Monday, March 19, 2018

Ο ΣΕΒ. (ΝΑΙΡΟΜΠΙ) ΚΕΝΥΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Π.Σ.Ε.


Ο ΣΕΒ. (ΝΑΙΡΟΜΠΙ) ΚΕΝΥΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Π.Σ.Ε.

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Συνήλθε, στην πόλη Αρούσα της Τανζανίας, από 13-18 τρέχοντος, η «Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Ιεραποστολή και τον Ευαγγελισμό» του αυτοαποκαλούμενου «Π.Σ.Ε.» (Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών). 

Παρόντες στη συγκέντρωση του προτεσταντικού αυτού αχταρμά (στον οποίο παρίσταντο και  Μονοφυσίτες), ήσαν, ως μη ώφειλαν, και οι Ορθόδοξοι -πλην των Εκκλησιών Βουλγαρίας και Γεωργίας. Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ αντιπροσώπευσε ο Σεβ. Ναϊρόμπι κ. Μακάριος. 

Ο Σεβασμιώτατος, με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο («Ρομφαία»), επιδιώκει να ενημερώσει το ευρύ κοινό για το θέμα «αφού έχουν δοθεί λανθασμένες εκτιμήσεις και αναφορές…». 

Επίσης ο Σεβ. Ναϊρόμπι τονίζει ότι «εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε και παραμένουμε η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία». Δεν διαφωνούμε ποσώς με την ορθότατη και ομολογιακά ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση του Σεβ. κ. Μακαρίου. Όμως, αν τα πράγματα ούτως έχουσι, τι γύρευε ο ίδιος στην Αρούσα, στη συγκρητιστική αυτή Βαβέλ, που φέρει το όνομα «Π.Σ.Ε.»; Και μόνο η παρουσία Ορθοδόξων στις τάξεις του «Π.Σ.Ε.» συνιστά εκτροπή ολκής. 

Για ποιο λόγο φτάνω στο συμπέρασμα αυτό; Σκεφθείτε μόνο τη διαβόητη Διακήρυξη του Τορόντο του Καναδά (του 1950) και θα αναφωνήσετε: -Φρίξον ήλιε, στέναξον η γη! 

Ακούστε τι λέει αυτολεξεί, για να μην παραπληροφορούμε: «Οι Εκκλησίες αναγνωρίζουν ότι το να αποτελεί κάποιος μέλος της Εκκλησίας του Χριστου είναι ευρύτερο και πιο περιεκτικό από το να αποτελεί μέλος της δικής του Εκκλησίας».!!! 

Αυτή η παραδοχή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά ότι αρνούμαστε το γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι όντως η Εκκλησία του Χριστού. Άρα ο Σεβ. κ. Μακάριος ΔΕΝ πείθει με τις Ορθόδοξες του κορώνες, που αναφέραμε πιο πάνω, που δυστυχώς είναι για τους αμύητους και για κανένα άλλο. Να του θυμίσουμε, ότι στο Κολυμβάριο υπέγραψε, με άλλους επισκόπους της εν Αλεξανδρεία Εκκλησίας, το τραγελαφικό κείμενο 6 («περί ετεροδόξων Εκκλησιών και Ομολογιών”) που αναγνωρίζει, επισήμως πλέον, εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς!!! 

Ας αφήσει, λοιπόν, ο Σεβ. Ναιρόμπι τις ανωτέρω μεγαλόστομες διακηρύξεις και ας απαντήσει ευθέως, αν αληθεύει, ότι μεταδίδει τη Θεία Κοινωνία σε αιρετικούς. Τίποτε άλλο.

No comments:

Post a Comment