Tuesday, November 24, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΘΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΘΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Εντυπωσιάζει πάντοτε το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ του κ. Αριστείδη Βικέτου, διαχειριστή του ιστολογίου "Αγγελιαφόρος", επειδή έχει πρόσβαση σε πηγές  πληροφοριών που οι πολλοί αγνοούμε.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αξιόλογου δημοσιογράφου, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, για την χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, περιγράφει, εν εκτάσει, τα διαδραματισθέντα στην συνεδρία και δίνει βάσιμες ελπίδες ότι το αυριανό Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου για το Ουκρανικό θα κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, πιθανόν με ομόφωνη απόφαση των 17 συνοδικών επισκόπων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Επιφυλασσόμαστε να σχολιάσουμε την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου όταν θα εκδοθεί. 


Ευχόμαστε, εκ μέσης καρδίας, ότι η Ανακοίνωση θα βασίζεται σε ορθά εκκλησιολογικά και κανονικά κριτήρια. 


Ελπίζουμε ότι πολιτικές σκοπιμότητες και οικονομικά συμφέροντα δεν θα υπεισέλθουν στην κρίση των Ιεραρχών μας και ότι ΜΟΝΟ το Ευαγγέλιο, η Ορθόδοξη Εκκλησιολογία, το Κανονικό Δίκαιο και η Εκκλησιαστική Ιστορία θα κατευθύνουν την σκέψη και τις αποφάσεις τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην Ανακοίνωση θα παραμεριστούν ολότελα οι μωροφιλοδοξίες ορισμένων Ιεραρχών, οι οποίοι παίζουν παιγνίδια σε βάρος της Εκκλησίας, για να ικανοποιήσουν την ασίγαστη επιθυμία τους να καταλάβουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.


Τους υπενθυμίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βρίσκεται εν ζωή και ότι, παρόλο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, κατορθώνει να επιτελεί, στο ακέραιο τα καθήκοντά του, με πλήρη διαύγεια πνεύματος.

No comments:

Post a Comment