Tuesday, March 13, 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟΥΔΑΚΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟΥΔΑΚΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”
=====

Απορώ, κ. Τελεβάντο, ποια είναι η ηθική, ποια η δημοσιογραφική δεοντολογία, ποια η αντικειμενικότητα, που διέπει την τακτική των υπευθύνων της εφημερίδος του “Ορθοδόξου Τύπου”, είτε ονομάζονται Δ.Σ. της Π.Ο.Ε., είτε π. Βολουδάκης, είτε κ. Τραμπούλης; Δημοσιεύουν πρωτοσέλιδα άρθρα του π. Βολουδάκη, με τα οποία σπιλώνουν πρόσωπα, όμως δεν δημοσιεύουν άρθρα που υπερασπίζονται αυτά τα πρόσωπα! 

Διέλυσαν την διευθυντική ομάδα, που ο π. Μάρκος Μανώλης είχε δημιουργήσει απομάκρυναν, από την εφημερίδα τον π. Θεόδωρο Ζήση, δεν δημοσιεύουν κείμενά του, αν και αποστέλλονται, δεν δημοσιεύουν ο,τιδήποτε σχετικό με τον π. Θεόδωρο Ζήση, που απασχολεί την εκκλησιαστική επικαιρότητα και μαρτυρία, δεν μπορούν να μας δώσουν μία σαφή απάντηση ποιος διοικεί τον Ο.Τ.. 

Ποιοι είναι αυτοί οι ανεύθυνοι, που συμπεριφέρονται με αυτό τον απερίγραπτο τρόπο; Δεν έχουν λίγο φόβο Θεού; Δεν ντρέπονται τους ανθρώπους, δεν φοβούνται και τον Θεό;  

Αμφισβητήσαμε την δυνατότητα του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. να διεκπεραιώσει τον ρόλο, που τους αποδίδει ο π. Βολουδάκης, δηλαδή την ποδηγεσία της ιστορικής και αγωνιστικής εφημερίδος του Ο.Τ., την στιγμή που δεν γνωρίζουμε τα ονόματά τους και τι ο καθείς αντιπροσωπεύει μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο. Δεν αμφισβητήσαμε, όμως, τον ανδρισμό τους, ότι κάποιος υπάρχει που φορά παντελόνια, ώστε να απομονώσει τον τοιούτον ανεύθυνο! Ολοι υποτάχθηκαν σε κάποια προσκολλημένα φουστάνια, που τελικά φαίνεται να έχουν το γενικό κουμάντο, που δεν μπορούν να δούνε το εκκλησιαστικό συμφέρον πέρα από τον νοσηρό συναισθηματισμό τους; 

Ως Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. αποδεικνύονται ανεπαρκείς στον ρόλο που έχουν, να φέρουν μία ισορροπία και να δίνουν λύσεις, όταν επέρχεται μία πνευματική ή διοικητική κρίση στην εφημερίδα. Είναι ολοφάνερο ότι σοβεί κρίση, η οποία έχει βραχυκυκλώσει και νεκρώσει την εφημερίδα. Η εφημερίδα αδυνατεί να ανταποκριθεί σε μία αυτονόητη δημοσιογραφική δεοντολογία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα, στοιχεία συστατικά και θεμελιώδη μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς δημοσιογραφίας. Έχει γίνει βορά ανεύθυνων ανθρώπων! 

Δεν νομίζω, ότι είναι αυτή η κληρονομιά του π. Μάρκου Μανώλη και των αγίων ιδρυτών του Ο.Τ.. Σύμφωνα με την πνευματική των διαθήκη, η εφημερίδα είναι περιουσία της Εκκλησίας και όχι συγγενών. Με κανένα τρόπο ο άγιος -σύμφωνα με  την συνείδηση της Εκκλησίας- π. Μάρκος Μανώλης δεν εννόησε κάτι τέτοιο, έστω και αν συγγενικά του πρόσωπα συμμετέχουν θεσμικά στην εφημερίδα. Διέρρευσε και ετούτη η κουβέντα από στόμα, να μην φύγει η εφημερίδα από τα χέρια μας, να μην χάσουμε την εφημερίδα! Να μην φύγει από τα χέρια σας και να πάει πού;  

Είμαστε σίγουροι ότι κάποιος άνθρωπος συνετός υπάρχει μέσα στο Δ.Σ., δεν μπορεί όλοι να παραφρόνησαν, δεν μπορεί όλοι να παραδόθηκαν σε μία ανάρμοστη υποταγή, θα υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί τα δημοσιεύματά μας, αυτά που δεν τους φανερώνουν, αυτοί που τα παραλαμβάνουν και τα θάβουν! Άς τους απομονώσουν και ας τους πετάξουν έξω από την ιστορική εφημερίδα, ώστε να βρεί η εφημερίδα τον δρόμο και την αποστολή της σύμφωνα με την πνευματική διαθήκη των αγίων μορφών, που μόχθησαν γι’ αυτήν. Πρέπει να αποκατασταθεί η εφημερίδα στα υψηλά στάνταρ της αξιοπιστίας στην εκκλησιαστική συνείδηση. Δεν αρμόζει στην ιστορική και αγωνιστική εφημερίδα αυτός ο εξευτελισμός και ξεπεσμός. 

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η εφημερίδα έπεσε θύμα ανεύθυνων και συμπλεγματικών ανθρώπων. Οι δολοπλοκίες πρέπει να μείνουν μακρυά από τα παρασκήνια της ιστορικής εφημερίδας. Οι υπεύθυνοι αυτής της ανωμαλίας και εκτροπής, αν είχαν μία στοιχειώδη ευαισθησία και αξιοπρέπεια θα έπρεπε να είχαν αποχωρήσει μόνοι τους. Συνεπώς μόνο καθ' υπόδειξιν θα αποχωρήσουν!   

Σας παρακαλώ, κ. Τελεβάντο, δημοσιεύστε την επιστολή μου, που έστειλα στον Ο.Τ. εις απάντησιν πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος του π. Β. Βολουδάκη, που αφορούσε κατά την γνώμη μου άδικες και συκοφαντικές κατηγορίες εναντίον σας. Όμως μετά την παρέλευση ευλόγου χρόνου η εφημερίδα κατά την πάγια τακτική της δεν είχε την ευαισθησία και συναίσθηση του δημοσιογραφικού της καθήκοντος, να δημοσιεύσει την δική μου επιστολή-μαρτυρία υπέρ υμών. Έτσι, λοιπόν, δημοσιεύστε την εσείς, ώστε να πληροφορήσουμε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά ιδιαιτέρως τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε., που κατά την πεποίθησή μας τους αποκρύπτουν τα διαμειβόμενα, για να   συνειδητοποιήσουν ότι κάποιοι επιτήδειοι πίσω από την πλάτη τους απλώς μαγειρεύουν και ρίχνουν την ευθύνη σε αυτούς, δηλαδή στα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε., βγαίνοντας οι ίδιοι στον αφρό και μένοντας ατιμώρητοι για τα παρασκηνιακά των μαγειρεύματα. 

Σκοπός μας είναι να καταλάβουν τα άγνωστα σε εμάς μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. ότι στην εφημερίδα σοβεί κρίση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία της εφημερίδος, στους αγίους που την υπηρέτησαν και μόχθησαν γι’ αυτήν, απέναντι στην αποστολή της εφημερίδος, που είναι η υπηρεσία του εκκλησιαστικού συμφέροντος και όχι των κομματικών και ιδιοτελών στόχων προσώπων, που εμπλέκονται στην πολιτική και όλη των η οπτική των εκκλησιαστικών πραγμάτων διαποτίζεται από καισαροπαπικές αντιλήψεις, δηλαδή αντιμετώπισης των εκκλησιαστικών θεμάτων με πολιτικά και εγκοσμιοκρατικά κριτήρια. Ο αμοραλισμός που περιγράψαμε, που  δυστυχώς έχει σκιάσει την εφημερίδα του Ο.Τ. πρέπει οπωσδήποτε να αναστραφεί με την απομάκρυνση των ακατάλληλων προσώπων. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν την ερχόμενη Παρασκευή ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης δεν δημοσιεύσει την επιστολή που του έστειλε η κ. Λωρίτου μας εξουσιοδότησε να τη δημοσιεύσει το ιστολόγιό μας.

No comments:

Post a Comment