Saturday, November 28, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΑΦΟΡΗΤΟΣ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ



ΑΦΟΡΗΤΟΣ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Η φωτογραφία, που προτάσσεται της ανάρτησης, είναι ενδεικτική του σκανδαλισμού του ποιμνίου της Εκκλησίας, εξαιτίας της δημόσιας διαμάχης των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου για την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, από την συντριπτική πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.


Η φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης, είναι από την εφημερίδα “Πολίτης”, που δεν χάνει την ευκαιρία να χτυπήσει την Εκκλησία ευκαίρως-ακαίρως.

Πλην, όμως, όση κακοπιστία και αν διαπιστώσεις, εκ μέρους της συγκεκριμένης εφημερίδας, πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει διάχυτος σκανδαλισμός του ποιμνίου της Εκκλησίας για την δημόσια διαμάχη των Ιεραρχών μας για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο;


Και αυτά πότε;


Όταν ο κορωνοιός θερίζει, οι ΜΕΘ και το νοσοκομείο αναφοράς στην Αμμόχωστο έφτασαν στα όριά τους και οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται σε απόγνωση.


Παράλληλα κατακλυσμιαίες εξελίξεις αναμένονται στο Κυπριακό με την προσπάθεια των Δυτικών δυνάμεων να οδηγήσουν σε διχοτομική λύση την πατρίδα μας.


Για όνομα του Θεού!

Είναι δυνατόν οι Ιεράρχες μας να συνεχίζουν να διαπληκτίζονται και να εκτοξεύουν δημόσια απειλές ο ένας εναντίον του άλλου σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομία και να κατασκανδαλίζουν το ποίμνιο της Εκκλησίας;


Για μια ακόμη φορά, ποιούμε θερμή υική έκκληση στον Μακαριώτατο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, στους Πανιερώτατους Μητροπολίτες Κύκκου Νικηφόρο, Λεμεσού Αθανάσιο και Ταμασού Ησαία και στον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο να λύσουν τις όποιες διαφορές έχουν για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο στην Ιερά Σύνοδο και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα.

No comments:

Post a Comment