Tuesday, March 20, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το Συμβούλιο Επικρατείας εξέδωσε απόφαση καταπέλτη εναντίον των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών, επειδή είναι αντισυνταγματικά. 

Πανηγυρίζουμε -φυσικά- για την ετυμηγορία του Συμβουλίου Επικρατείας, επειδή αποτελεί νομική δικαίωση των αγώνων όλων όσων προσπαθούν να αποτρέψουν την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

Η άμεση, όμως, χυδαία απάντηση του Υπουργείου Παιδείας (που παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου), δείχνει ότι δεν πρέπει να επαναπαυτούμε με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, επειδή οι φασίστες τρισάθλιοι ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ας παραδειγματιστούμε από τη στάση του κ. Κοντονή, που ζήτησε τα πρακτικά της δίκης που αθώωσε του Σεβ. Καλαβρύτων και ας μη μας διαφεύγουν οι μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος, με τη βοήθεια της κ. Θάνου, προσπαθεί να αλώσει την Δικαιοσύνη.

Το κυριώτερο! Το Υπουργείο Παιδείας έχει ισχυρό σύμμαχο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσει να πείσει την Δικαιοσύνη -με την βοήθεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου- ότι η Εκκλησία συμφωνεί με το περιεχόμενο των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών. Άρα η απόφαση των δικαστηρίων δεν είναι εκτελεστέα, αφού η Εκκλησία συμφωνεί με την αλλοτρίωση της θρησκευτικής παιδείας των παιδιών μας.

Ας οπλιστούμε, λοιπόν, με υπομονή και επιμονή, επειδή ο αγώνας μας είναι εναντίον των Εκκλησιομάχων και εθνομηδενιστών κυβερνώντων, εναντίον των Καιροσκόπων -τουτέστιν θεολόγων με αλλοτριωμένη ορθόδοξη συνείδηση-, αλλά προπαντός εναντίον της κινητήριας δύναμης των αθέων, που δεν είναι άλλος από τον Τσολάκογλου της Εκκλησίας, τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λιάπη, τον χειρότερο Αρχιεπίσκοπο που είχε ποτέ η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ιδού η Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πληροφορήθηκε από επιλεκτικές διαρροές απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει  το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων.

Σημειώνεται δε, ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Υπουργείο, τέλος, θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση.

No comments:

Post a Comment