Thursday, November 26, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ



ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Γράφει, σε σημερινή του Ανακοίνωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ:


“Πᾶσα παράβασις καί παρακοή ἔλαβεν ἔνδικον μισθαποδοσίαν» (Ἑβρ.2,2). 


Σήμερον πού ἡ ἁμαρτία δέν ἀπενοχοποιήθη ἁπλῶς ἀλλά ἐθεσμοθετήθη ὡς ἔννομο δῆθεν ἀγαθό μέ τήν κίβδηλη νέα θρησκεία τοῦ δικαιωματισμοῦ, 


σήμερα που κορυβαντιοῦμε καί ὑπεραιρόμεθα γιά τήν φερομένη αὐτοεπιβεβαίωση καί αὐτάρκειά μας, 

ἦλθε ἕνας ἀδιόρατος καί ἀσυνείδητος καί ἄλογος μικροοργανισμός νά συντρίψει τήν νέα Βαβέλ τοῦ πλανήτη καί νά ἀποδείξει ὅτι ἡ ἀληθινή ζωή δέν πηγάζει ἀπό τήν κτιστή πραγματικότητα, ἀλλά ἀπό τόν ὑπέρτατο Νοῦ, πού τελεσιουργεῖ ἐν ἐλευθερίᾳ καί ἀληθείᾳ τό μυστήριο τῆς ἀγάπης καί τῆς ζωῆς.


“Ἀπολαμβάνομε” τά ἐπίχειρα τῆς σχάσεώς μας ἀπό τήν πηγή τῆς Ζωῆς καί καλούμεθα εἰς αὐτογνωσία καί μετάνοια.”

Ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ τήρησε από την αρχή της πανδημίας την σωστή στάση. 


Το έκανε, μάλιστα, με κόστος να διασυρθεί από τους "λοιμωξιολόγους" και τους άλλους συνωμοσιολόγους.


Δεν ορρώδησε, όμως, -απολύτως προς τιμή του-, να πράξει το καθήκον του έναντι του Χριστού και του ποιμνίου του και κατήχησε ορθοδόξως τον λαό του Θεού.


Δυστυχώς κατακλυζόμαστε καθημερινά από κείμενα και βιντεοσκοπημένες ομιλίες, για την πανδημία του κορωνοιού, από ιερωμένους που είναι εντελώς αδαείς στα ιατρικά θέματα. 


Είναι αδιανόητο να παριστάνουν τους λοιμωξιολόγους και τους επιδημιολόγους, άνθρωποι ιατρικά αγράμματοι. 


Είναι απαράδεκτο οι συνωμοσιολόγοι κληρικοί να προβάλλουν με πάθος θέσεις αλλότριες της ορθόδοξου διδασκαλίας, οι οποίες μάλιστα βάζουν σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία και την ζωή των συνανθρώπων τους.

Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, με την πιο πάνω του Ανακοίνωση, επικεντρώνει την προσοχή του στα σημεία που θα έπρεπε να απασχολούν τους ανθρώπους της Εκκλησίας, όταν αναφέρονται στον κορωνοιό:


1.) Η πανδημία απέδειξε περίτρανα ότι η αυτάρκεια του σύγχρονου ανθρώπου είναι γίγαντας με πήλινα πόδια. 


Ένας ιός κατόρθωσε να γονατίσει κυριολεκτικά τον πλανήτη και έβαλε σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία και την ζωή των ανθρώπων.


2.) Έργο των κληρικών είναι να τονίσουν το επίπλαστο της αυτάρκειας του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά ταυτόχρονα και προπαντός να μιλήσουν για μετάνοια.

Το κήρυγμα του Χριστού, είναι κήρυγμα μετανοίας. 


Αν οι κληρικοί -και δη οι αρχιερείς- και οι θεολόγοι μιλούν σαν γιατροί, σαν κοινωνιολόγοι σαν ψυχολόγοι σαν πολιτικοί, ποιός επιτέλους θα μιλήσει για το εν ου έστιν χρεία;


Ευχαριστούμε θερμά, Σεβασμιώτατε Πειραιώς, επειδή μιλάτε ως ορθόδοξος Ιεράρχης και κατηχείται με κατά Θεόν κριτήρια το ποίμνιό σας.

No comments:

Post a Comment