Sunday, March 25, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παραθέσαμε, στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, την Ανακοίνωση της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων) για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία ακυρώνει τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, που εξεπόνησαν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και προπαντός με τις πλάτες του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Φοβούμαι ότι η ακύρωση των νέων βιβλίων για τα Θρησκευτικά, από το Συμβούλιο Επικρατείας, έχει δημιουργήσει ένα ανεξέλεγκτο κλίμα ευφορίας το οποίο -στη συνέχεια- θα μετατραπεί σε απογοήτευση, επειδή οι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόζονται από την εκτελεστική εξουσία.

Όταν η εκτελεστική εξουσία σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους συμμορφώνεται αμέσως με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και δη του Συμβουλίου Επικρατείας.

Όταν, όμως, υπάρχει μια φασιστική κυβέρνηση, η οποία απροκάλυπτα -με κορυφαίους εκπροσώπους της- επιτίθεται εναντίον του Συμβουλίου Επικρατείας πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί ως προς την δυνατότητα εφαρμογής της απόφασης στην πράξη.

Σκεφθείτε πόσες φορές δικαίωσε τους 12 Μητροπολίτες το Συμβούλιο Επικρατείας. Γιατί τελικά ο κυρός Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος κοιμήθηκε μακρυά από τον Θρόνο του;

Εκτιμώ ότι η Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα εφαρμοστεί -αν εφαρμοστεί- ΜΟΝΟΝ μετά την απομάκρυνση των εθνομηδενιστών και άθεων του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Γι’ αυτό -στο μεταξύ- πρέπει

1.) Να συνεχιστεί -και να γίνει πιο μαζική- η επιστροφή των απαράδεκτων και αντισυνταγματικών βιβλίων στο Υπουργείο Παιδείας από τους γονείς των μαθητών, 

2.) Οι Θεολόγοι πρέπει να αρνηθούν να διδάσκουν τα Θρησκευτικά από τα οικουμενιστικά βιβλία του Υπουργείου Παιδείας, όπως τους παροτρύνει η ΠΕΘ.

3.) Η μάχη σε νομικό επίπεδο πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη, αφού είναι πλέον ή βέβαιο ότι η κυβέρνηση -με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο- θα αρνηθεί να εφαρμόσει την Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας,

4.) Προπαντός! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρέπει να μπει στο στόχαστρο όσων θέλουν τα παιδιά μας να διδάσκονται την πίστη των πατέρων μας. 

Μόνον εθελότυφλοι ή όσοι εξυπηρετούν ύποπτες σκοπιμότητες δεν βλέπουν ότι ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αν ο Μακαριώτατος δεν νιώσει το λεπίδι των πιστών να θωπεύει ανατριχιαστικά τον λαιμό του δεν πρόκειται -επ’ ουδενί λόγω- να αποστεί από την ανίερη πρσπάθεια που έχει επιδοθεί.

Οι άθεοι και οι ΚΑΙΡΟΣκόποι γνωρίζουν ότι με τις πλάτες και τις ραδιουργίες του Αρχιεπισκόπου μπορούν να παρακάμψουν την απόφαση του Συμβλουλίου Επικρατείας και να συνεχίσουν τη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε οικουμενιστική κατήχηση.

Γι’ αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΕΘ, παραδοσιακοί Ιεράρχες, Ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία, παραδοσιακά ΜΜΕ και ιστολόγια, στοχεύσατε με πυρ ομαδόν τον Τσολάκογλου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πριν ή κατορθώσει να αλλοτριώσει το μάθημα των Θρησκευτικών και ας κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να ξεκουμπιστούν από την εξουσία οι άθεοι που μας κυβερνούν.

No comments:

Post a Comment