Friday, November 13, 2020

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ




ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ ξεκαθάρισε ότι επιδιώκει λύση δύο κρατών.


Και όμως! 


Με την σύμφωνη γνώμη -σχεδόν όλων κομμάτων της Κύπρου-, συνεχίζονται οι λεγόμενες Διακοινοτικές συνομιλίες παρόλον ότι οι Τούρκοι απομακρύνθηκαν από την βάση της ΔΔΟ, που ήταν μέχρι τώρα η βάση των συνομιλιών.

Τι είναι η ΔΔΟ (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία);


Μια απαράδεχτη μορφή λύσης που οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην Τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.


Και όμως! 


Τώρα οι Τούρκοι δεν δέχονται να διαπραγματευτούν με βάση την ΔΔΟ.!


Σε αυτήν την απίστευτη κατάντια έφτασε η προδομένη πατρίδα μας!

Αφού προθυμοποιήθηκαν οι πολιτικοί ηγέτες της Κύπρου -σχεδόν στο σύνολό τους- να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, η Ενωμένη Ευρώπη δεν θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία με το πρόσχημα ότι δεν θέλει να χαλάσει το καλό κλίμα των συνομιλιών.


Οι Τούρκοι θα αποδειχτούν, για μια ακόμη φορά, κερδισμένοι, με την συμπαράσταση της Αγγλίας και της Γερμανίας τουλάχιστον, και με την συμμόρφωση των Ελληνοκυπρίων ηγετών στις υποδείξεις του Αμερικανοκαθοδηγούμενου Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες.

Ποια ελπίδα σωτηρίας έχει η πατρίδα μας, αν δεν αποφασίσει να απολακτίσει τις καταστροφικές συμφωνίες του 1977, βάσει των οποίων έγινε δεκτή η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία;


Επιβάλλεται ανυπερθέτως η Ελλάδα και η Κύπρος να εξοπλιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να δημιουργήσουν ισχυρές αμυντικές συμμαχίες με χώρες που έχουμε κοινά συμφέροντα.


Αφού επιτευχθεί αυτό, πρέπει να υλοποιηθεί, ως εθνική στρατηγική, η λύση της Απελευθέρωσης, που δεν μπορεί να γίνει κατορθωτή παρά μόνο με απελευθερωτικό πόλεμο.


Η ελευθερία κατακτάται με το σπαθί του σκλάβου. Όχι με τις ικεσίες στον κατακτητή του.

No comments:

Post a Comment