Thursday, March 22, 2018

«ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ» ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΣΑ


«ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ» ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ  ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΣΑ

Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Έμπλεως χαράς επέστρεψε από την Αρούσα της Τανζανίας ο Καθηγητής κ. Πέτρος Βασιλειάδης. Συμμετείχε στο Συνέδριο του «Π.Σ.Ε.» (13-18 Μαρτίου) που, κατά την εκτίμησή του, «ήταν η πρώτη κορυφαία διαχριστιανική συνάντηση παγκόσμιας εμβέλειας, μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας». 

Δεν κρύβει ο κ. Καθηγητής την αγαλλίασή του, διότι η εν λόγω συνάρθροιση «συγκέντρωσε εν Αγίω Πνεύματι όλες τις χριστιανικές παραδόσεις (Ορθόδοξες, Καθολικές, Προτεσταντικές, Ευαγγελικαλικές (sic), Πεντηκοστιανές με τις αντίστοιχες ιεροποστολικές οργανώσεις και τις αφρικανικές κοινότητες), αλλά και τις «διορθόδοξες», την Ορθόδοξη δηλαδή Εκκλησία και τις Αρχαίες Ανατολικές (Eastern and Oriental Orthodox)». 

Δεν παραλείπει ο κ. Π. Βασιλειάδης να μας υπενθυμίζει τη Σύναξη του Κολυμβαρίου, όπου οι Οικουμενιστές πήραν αυτό που επεδίωκαν διακαώς και διαχρονικώς, την συνοδική αναγνώριση δηλαδή των αιρετικών απάντων ως «ετερόδοξων Εκκλησιών και Ομολογιών» (Κείμενο 6). Τώρα, μας διαμηνύει θριαμβευτικώς, ΔΕΝ υπάρχουν πλέον αιρέσεις αλλά (άκουσον, άκουσον) παραδόσεις!!! Οι Πεντηκοστιανοί λ.χ., που είναι ομάδα ακραίων αιρετικών,δεν έχουν πλέον τίποτε το μεμπτόν. Οι δαιμονικές τους γλωσσολαλιές κι οι συναισθηματικές τους εκρήξεις αποτελούν γνήσιες πνευματικές εμπειρίες!!! Η τιμή των Ορθοδόξων προς την Θεοτόκο και η αποστροφή και λυσσαλέα πολεμική κατά του προσώπου της Θεοτόκου εκ μέρους των Πεντηκοστιανών δεν είναι τίποτε το μεμπτό, διότι στο κάτω-κάτω «όλοι το ίδιο είμαστε»!!! Αυτά μας λέει το φάλτσο, κακόφωνο και παράχορδο οικουμενιστικό τραγούδι. Κατά δεύτερο λόγο ο κ. Καθηγητής θεωρεί ότι Ορθόδοξοι και Μονοφυσίτες είμαστε το ίδιο πραγμα, εις πείσμα των θεοφόρων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, που καταδίκασε σαφώς, απεριφράστως και τελεσιδίκως τις αιρετικές τους διδασκαλίες. 

Αυτό επανάλαβε στην Αρούσα, επισήμως πλέον, και ο Προύσσης Ελπιδοφόρος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Θρόνου, που κάλεσε, κατά τη Θ. λειτουργία των Ορθοδόξων, τον Αρμένιο Μονοφυσίτη «επίσκοπο» Βίτσεντε στο παραθρόνιο δίπλα του. Κανονικές συμπροσευχές με τους αιρετικούς Μονοφυσίτες και όταν κάποιος τολμήσει να αμφισβητήσει  τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές αυθωρεί τόνοι λάσπης εξαπολύονται εναντίον του, κατά την πάγια τακτική των Οικουμενιστών. Το οικουμενιστικό θηρίο συναγωνίζεται εν προκειμένω τα τέσσερα θηρία του οράματος του προφήτη Δανιήλ (Δαν. ζ΄ 1-8).

No comments:

Post a Comment