Tuesday, November 17, 2020

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ


Λίαν αξιόλογη, από πολλές απόψεις, η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα απρεπή σχόλια σε βάρος του Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρού Ιωάννη, ο οποίος απεβίωσε από τον κορωνοιό.


Συν τοις άλλοις, η Εγκύκλιος έρχεται, επιτέλους, να δώσει απάντηση σε όσους κακόδοξους διδάσκουν, από καιρό, την πλάνη ότι δήθεν η απλή παρουσία των πιστών στο ναό καταργεί τους φυσικούς νόμους.!!!


Ελπίζουμε ότι, μετά την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, να τερματιστεί η διάδοση αυτής της κακοδοξίας.



Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ

=====


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θλίψη διαπιστώνει ότι ωρισμένα ΜΜΕ δεν παύουν ποτέ να στοχοποιούν τους ορθόδοξους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, ως ιδεολογικό αντίπαλό τους. 

Απέναντι στις διαστρεβλώσεις του λόγου της Εκκλησίας υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος με τις Εγκυκλίους και τις Ανακοινώσεις Της:  

α) πάντοτε συνιστά πειθαρχία στα υγειονομικά μέτρα μέσα και έξω από τους Ιερούς Ναούς, 

β) ουδέποτε υποστήριξε τους αρνητές της πανδημίας, 

γ) ουδέποτε διέδωσε παιδαριώδεις και ειδωλολατρικές απόψεις ότι οι ορθόδοξοι ιερείς ή γενικώς οι χριστιανοί δεν πρόκειται να νοσήσουν λόγω της ιδιότητάς τους.

Η Εκκλησία αυτονόητα αποδέχεται την σημασία και αποστολή της ιατρικής επιστήμης, όπως υπαγορεύεται από την Αγία Γραφή: «Τίμα τον ιατρό όπως του αρμόζει, έχοντας υπ' όψιν σου τις υπηρεσίες του στις ανάγκες σου, γιατί ο Κύριος τον έκτισε» (Σοφ. Σειράχ 38,1). 

Ωρισμένοι επίδοξοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με την Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορωνοϊού, σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων και αποφαίνονται ακόμα και για ζητήματα πίστεως «δογματίζοντας» δίχως καμία θεολογική γνώση και αρμοδιότητα.

Απευθύνουμε προς όλους θερμότατη έκκληση να μην ενδώσουν στην καλλιέργεια κοινωνικού ρατσισμού, στην στοχοποίηση και ενοχοποίηση των αρρώστων και των νεκρών της πανδημίας του κορωνοϊού για οποιονδήποτε λόγο.

Παρακαλούμε όλοι να παραμείνουν συγκρατημένοι, να σεβασθούν τους ασθενείς, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και όσους αγωνίζονται για την θεραπεία των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα παρακαλούμε να δείξουν όλοι τον πρέποντα σεβασμό στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά, κυρό Ιωάννη.

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment