Thursday, March 22, 2018

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ!


ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ!

(Σχόλιο με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας)

Του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη
=====

Όπως είναι γνωστό η ολομέλεια του  ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου (ΣΤΕ), με συντριπτική  πλειονοψηφία έκρινε αντισυνταγματικά τα "Φίλεια", "Γιαγκαζόγλεια" και "Καιρίτικα", μεταλλαγμένα και εκτρωματικά "Νέα Θρησκευτικά". Οι ορθοφρονούντες  και μη αλλοτριωμένοι από το συγκρητιστικό και εθνομηδενιστικό, "πολιτικά ορθό" πνεύμα της Νέας Τάξης, τον ωχαδελφισμό και δεν-μεμελισμό συνέλληνες επλήσθησαν αφάτου χαράς και αγαλλιάσεως επί τω ακούσματι της σχετικής ειδήσεως. Και εξεδήλωσαν παντοιοτρόπως τα αισθήματά τους όπως πιστοποιεί η σχετική διαδικτυακή περιήγηση. Μόνοι οι ένοχοι δεν άντεξαν το εκτυφλωτικό φως της μνημειώδους διακαστικής αποφάσεως και άρχισαν έντρομοι να παραπαίουν, εκδίδοντας φαιδρά, εμπαθή και θρασύτατα ανακοινωθέντα διά των οποίων επετέθησαν κατά τρόπο επεικώς αήθη κατά της ανεξαρτήτου δικαστικής εξουσίας. Αυτός είναι ο σεβασμός τους στην αρχή της διακρίσεως των εξουσιών!

Δεν προτιθέμεθα στο παρόν σχόλιο να ασχοληθούμε  με τις ασχημοσύνες της κυβερνήσεως, συμμορίας μάλλον, των απολιθωμάτων του μαρξισμού. Αρκούν οι αναθυμιάσεις που αναδύονται από το βόθρο των τρις-αισχίστων νομοθετημάτων τους που προάγουν το διαστροφικό μετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας, με την ανοχή και συμπόρευση (διά της επαισχύντου υπογραφής του) του τιμηθέντος υπό της διοικούσης Εκκλησίας προέδρου της Δημοκρατίας. Στο κάτω-κάτω, με το αθειστικό, μαρξιστικό και διεθνιστικό δηλητήριο ποτίστηκαν στα νειάτα τους, αυτό διαχέουν και στα σπλάχνα της κοινωνίας μας. Κατά μία έννοια είχε και κάποιο δίκαιο ο Γερμανός φιλόσοφος Φόυερμπαχ υποστηρίζοντας ότι "ο άνθρωπος είναι ό,τι τρώει...".

Αυτό όμως που δεν χωράει ο νους και του πλέον αμβλύνοος συμπατριώτη μας, είναι η αντίδραση του διά τας πολλάς και φρικαλέας ανομίας μας διαποιμαίνοντος την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και προέδρου των διοικητικών σωμάτων της καθ’ Ελλάδα αυτοκεφάλου Εκκλησίας. 

Τι δήλωσε σχετικώς ο κ. Ιερώνυμος; Κρατηθείτε: "Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μία συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν την συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».

Ναι δεν είναι ανέκδοτο! Αυτή τη δήλωση έκανε! Αντί να εκδηλώσει διατόρως και στεντορεία τη φωνή τη χαρά του που κρίθηκαν αντίθετα με το Σύνταγμα τα "θρησκευτικά" απορρίματα του Γιαγκάζογλου και του Φίλη και να ζητήσει μετ’ επιτάσεως την άμεση συμμόρφωση της διοικήσεως (του υπουργείου α-παιδείας, εθνομηδενισμού, συγκρητισμού και πολυθρησκείας τουτέστιν) ΚΑΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ, εκείνος έκανε λόγο για συνέχιση της συνεργασίας Εκκλησίας και αντίχριστων κυβερνώντων. Λες και τα "νέα Θρησκευτικά" του κρημνιστή και αποδομητή Γαβρόγλου διαφέρουν  ουσιωδώς αυτών του προκατόχου του. Λες και δεν τα συνέταξαν οι ίδιοι άνθρωποι, φορείς συγκεκριμένων διαχρονικών ιδεοληψιών και υπηρέτες συγκεκριμένων καταστροφικών και ανατρεπτικών στόχων.
Ποιον και ποιους κοροιδεύει ο Αρχιεπίσκοπος; Τον εαυτό του, μήπως, που καταδίκασε απερίφραστα κάποτε τα σκουπίδια του Φίλη; (Άσχετα με το τι έπραξε για να αποτρέψη την εισαγωγή τους στην εκπαίδευση). Τους ορθοφρονούντες ιεράρχες που με αξιοσημείωτη παρρησία και συνέπεια αγωνίζονται για τη διασφάλιση και κατοχύρωση του ορθοδόξου χριστιανικού προσανατολισμού και χαρακτήρα του πολύπαθου μαθήματος; Την ΠΕΘ, μοναδικό αξιόπιστο φορέα και εκπρόσωπο του σώματος των εν Ελλάδι θεολόγων, που αντιμετωπίστηκε επιεικώς απαίσια από τη διοικούσα Εκκλησία τιθεμένη στην ίδια μοίρα με τη δράκα των ανατροπέων και νεογενίτσαρων του ΚΑΙΡΟΥ; Ή τον καταπροδωμένο και αγωνιώντα λαό του Θεού που ανέμενε μέχρι τέλους αντίδραση και αντίσταση στις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς των πολιτικών εξουσιαστών;

"Σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ορθώς. Οι "εγκάρδιοι συνομιλητές του" τις σέβονται, άραγε, και πόσο; Θα ξιφουλκήση άραγε εναντίον τους μετά την ελεεινή αντίδρασή τους στο άκουσμα της δυσάρεστης γι αυτούς απόφασης; (Και ο βοθροπόταμος του Θεοδωράκη συντάχθηκε με το ΣΥΡΙΖΑ και κάποιο νεοφανές "κίνημα", από-κομμα μάλλον παρά κόμμα..., και τινες άλλοι "προοδευτικοί" σχηματισμοί (το όνομά τους "λεγεών"). Και με τι μούτρα, κατά το δη λεγόμενο, θα συνεργασθή μαζί τους;

Μετά την κατάπτυστη αντίδρασή τους υφίστανται αντικειμενικώς περιθώρια ουσιαστικής συνεργασίας με τους Νέρωνες που μας κυβερνούν; Και τι σόι βιβλίο θα προκύψη από μια τέτοια "άμεικτον μείξιν και αλλόκοτον τέρας"; Μάλλον κάποιο καινούριο έκτρωμα. Προς δόξαν της συνεργασίας κράτους και Εκκλησίας βεβαίως-βεβαίως!

Και κάτι άλλο Μακαριώτατε! Γιατί δεν πρσέφυγε η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΣΤΕ παρά μόνο η Μητρόπολη Πειραιώς και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ; Μόνο τη Μητρόπολη Πειραιώς και το Μητροπολίτη της αφορούν τα "νέα Θρησκευτικά";

Η αποκαρδιωτική και γιατί όχι προδοτική, εν προκειμένω, στάση του Αρχιεπισκόπου έφερε στη μνήμη μας την απροσδόκητη αντίδρασή του όταν η θεράπων της διαστροφής και της διαφθοράς κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο περί "αλλαγής φύλου". Τότε ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για "παιγνιδίσματα"! Όχι για επιλογή καραμπινάτης διαστροφής! Αντί να σεισθή ο τόπος από την αντίδρασή του, αντί να αστράψουν οι άμβωνες από καυστικά κηρύγματα, αντί να εξαπολυθούν μύδροι εναντίον των ενόχων, αντί να κατεβάσει τον κόσμο στο πεζοδρόμιο, αντί να παύσουν οι ηγήτορες της Εκκλησίας να δέχονται στους ιερούς ναούς τους πολιτικούς εξουσιαστές, αντί να προχωρήσει σε αφορισμό των ενόχων (κάποιοι αγαπολόγοι και σχεσιολόγοι εκδηλώνουν αλλεργική αντίδραση όταν ακούν ή διαβάζουν για αφορισμό, δεν είναι politically correct βλέπετε...) αρκέσθηκε να μιλήσει για "παιγνιδίσματα"! Υποβαθμίζοντας ανεπιτρέπτως τη σοβαρότητα του όλου ζητήματος! Ακόμη και τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για "παιγνιδίσματα" αλλά για κάτι πολύ σοβαρότερο.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Ιερώνυμος φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων και των προδοκιών του ποιμνίου του. Η αντίδρασή του υπήρξε αψυχολόγητη, απαράδεκτη, προδοτική, σκανδαλώδης. Κομβολόγιο ολόκληρο οι υποχωρήσεις και οι προδοσίες του από την αποφράδα ημέρα που ανέλαβε τους οίακες του εκκλησιαστικού σκάφους (Ας όψονται αυτοί που τον ψήφισαν και κάποιος ρασοφόρος που “δημιούργησε κλίμα" σε βάρος του ετέρου υποψηφίου Μητροπολίτου Σπάρτης...). Ο Αρχιεπίσκοπος και όσοι τον δορυφορούν έχουν αποξενωθεί από το ποίμνιο, το φρόνημα και τη θέληση του οποίου κάθε άλλο παρά διερμηνεύουν. Διατελούν σε διαζύγιο διαρκείας από τον πιστό κλήρο και λαό. Είναι ανίκανος να υπερασπισθή τα δίκαια και τα αληθή συμφέροντα της Εκκλησίας. Τραγικά λίγος. Η παρουσία του στο τιμόνι της Εκκλησίας οδηγεί το εκκλησιαστικό σκάφος  σε υφάλους και σκοπέλους και η υπ’ αυτού άσκηση της εκκλησιαστικής εξουσίας επάγεται δεινά και παρασκευάζει ήττες για Αυτή.

Μακαριώτατε! Έχετε αποτύχει παταγωδώς! Καταντήσατε υποχείριο των άθεων και αντίχριστων κυβερνώντων! Τρίβουν τα χέρια τους οι άθεοι και οι αντίχριστοι για το γεγονός ότι σεις εκπροσωπείτε την Εκκλησία της Ελλάδος. Έχετε βεβαίως κάποιο ελαφρυντικό. Μαθητεύσατε παρά τους πόδας Σεραφείμ Τίκα, τον οποίο αποκαλέσατε "σοφό γέροντα" sic στην εις επίσκοπο χειροτονία του μέχρι πρότινος πρωτοσυγκέλου σας!!! Φοιτήσατε στην ενδοτική και δίγλωσση σεραφειμική σχολή που βύθισε στο τέλμα της ανυποληψίας επί 24 χρόνια την Ελλαδική Εκκλησία και που αποτελεί φρονιστήριο στο οποίο διδάσκεται πώς να ηττάται συνεχώς η Εκκλησία στη σχέση της με την κατ’ επίφασιν χριστιανική πολιτεία.

Ο υποφαινόμενος, ελάχιστο μέλος της Εκκλησίας, θα υπενθυμίσω στη μακαριότητά σας το "άπελθε  τάχιον εις τα ίδια" που απήθυνε ο λέων του Βορρά Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, στο "σοφό γέροντά σας" αλλά και το γεγονός ότι ο συνονόματός σας και προκάτοχός σας Ιερώνυμος ο Α΄, ο όντως σοφός, όταν η εκκλησιαστική πολιτική του προκάλεσε κατακραυγή και σκανδαλισμό (δεν αναπτύσσω εδώ κατά πόσο υπήρξε δικαιολογημένη αυτή η κατακραυγή και ο σκανδαλισμός ή αν σε μεγάλο βαθμό υπήρξε τεχνητή και κατασκευασμένη και προιόν εμπαθούς και άδικης πολεμικής εναντίον του) έσπευσε να υποβάλλει την παραίτησή του από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο για να μη χαθούν ψυχές υπέρ ων Χριστός απέθανε αποσυρόμενος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Υστέρνια της Τήνου. 

Μήπως πρέπει και σεις να αποσυρθείτε στα δικά σας Υστέρνια μετά από τόσα έτη αποτυχημένης αρχιεπισκοπείας;

1 comment:

  1. Οπωσδήποτε πρέπει η κληρικολαική διαμαρτυρία που έγινε για τό μάθημα των θρησκευτικών και πρίν απο αυτό για τό εθνικό θέμα της Μακεδονίας νά επαναληφθεί μπροστά στό Συνοδικό μέγαρο Δεν πρέπει ο λαός νά εγκαταλείψει την δυναμική παρέμβασή του, όταν οι θεσμοί καταπατούνται και εξευτελίζονται Φτάνει η βλασφημία εναντίον του Αγίου Πνεύματος Ο αρχιεπίσκοπος και η ομάδα του , δηλαδή τό σώμα της ιεραρχίας πλήν εξαιρέσεων, δεν σέβονται τους ιερούς θεσμούς της εκκλησίας , θα σεβαστούν τις αποφάσεις του ΣτΕ ; Μέσα στό κύτταρο του ρωμηού είναι καταγεγραμμένη η ανατροπή και ανάδειξη αυτοκρατόρων και πατριαρχών Είναι κάτι που έχει βαθειές ρίζες στην παράδοσή του Είναι ένα ιστορικό κεκτημένο του Πρέπει ο λαός δυναμικά νά απαιτήσει -- την στιγμή που χλευάζεται το Άγιο Πνεύμα που επιπνέει το συνοδικό σύστημα -- την άμεση ανατροπή του ακατάλληλου ένεκα ανικανότητος ή ένεκα ασέβειας αργιεπισκόπου και παράλληλα την φραγή στόν δρόμο της ανάδειξης ασεβών καί οικουμενιστών προσώπων τύπου Δημητριάδος , Μεσσηνίας , Σύρου κ.τ.λ. Πρέπει ο λαός νά αναδείξει τό τρίπτυχο των πρός εκλογήν κληρικών από τά πλέον καταξιωμένα στην συνείδησή του πρόσωπα Αρκετά το σώμα της ιεραρχίας περιφρόνησε και περιθωριοποίησε την συνείδηση της εκκλησίας Αρκετά αποξενώθηκε από τον λαό και τά αιτήματά του Όπου δέν χωρεί λόγος χωρεί μάχαιρα Και αυτή η μάχαιρα είναι σίγουρα του Αγίου Πνεύματος Όπου δεν χωρεί λόγος χωρεί η φοβέρα Όταν σύμφωνα μέ τις προφητείες των αγίων ο λαός θα ορμήσει μέσα στόν οίκο της προδοσίας , άς μήν τολμήσουν οι αντίστοιχοι Τσολάκογλοι της εκκλησίας νά συνεδριάσουν μέσα στόν άλλο ναό της ανομίας κάπου στην μονή Πετράκη Θα έχουν την ίδια τύχη Κανείς δεν θα φεισθεί τις μακρυές των γενειάδες

    ReplyDelete