόλο του, όμως έχουν γνώση οι φύλακες: Εμπιστευόμαστε απόλυτα τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος κυριολεκτικά διέλυσε την συμπαιγνία Ιερωνύμου - Συριζαίων στο μάθημα των Θρησκευτικών. Και είμαστε βέβαιοι πως κι άλλοι Μητροπολίτες (Κυθήρων, Γόρτυνος, Γλυφάδας, Ναυπάκτου, Σπάρτης και άλλοι) έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα εντός της Ιεραρχίας που δεν επιτρέπει στον Αρχιεπίσκοπο να αλωνίζει!

    ReplyDelete
  2. Μακάρι κ. Σωτηρόπουλε να έχουν δεθεί τα χέρια των αντίχριστων Συριζαίων και του Τσολάκογλου της Εκκλησίας, αλλά δεν σας το κρύβω ότι φοβάμαι ιδιαίτερα αυτους τους αδίστακτους ανθρώπους.

    ReplyDelete
  3. Το θέμα είναι να καταδικαστεί το νυν βιβλίο του Γαβρόγλου διότι όπως είπε και ο Μεσσηνίας το βιβλίο Φίλη έχει ήδη καταργηθεί όταν συντάχθηκαν τα καινούρια. Οπότε περιμένουμε τη νέα δικαίωση...

    ReplyDelete