Tuesday, March 20, 2018

ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Του κ. Ηρακλή Ρεράκη,
Προέδρου της ΠΕΘ
=====

Η «θρησκευτική συνείδηση» αφαιρέθηκε από όσα ορίζει ο νέος οργανισμός ως αποστολή του υπουργείου Παιδείας. Είναι κρίμα η Ελλάδα να επιτίθεται με ασεβή τρόπο εναντίον της πίστης και να μεθοδεύει τη δίωξη ενάντια στον Χριστό, με την πίστη του Οποίου διατήρησε και διέσωσε την εθνική ταυτότητά της.

Ας αναλογιστούμε μόνον ότι επί εκατοντάδες χρόνια η ταυτότητα αυτού του λαού δεν προσδιοριζόταν ως ελληνική αλλά ως χριστιανική. Τότε οι από εδώ δεν ονομάζονταν Ελληνες αλλά χριστιανοί και οι από εκεί μουσουλμάνοι. Η Εκκλησία, με τον Χριστό ως μοναδική αλήθεια και πίστη ζωής, με τις αρετές που ενέπνεε στον λαό και με την ευθύνη την οποία είχε για την καθοδήγηση και την ενδυνάμωσή του, κράτησε ζωντανές και ανόθευτες την ελληνική συνείδηση, την ελληνική ταυτότητα, την ελληνική κληρονομιά για περίπου τετρακόσια χρόνια, ποτίζοντας τις συνειδήσεις των βασανιζόμενων πιστών με το όραμα της ανάστασης, της επανάστασης και της ελευθερίας του Γένους, συνδέοντάς το, παράλληλα, με την ελπίδα και την πίστη της Αναστάσεως του Χριστού.

Σήμερα όμως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με ποικίλες και ύπουλες μεθοδεύσεις επιδιώκει να εξορίσει από το δημόσιο σχολείο τον Χριστό και να εξαλείψει την εκκλησιαστική πίστη. Με τον πιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο, η ηγεσία του υπουργείου, καταχρώμενη την εξουσία που έχει λάβει από τον λαό, υλοποιεί το ανίερο σχέδιο απομάκρυνσης των νέων μας από την πνευματική μητέρα τους, την Εκκλησία, και αποκοπής από τις ρίζες της ιστορικής και της μαρτυρικής παραδόσεώς τους, δίνοντας και δείχνοντας στα παιδιά μας το αρνητικό παράδειγμα της αγνωμοσύνης έναντι όσων φορέων, προσώπων, ηρώων και μαρτύρων θυσιάστηκαν διαχρονικά για το Γένος μας.

Σκοπός τους είναι η αποχριστιανοποίηση ή απορθοδοξοποίηση και, τελικά, η εδραίωση του ιδεολογικού τους ποθούμενου, δηλαδή η καθιέρωση της ουδετερόθρησκης Παιδείας και της ουδετερόθρησκης συνείδησης και, συνεπώς, το πνευματικό τέλος του ελληνορθόδοξου πολιτισμού.  

Με το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκαν στον ελληνικό λαό για ακόμα μία φορά οι αποδομητικές προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έναντι της χριστιανικής πίστεως και των ορθόδοξων χριστιανών, προπαντός όμως αποδείχθηκε ότι το υπουργείο δεν σέβεται, αλλά καταπατεί τα δικαιώματα των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και κυρίως ότι περιφρονεί την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο ελληνικός λαός ωστόσο δεν εμπαίζεται πλέον με μεθοδεύσεις, σοφίσματα και αφηγήματα.  

Οι γονείς φαίνεται ότι αγρυπνούν και συνειδητοποιούν πως τα πολυθρησκειακά προγράμματα και τα βιβλία που τους επιβάλλονται εκ μέρους του υπουργείου από το σχολικό έτος 2016 είναι αντορθόδοξα και αντιπαιδαγωγικά, και ότι, όσο διατηρούνται στα σχολεία, πραγματοποιείται ένας φανερός πνευματικός βιασμός των μαθητικών συνειδήσεων, και μάλιστα κατ' εξακολούθηση. Γι' αυτό άρχισαν να τα επιστρέφουν ως απαράδεκτα στους αποστολείς τους. 

No comments:

Post a Comment