Friday, March 23, 2018

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συμμεριζόμαστε απολύτως τις ενστάσεις του Σεβ. Καλαβρύτων για την ωμή επέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας -διά του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή-, σε όσα αφορούν αποκλειστικά την Δικαστική εξουσία. 

Ο Σεβ. Καλαβρύτων έχει το νόμο με το μέρος του, αλλά θα του συνιστούσαμε υικά και με σεβασμό να μην πολυενθαρρύνεται από την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, επειδή έχουμε να κάνουμε με τους φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τρέφουν τον παραμικρό σεβασμό προς το Σύνταγμα.

Να είστε έτοιμος για σκληρές μάχες, Σεβασμιώτατε, ενόσω οι αντίχριστοι και αρνησιπάτριδες Συριζίτες λυμαίνονται την εξουσία.

Σε κάθε περίπτωση επανερχόμαστε στην έκκλησή μας να ανακαλέσετε την παραίτησή σας.

Μη δώσετε σας παρακαλούμε στους άθεους και στους αρνησιπάτριδες την ικανοποίηση ότι ξεμπέρδεψαν μαζί σας.

Μην απογοητεύσετε τους πιστούς, που προσβλέπουν σε σας, επειδή είστε ένας από τους ελάχιστους ιεράρχες που μιλούν με παρρησία για τα θέματα της πίστεως και της πατρίδας. 

Παραθέτουμε στη συνέχεια την επιστολή του Σεβ. Καλαβρύτων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου:

*****



Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου έ.έ. προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά  την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας.
Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιο δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος. Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ,
Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

No comments:

Post a Comment