Monday, November 9, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ,"ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ" ΑΡΙΘΜΟΣ 122


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

___________


Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 122, Φθινόπωρο 2020, σς. 112.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Το νέο τεύχος του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία” του Φθινοπώρου του 2020 περιέχει πλήθος ωραίων άρθρων. 


Α.) Συγκεκριμένα περιέχει 8 άρθρα στην ενότητα “Από την Ορθόδοξη πνευματική ζωή”. 


Β.) Περιέχει επίσης 22 άρθρα που αποτελούν το αφιέρωμα του τεύχους "Άγιες Μητέρες", και


Γ.) Εκκλησιαστικές ειδήσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, που ετοιμάζει ο θεολόγος κ. Ανδρέας Κυριακού, Γενικός Γραμματέας του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως“Οι φίλοι του Αγίου Όρους” και εκδότης του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”.

α.) Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται βίοι Αγίων συγχρόνων και άλλων, αποσπάσματα από την σοφία των Αγίων Πατέρων και θέματα ορθόδοξης πνευματικής ζωής. Προτάσσεται της έκδοσης ομιλία του Θεοφιλέστατου επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγόριου για τα Χριστούγεννα.


β.) Το αφιέρωμα του περιοδικού για τις Άγιες μητέρες προλογίζεται από τον κ. Συμεών Πηγαδουλιώτη. Πλήθος από άρθρα παρουσιάζουν άγιες μητέρες από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη και από την Ιστορία της Εκκλησίας, όχι μόνον του Βυζαντίου, αλλά και άλλων ομοδόξων Εκκλησιών. Πολύ περιεκτικό αφιέρωμα.


γ.) Η απήχηση του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία” φαίνεται από το μεγάλο πλήθος των βιβλίων που στέλλουν διάφοροι συγγραφείς στον κ. Ανδρέα Κυριακού για βιβλιοπαρουσίαση.

Πολύ ελπιδοφόρο σημείο για το κύρος του περιοδικού.


Το περιοδικό, στην ηλεκτρονική του μορφή, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως "Οι Φίλοι του Αγίου Όρους"http://www.orthodoximartyria.com/index.php

No comments:

Post a Comment