Saturday, March 24, 2018

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Ηη ΜΑΡΤΙΟΥ



ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Ηη ΜΑΡΤΙΟΥ
=====

Τετρακόσια χρόνια εξουθενωτικής σκλαβιάς. Η οθωμανική αυτοκρατορία εγκολπώθηκε τη θρησκεία του Μωάμεθ, αλλά αυτή στην ουσία δεν είναι θρησκεία. Eίναι πολιτικό σύστημα. Το σύνθημά της και σήμερα είναι ‘Islam will rule’. Ο Μωαμεθανισμός θα κυβερνήσει. Kαι θα κυβερνήσει δια παντός μέσου.

Αυτό το έζησαν στο πετσί τους, οι Έλληνες και η Ελλάδα, στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Έχασαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν είχαν καμμία ελευθερία. Επλήρωναν σκληρό χαράτσι. Το πιο σκληρό απ’ όλα, η οθωμανική αυτοκρατορία και το πολιτικό σύστημα του Μωάμεθ, έπαιρναν τα παιδιά τους. Τα εξισλάμιζαν. Τα έκαναν γενίτσαρους και τα έβαζαν να σκοτώνουν τους γονείς τους και τα αδέλφια τους. Ξύπνησε ο Έλληνας. Αγανάκτησε και φώναξε.

Πολλές φορές ξεσηκώθηκε η Ελλάδα και ο Ελληνας. Ο ξεσηκωμός τους πνίγηκε στο αίμα. Η σκλαβιά έγινε χειρότερη.

Αγρυπνούσε, όμως, η άλλη Ελλάδα. Οι Έλληνες που ζούσαν εκτός της Ελλάδας. Ήσαν ακραιφνείς Έλληνες. Υπερήφανοι για την καταγωγή τους. Ξεσηκώθηκαν και αυτοί. Ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Ελλάδα και τους Έλληνες της Ελλάδας και έγινε το θαύμα. 

Καιρός να ρίξουμε μια ματιά στην σημερινή άλλη Ελλάδα. Οι Έλληνες που σήμερα ζουν εκτός Ελλάδας, είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αριθμός. Όχι μόνο υπολογίσιμος αριθμός. Οι εκτός Ελλάδας Ελληνες είναι πετυχημένοι. Στα γράμματα. Στις τέχνες. Στο εμπόριο, στις επιχειρήσεις γενικά. Γιορτάζουν υπερήφανα την 25η Μαρτίου 1821 με δοξολογίες. Με γιορτές. Με παρελάσεις. Θαυμάσια! Αξίζουν συγχαρητηρίων.

Οι Ελληνες του εξωτερικού, πρέπει να προσέξουμε δύο πράγματα. Οι πυλώνες που βασίζεται και στέκεται η άλλη Ελλάδα είναι δύο. Είναι η ελληνοπρέπεια και η ορθόδοξη πίστη. Γλώσσα και Ορθοδοξία. Αν χάσουμε αυτά τα δύο, θα χαθούμε και σαν Έλληνες. Εάν θέλουμε να υπάρχουμε, πρέπει να καλλιεργούμε αυτά τα δύο πράγματα. Αυτά καλλιεργούνται στην οικογένεια. Στην εκκλησία. Στο σχολείο. Κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό. Ελληνορθόδοξη οικογένεια. Ελληνορθόδοξη εκκλησία. Ελληνορθόδοξο σχολείο, για να κρατιέται η άλλη Ελλάδα πραγματική Ελλάδα.

Ελληνες του Καναδά γιορτάστε, αλλά και καλλιεργείστε την ελευθερία, στο Ελληνορθόδοξο σπίτι. Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Στο Ελληνορθόδοξο σχολείο. Αυτό σας πρέπει. Αυτό σας ταιριάζει. Κρατήστε την άλλη Ελλάδα, πραγματική Ελλάδα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος η άλλη Ελλάδα να γιορτάζει την 25η Μαρτίου 1821.

1 comment:

  1. Πολύ ωραία και εμπνευσμένη η εγκύκλιος του σεβ. Καναδά που θέτει προοπτικές ! Πώς είναι δυνατόν όμως οι Ελληνες του εξωτερικού νά συμμετέχουν και νά επηρεάζουν τά πολιτειακά πράγματα της Ελλάδος ; Εδώ η μητροπολιτική Ελλάδα αλώθηκε μέ τον λαικισμό και την παράχρηση της " δημοκρατίας" Δεν μιλώ για αλλαγή του πολιτειακού συστήματος , αλλά για σεβασμό στό δημοκρατικό πολίτευμα και όχι κολακεία των παθών του λαού και εκμαυλισμό των συνειδήσεων Σε λίγο , άν δεν μας προλάβουν τα " μελλούμενα " θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την "δημοκρατική" εθνολογική αποσύνθεση Οι ψηφοφόροι δεν θα είναι απλώς κακοί ψηφοφόροι υποκείμενοι στον εκμαυλισμό , αλλά δεν θα είναι καν Ελληνες μέ ελληνική συνείδηση Καρφί δεν τους καίγεται τους κυβερνώντες για την Ελλήνική συνείδηση Τόσο τό καλύτερο σου λέει , ο θρίαμβος της δημοκρατίας ! Δεν ξέρω άν ο Μουσταφά και ο Αμπντουλάχ έχουν μία καταγεγραμμένη δημοκρατική συνείδηση ! Από πού να την έχουν ! Από κεφάλια ξέρουν οι άνθρωποι και όχι από ψήφο !

    Οι πληροφορίες μας λένε οτι ακόμα μία Ελλάδα μέ πολύ αξιόλογο δυναμικό ζεί εκτός των συνόρων της Ελλάδος , κάτι σαν Μεγάλη Ελλάδα , που δέν υπόκειται στην παραφθορά της " δημοκρατίας " Δεν εκμαυλίζεται μέ παροχές , μέ ένα χιλιάρικο στην τσέπη , μέ ξεπούλημα της ψήφου Δυστυχώς η δημοκρατία και οι θεσμοί της δεν λειτούργησαν παρά μόνο για καταστροφή Δεν ήταν και τόσο βλάκας ο Καποδίστριας που ανέστειλε --δεν κατήργησε -- τό Σύνταγμα Μήπως θα έπρεπε ο Καποδίστριας που έδωσε όλη την περιουσία του στην Ελλάδα και τελικά και τό αίμα του νά λογοδοτήσει στην ιστορία ενώπιον του Τσοχατζόπουλου για έλλειψη δημοκρατικότητος ; Ασφαλώς περιφρόνησε όσο έζη νά λογοδοτήσει ενώπιον αυτών που είχε την συνείδηση της υπεροχής . Δεν επρόκειτο για αλαζονεία , αλλά για την αναγκαιότητα μιας θεληματικής ανασύστασης Η δημοκρατία μας μάρανε ! Μιά και γράφουμε σέ ένα ορθόδοξο ιστολόγιο μέ έμφαση στά ομολογιακά θέματα , η δημοκρατία είναι όπως και η αποτείχιση Δεν είναι είδη πρός προσκύνησιν και λατρείαν ! Δεν είναι τα υπέρτατα αγαθά για την πατρίδα και την εκκλησία αντιστοίχως Γνωρίσαμε και αποτειχισμένους μέ την ακραιφνή έννοια που δεν δίνουν δεκάρα για την ομολογία ! Οπως αντιστοίχως γνωρίσαμε και "δημοκράτες " που κατάκλεψαν την πατρίδα και την έφεραν στόν όλεθρο

    ReplyDelete