Monday, November 9, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ

Του Παναγιώτης Τελεβάντου

=====


Δήλωσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ:


«Ἡ μάσκα δὲν ἐπηρεάζει τὸ ἦθος καὶ τὸ δόγμα τῆς Ἐκκλησίας. Μὴ μένετε σὲ αὐτά. Εἶπε τὸ κράτος βάλτε μάσκα, ἔ βάλτε τὴ μάσκα σας ρὲ παιδιά. Δὲν φορῶ μάσκα διότι ἀντίκειται στὶς διδασκαλίες τῆς Ἐκκλησίας; Ποῦ βρίσκουν ὅτι ἡ μάσκα ἀντίκειται στὶς διδασκαλίες τῆς Ἐκκλησίας; Εἶναι μερικὲς ὑπερβολὲς ποὺ γίνονται καὶ δὲν εἶναι σωστό. Πάρε ἐκεῖ μία μάσκα, ταπεινώσου καὶ σιώπα».

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν, αν τις ίδιες δηλώσεις έκαναν ο κ. Τσιόρδας, ο πρωθυπουργός, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Σεβ. Μεσογαίας ή οποιοσδήποτε άλλος Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος;


Μαύρο φίδι θα τους δάγκωνε!


Προφανώς θα τους είχαν γδάρει ζωντανούς! Οι αντίχριστοι πολιτικοί! Οι συμβιβασμένοι αρχιερείς! Οι προδότες της πίστεως ιερείς! Οι δολιοφθορείς της υγείας και της οικονομίας! Τα όργανα της Μπίντελμπεργκ και των "σκοτεινών δυνάμεων", κτλ. κτλ. κτλ..


Σε ποιους αναφέρομαι; 

Πρωτίστως, αλλά όχι μόνον, στο ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό.” 


Ρίξτε μια ματιά στις αναρτήσεις του ιστολογίου και θα δείτε πώς μεταχειρίζονται όσους μιλούν για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας και άλλων υγειονομικών μέτρων.


Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, που μιλά ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, δεν σιώπησαν απλώς. “Έβγαλαν”, κατά το δη λεγόμενον, “τον σκασμό”.

Γιατί, άραγε, αποσιώπησαν τις δηλώσεις του Γέροντα Εφραίμ οι διαχειριστές του ιστολογίου "Ρωμαίικο Οδοιπορικό;"


Όταν αρχίζεις με μια κατάφωρη παράβαση του Ευαγγελίου, φυσικό είναι στην συνέχεια να προσθέσεις και πλήθος άλλων παραβάσεων, για να στηρίξεις την αρχική σου πλάνη.


Κάνουν κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα, λέγουν.!!!


Τι είδους κόμμα;


Χριστιανικό κόμμα “Ρωμαϊικο”, τουτέστιν Μακρακιστικό, το οποίο μάλιστα είναι και Παποκαισαρικό, επειδή άγαμος κληρικός, του οποίου το όνομα αγνοώ, είναι ινστρούκτοράς του.

Η ανάμιξη κληρικών “σταις του βίου πραγματείαις” απαγορεύεται ρητά, κατηγορηματικά και επί ποινή καθαιρέσεως, από δέκα περίπου Ιερούς Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων.


Άρα, αυτό και μόνον να λάβεις υπόψη σου, συνειδητοποιείς πόσο στραβά κινούνται όσοι έβαλαν τα θεμέλια αυτού του κόμματος.


Σε κάθε περίπτωση, επειδή έχουν στα σκαριά την δημιουργία κόμματος, που θα κατέλθει σε εθνικές εκλογές, χρειάζονται -ως εικός- πακτωλό χρημάτων για να πετύχουν τον στόχο τους.


Γι’ αυτό και ενεργούν ιεραρχώντας τις προτεραιότητές τους ανάλογα.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου είναι γενναιόδωρος χρηματοδότης των δραστηριοτήτων τους. 


Γι’ αυτό, παρόλον ότι ο Γέροντας Εφραίμ λέγει πράγματα, με τα οποία διαφωνούν κάθετα, και παρόλον ότι μεταχειρίζονται, με ιδιαίτερη εχθρότητα όσους συμμερίζονται τις απόψεις του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου, στην περίπτωση του Γέροντα Εφραίμ, εφαρμόζουν την τακτική “μούγκα στην στρούγκα”.


Αυτοί οι άνθρωποι, λέγουν, θα κάνουν κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα.!!!


Sure!

No comments:

Post a Comment