Thursday, March 29, 2018

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ


ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Του ιστολογίου katanixis.gr:
=====

Θεωρούμε πως όλοι γνωρίζουμε τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τη ρητορική των αριστερών. Είναι όμως έτσι; Οι Φίληδες δεν φύτρωσαν ξαφνικά στη χώρα. Οι κυβερνώντες και οι λογής λογής απίθανοι, ανατράφηκαν με το μίσος κατά της Εκκλησίας. Όντες άπειροι και ξένοι της χάριτος του Θεού, δε γνωρίζουν την Εκκλησία ως θεραπεία της ψυχής. Από ιδεολόγοι και αγωνιστές καταλήγουν άθεοι και βλάσφημοι. Έτσι ήταν πάντοτε και έτσι θα είναι στο μέλλον. Η πώρωση της καρδιάς τους δεν αφήνει περιθώριο μετανοίας στη ζωή αυτή.

Αλλάζει όμως στις μέρες μας η στάση της διοικούσης Εκκλησίας. Αλλάζει ως προς τους αριστερούς (με συνέδρια "Αριστερά και Εκκλησία", ως προς τους μισαλλόδοξους τζιχαντιστές, ως προς τους αθέους, τους ομοφυλόφιλους).

Η διοικούσα Εκκλησία βρίσκεται σε κρίση. Εν ονόματι του Χριστού πλησίασε δήθεν με αγάπη και πνεύμα ενότητος και καταλαγής όλους αυτούς και πέτυχε να απαρνηθεί τον Χριστό. Όντας κάποιος αριστερός ή οικουμενιστής, όποιον διαφωνεί τον χαρακτηρίζει ντε φάκτο φασίστα/ρατσιστή ή σχισματικό/φονταμενταλιστή. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είναι τελικά ο Κομμουνισμός και ο Οικουμενισμός με ένα κοινό χαρακτηριστικό: δεν αντέχουν την αλήθεια του Χριστού.

No comments:

Post a Comment