Thursday, November 19, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


 ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε, στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”:


“Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εισήχθη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του. 


Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11. 

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.”


Διαβάσαμε, στο Ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός”:

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Σύμφωνα με πληροφορίες πήγε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, μαζί με τον νυν μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο, ο οποίος επίσης έχει κορωνοϊό. Εκεί ενημέρωσε ότι έχει και εκείνος κορωνοϊό και ότι έκανε τεστ σε ιδιωτικό κέντρο. Τον παρακάλεσαν να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο αλλά ο 82χρονος Αμβρόσιος αρνήθηκε, υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και όπως ανέφερε έχει ήπια συμπτώματα.”

Εκφράζουμε, από τα βάθη της καρδιάς μας, τις ταπεινές ευχές μας στους δύο πολιούς Ιεράρχες και σε όσους άλλους εμπερίστατους αρχιερείς, πρεσβυτέρους, διακόνους, μοναχούς, μοναχές και αδελφούς μας περνούν από την φοβερή δοκιμασία του φονικού αυτού ιού που σαρώνει την ανθρωπότητα από άκρου σε άκρο.


Οι προσευχές μας συνοδεύουν και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη των αδελφών μας των Σέρβων κ. Ειρηναίο, του οποίου η υγεία βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.


Προσευχόμαστε η ανάρρωσή όλων των νοσούντων από τον κορωνοιό Ιεραρχών μας να είναι ταχεία και ολοκληρωτική.


Μακάρι ο Χριστός και η Παναγία να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να γλυτώσει από τον φονικό αυτό ιό.

No comments:

Post a Comment