Sunday, November 8, 2020

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ,Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΜΑΣ


ΑΚΡΩΣ ΕΠΑΙΝΕΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Θερμά και υικά συγχαίρουμε, εκ μέσης καρδίας, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, για την παρρησία και το ομολογιακό του φρόνημα.


“Εμείς οι επίσκοποι”, είπε ο Πανιερώτατος, “είμαστε υπεύθυνοι για την προδοσία της πίστεως στο Κολυμπάρι, όπου αναγνωρίστηκαν οι κάθε λογής αιρέσεις ως Εκκλησίες.


Η προδοσία αυτή φέρνει την οργή του Θεού στα κεφάλια όλων μας”.


Η ομολογία της πίστεως ήταν ανέκαθεν το πρώτιστο έργο των χριστιανών.


Όσο για τους επισκόπους της Εκκλησίας, δηλαδή τους φρουρούς της πίστεως, το απολύτως πρωταρχικό τους καθήκον είναι να διαφυλάττουν την καθαρότητα των Όρων της πίστεως και των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων.

Χαιρόμαστε χαρά μεγάλη επειδή ο Πανιερώτατος λέγει με παρρησία “επ’ εκκλησίαις” αυτό που έπρεπε να λέγουν στεντορεία τη φωνή και οι 800 τόσοι ορθόδοξοι επίσκοποι της Οικουμένης.


Καμμιά ελπίδα προκοπής και σωτηρίας δεν έχουμε αν συνεχίσουμε να παραθεωρούμε την ομολογία της πίστεως.


Τα τελευταία 120 χρόνια περίπου ενέσκηψε δριμύς χειμών στην Εκκλησία του Χριστού.

Η Εκκλησία δεν αντιμετωπίζει μια αίρεση ή έστω μια μεγάλη αίρεση, αλλά μια παναίρεση, μας δίδαξε ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς.


Γιατί είναι παναίρεση ο Οικουμενισμός;


Επειδή είναι συγκρητισμός.


Τι σημαίνει συγκρητισμός;


Σημαίνει ότι βάζουμε στην ίδια μοίρα την εξ Αποκαλύψεως αλήθεια του ΜΟΝΟΥ αληθινού Θεού με τις πλάνες των αιρέσεων και τις δαιμονικές εμπειρίες των άλλων θρησκειών.


Οι μαργαρίτες της αλήθειας του Χριστού ρίπτονται ασύστολα και αφειδώς έμπροσθεν των χοίρων και τις καταπατούν ασύστολα αιρετικοί και αλλόθρησκοι.


Η Άμωμη Νύμφη του Χριστού, η Παναγία μας Μητέρα Ορθόδοξη Εκκλησία, συμφύρεται σε συνέδρια ανόμων συγκρητιστών, όπου γίνονται συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους.


Το έτι χειρότερο!


Συνομολογούνται προδοτικές για την Ορθοδοξία συμφωνίες και υπογράφονται κοινά κακόδοξα κείμενα από τους Οικουμενιστές. 


Προς άφατη θλίψη του ποιμνίου της Εκκλησίας αυτά συμβαίνουν με την ένοχη σιωπή ή ανοχή ή και ενθάρρυνση ορθοδόξων επισκόπων. 


Αλλά και οι επίσκοποι, που έχουν ορθόδοξο φρόνημα, τις πλείστες φορές, δεν έχουν σθένος και ομολογιακή παρρησία για να ανακόψουν τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς.

Γι’ αυτό χαιρετίζουμε, με την πιο βαθειά ικανοποίηση, τις δηλώσεις του Πανιερώτατου Μόρφου, στο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης.


Παρακαλούμε θερμά τον Άγιο Μόρφου να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να ληφθούν πρακτικά μέτρα, για να αποστασιοποιηθεί η Εκκλησία της Κύπρου από τον Οικουμενισμό.


Πανιερώτατε! 


Γιατί η Εκκλησία μας εξακολουθεί να είναι ισότιμο μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου των αιρέσεων, που είναι γνωστό ως ΠΣΕ;

Γιατί η Εκκλησία της Κύπρου δεν απομακρύνεται από το ΠΣΕ, όπως έκαναν οι παραδοσιακές Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας;


Ποια ελπίδα έχουμε να κερδίσουμε την συναντίληψη του Αγίου Θεού, ως χριστιανοί και ως πολίτες μιας ημικατεχόμενης πατρίδας, αν παροργίζουμε τον Χριστό με την ισότιμη συμμετοχή της Εκκλησίας μας σε ένα συγκρητιστικό οργανισμό;


Ο λαός του Θεού θα εκτιμήσει αφάνταστα μια πρωτοβουλία δική σας και άλλων παραδοσιακών επισκόπων της Εκκλησίας της Κύπρου, που θα μας οδηγήσει εκτός του παναιρετικού ΠΣΕ.

1 comment:

  1. Ὢ ψευδοσυνόδου τῆς μυσαρᾶς, ἐν Κολυμβαρίῳ, κακοδόξου καὶ βδελυρᾶς, τῆς ἀθετησάσης, τὴν πίστιν Ἐκκλησίας, καὶ ἀποδεξαμένης, πλάνας αἱρέσεων.

    Ἐν Κολυμβαρίῳ ἡ ἐναγής, σύναξις καὶ νόθος, καινοτόμος καὶ ἀσεβής, ἡ τοῖς θεοφόροις, πατράσι μὴ στοιχοῦσα, καὶ πίστιν ἀθετοῦσα, ἔστω ἀνάθεμα.

    Πονηρευομένων ἡ συστροφή, ἐν Κολυμβαρίῳ, ἡ τὸ ἅγιον τοῖς κυσί, δοῦσα ἀνιέρως, ἐσχάταις ἐν ἡμέραις, ὑπάρχει ἀθεΐας, τέλειον πρότυπον.

    ReplyDelete