Sunday, November 29, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,Ο ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΚΥΚΚΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΚΥΚΚΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Το sigmalive, αναγγέλει ότι, αύριο Δευτέρα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου κ. Νικηφόρος θα δώσει συνέντευξη σχετικά με το Ουκρανικό και θα εκθέσει τις θέσεις που καταγράφει στο βιβλίο που εξεδόθη πρόσφατα με το όνομά του.

Δυστυχώς γίνεται σαφές ότι οι τρεις ρουβλιοκίνητοι Μητροπολίτες (στην προκειμένη περίπτωση ο Πανιερώτατος Κύκκου) επιμένουν να κρατούν -ως μη όφειλαν- στα τηλεοπτικά παράθυρα το Ουκρανικό, αντί να επιληφθούν του θέματος με τον Μακαριώτατο και τους άλλους αρχιερείς εν Συνόδω.


Διερωτόμαστε για την σκοπιμότητα της καμπάνιας που ανέλαβε ο Πανιερώτατος. 


Εκφράζουμε την πικρία μας επειδή αποδεικνύει τον εαυτό του ανάλγητο για τον τεράστιο σκανδαλισμό του ποιμνίου της Εκκλησίας της Κύπρου, εξαιτίας της δημόσιας διαμάχης των Ιεραρχών, για την μνημόνευση του Μακαριώτατου Κιέβου κ. Επιφάνιου, από τον Μακαριώτατο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.

Ως γνωστόν, την πρωτοβουλία του Μακαριώτατου Κύπρου επικρότησε η μεγάλη πλειοψηφία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου.


Συγκεκριμένα, υπέρ της πρωτοβουλίας του Αρχιεπισκόπου, τάχθηκαν 10 αρχιερείς και εναντίον μόνο 6. Ασφαλώς η λευκή ψήφος του Θεοφιλέστατου Νεαπόλεως Πορφυρίου δεν μετρά.


Επομένως η αναλογία 10 προς 6, της ψηφοφορίας στην Ιερά Σύνοδο για το Ουκρανικό σημαίνει ότι τα τρία πέμπτα της Ιεραρχίας υποστηρίζουν την πρωτοβουλία του Μακαριώτατου.

Ο Πανιερώτατος Κύκκου και οι άλλοι ρουβλιοκίνητοι επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου, οφείλουν απόλυτη υπακοή στις αποφάσεις της Συνόδου, επειδή το Ουκρανικό είναι 100% κανονικό και όχι δογματικό θέμα.


Οι θέσεις που καταγράφει το βιβλίο, που φέρει τον Πανιερώτατο Κύκκου ως συντάκτη του, είναι θεολογικά διάτρητες εξ απόψεως θεολογικής, κανονικής, ιστορικής και εκκλησιολογικής.


Επομένως, πώς δεν αντιλαμβάνεται ο Πανιερώτατος, ότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα όταν δημοσιοποιεί τόσο έωλες θέσεις;

Οι θεολογικά μετέωρες θέσεις του βιβλίου επαναλαμβάνουν τις πάλιν και πολλάκις ισοπεδωτικά και αποστομωτικά αναιρεθέντες θέσεις των Ρωσσόφιλων Ιεραρχών, άλλων κληρικών, μοναχών και λαϊκών θεολόγων.


Για μια ακόμη φορά, παρακαλούμε θερμά τους Ιεράρχες μας να αποσύρουν το θέμα από την δημοσιότητα. 


Αν κρίνουν ότι το θέμα πρέπει να τύχει περαιτέρω συζήτησης ας το συζητήσουν στα πλαίσια της Ιεράς Συνόδου, για να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός του ποιμνίου της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment