Tuesday, March 20, 2018

ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ούτε που τηρούν τα προσχήματα πια οι Οικουμενιστές. 

Σπάζω το κεφάλι μου να αντιληφθώ για ποιο λόγο ο Σεβ. Καβάλλας πήγε στη λειτουργία των Παπικών σε παπικό ναό που λειτουργεί στα όρια της Μητροπόλεως του.

Τι ακριβώς πήγατε να κάνετε στον ευκτήριο οίκο των αιρετικών Σεβασμιώτατε;

Βεβαίως, ουδείς εκπλήττεται από τη στάση του Σεβασμιώτατου Καβάλλας. Όλοι γνωρίζουν ποια απίστευτα πράγματα είπε στον π. Νικόλαο Μανώλη ο Σεβασμιώτατος ως πρόεδρος του επισκοπικού δικαστηρίου και ως πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Δεν ξέρεις τις λες, είπε στον παπα-Νικόλα όταν αποκαλείς τον Οικουμενισμό Παναίρεση. 

Ο π. Νικόλαος αντέτεινε ότι ο εισηγητής του όρου Παναίρεση είναι ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς.

Και ο Σεβασμιώτατος Καβάλλας; Είπε στον παπα-Νικόλα ότι ούτε ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς ξέρει τι λέγει!!!

Φαντασθείτε προπέτεια, κακοήθεια και αναισχυντία.!!! 

Ο μεγαλύτερος δογματολόγος της Ορθοδοξίας τω τελευταίων αιώνων δεν ξέρει τι λέγει!!!

Και ποιος ξέρει Δογματική; Ο Σεβασμιώτατος κ. Τόλιος "η των θεολόγων ακρότης".!!!

Αληθώς! Εις οίους καιρούς τετήρηκεν ημάς ο καλός Θεός!

Αιρετικό φρόνημα, παχυλή αμάθεια και αλαζονεία!  Φοβερός συνδυασμός!

Τι καλύτερο μπορεί να δώσει εκτός από όσα λέγει και πράττει ο Σεβασμιώτατος Καβάλλας;

Ιδού το δημοσίευμα που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου:

*****


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΙΚΩΝ!

Του ιστολογίου “Κατάνυξις”
=====

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ αποδέχτηκε την πρόσκληση της Καθολικής «Εκκλησίας» Αγίου Παύλου της Καβάλας για να παρακολουθήσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη Σύναξη της Τεσσαρακοστής. Το «παρών» έδωσε και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.
   
Δεκτή έκανε την πρόσκληση της Καθολικής «Εκκλησίας» Αγίου Παύλου της Καβάλας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος να παραβρεθεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη Σύναξη της Τεσσαρακοστής η οποία τελέστηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στην εν λόγω Καθολική Εκκλησία (διαβάστε σχετικά με τη Θεία Λειτουργία εδώ).
    
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης Σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ, χωρίς να κρύψει τη χαρά του για την ανέλπιστη -για πολλούς- παρουσία του σε Θεία Λειτουργία Καθολικών, λέγοντας ότι ανταποκρίνεται πλήρως στο κήρυγμά του περί αγάπης, το οποίο προηγήθηκε της Θείας Λειτουργίας, ενώ η παρουσία του Μητροπολίτη Στεφάνου απέσπασε θετικά σχόλια, έως και… συγκίνηση από τους παρευρισκόμενους Καθολικούς, καθώς, αν μη τι άλλο, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο Ορθόδοξος Ποιμενάρχης να παρίστατο σε Λειτουργία Καθολικών.

Το «παρών» στη Θεία Λειτουργία έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

1 comment:

  1. Κάτι ερωτήσεις που κάνετε κ. Τελεβάντο ! Μα για μερικά enstantane ! Ο κάθε αξιοπρεπής δεσπότης πρέπει νά έχει στό life-styling του μερικά enstantane σαν αυτό που εικονίζεται , που ανεβάζουν το προφίλ του και του δημιουργούν την προστιθέμενη αξία του κοσμοπολίτη , του εκκλησιαστικού παράγοντα , του σπουδαίου Είναι μία κορυφαία στιγμή καταξίωσης θα λέγαμε στην καριέρα ενός κληρικού .Είναι ένα θέμα ecumenistic styling. Χωρίς αυτό δεν πάς πουθενά. Μάθετε νά αναλύετε την σημειολογία , τους οπτικούς κώδικες που εκπέμπουν αυτά τα instantane εναγκαλισμών μέ κάτι τέτοιους τύπους που φορούν καλοσιδερωμένες δαντέλες και κόκκινα σκουφάκια Ο Ιουστίνος Πόποβιτς δεν καταλάβαινε γρί από αυτά Ανεπίδεκτος ! Υπό αυτή την έννοια δεν ήξερε τί του γίνονταν !

    ReplyDelete