Tuesday, March 20, 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΛΛΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΛΛΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ
=====

Λωρίτου Ελένη
Οι Οικουμενιστές έχουν πολύ μεγάλη αγάπη για να σκορπίζουν παντού προς πάσα κατεύθυνση. Τους ξέρουμε τι φίδια κολοβά είναι. Όμως δεν έχουν λίγη ποιμαντική αγάπη για τους Ορθοδόξους που κατά την γνώμη τους πέφτουν σε λάθη. Μήπως για το σχίσμα των Παλαιοημερολογιτών ποιός είναι ο υπεύθυνος; Δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που τους εδίωκαν; Όποιος χρησιμοποιεί βία τι άλλο αποδεικνύει παρά ότι έχει το λάθος με το μέρος του. Και το νέο ημερολόγιο ως νεωτερισμός απεδείχθη αυτοκατάκριτο από την πορεία του εφ' όσον μετεξελίχθηκε σε Οικουμενισμό. Εάν η ομάδα των Αγιορειτών πατέρων είναι σε λάθος πορεία αυτό -αργά ή γρήγορα- θα φανεί. 

Ηδη ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος μας πληροφόρησε ότι το θαύμα σε ένα εκκλησάκι στην Ημαθία όπου ευωδιάζει έξω από το Ιερό Βήμα, σημαίνει να βγούμε έξω από την Εκκλησία των Οικουμενιστών! Περιττόν να πούμε ότι κάποια λαθροχειρία υπάρχει στο κείμενο. Με τέτοιες κοτσάνες πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ηγηθεί. Όταν οι καλογέροι και οι άγαμοι δεν αγιάζουν και είναι ανισόρροποι, δεν τους φταίνε οι παντρεμένοι. Δηλαδή, εσύ καλόγερέ μου, σου πέφτει η μύτη να υποταχθείς σε έναν παντρεμένο και να μην λες κοτσάνες; 

Λωρίτου Ελένη
Αυτές οι ευτελείς παραγκούλες με τα λιγοστά και φτωχικά υπάρχοντα μισές μέσα στα βράχια και μισές απ' έξω μοιάζουν με φωλιές από μυρμήγκια κολλημένες πάνω στα βράχια. Ανήκουν στη γη και στον ουρανό, είναι ένα με αυτά. Τι έχει κανείς να κερδίσει αν ταπώσει μία φωλιά από μυρμήγκια; Οι άγιοι ησθάνοντο ευσπλαγχνία ακόμα και για τους σκορπιούς. Κάποια εκκωφαντική ηχώ φαίνεται αντανακλούσαν μέσα στις κορφούλες και στα φαράγγια του Αγιωνύμου Όρους. Είναι η ηχώ της φωνής της συνειδήσεως.

Παναγιώτης Τελεβάντος
Καταπληκτικό σχόλιο κυρία Λωρίτου.

Ηλίας Κατάγης
Πόσο μα πόσο καλύτερα θα ήταν αν όλοι οι Οικουμενιστές, διέθεταν λίγη, πολύ λίγη, από την αγάπη που δείχνουν στους αιρετικούς, στους αποτειχισμένους αδελφούς.

No comments:

Post a Comment