Monday, November 23, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες δεν είναι επαρκείς για να μας δώσουν την ευχέρεια να σχολιάσουμε, σε βάθος, τα διαδραματισθέντα στην σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, για το Ουκρανικό.

Δεν θέλουμε να κρύψουμε την μεγάλη χαρά μας, όμως, επειδή, με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου, Πανιερώτατου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιου, διαπιστώσαμε ότι, αντί της αναμενόμενης έντασης της κρίσεως, επικράτησε η αγάπη, η συνεννόηση και η κατανόηση μεταξύ των Ιεραρχών μας.

Οι δημόσιες αντεγκλήσεις, από τα τηλεοπτικά παράθυρα και από τα άλλα ΜΜΕ, προξένησαν ατμόσφαιρα πολέμου μεταξύ των Ιεραρχών μας και προκάλεσαν αφόρητο σκανδαλισμό στην συνείδηση των πιστών.

Ο μόνος κερδισμένος από αυτήν την αναταραχή είναι φυσικά ο διάβολος, ενώ το πνεύμα της ειρήνης, της αγάπης και της κατανόησης μεταξύ της Ιεραρχίας μαρτυρεί ότι ο Χριστός είναι μεθ’ ημών.

Ελπίζουμε και προσευχόμαστε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που θα εκδοθεί την Τετάρτη, ότι θα είναι βασισμένη στην ορθόδοξη Εκκλησιολογία, στο Κανονικό Δίκαιο, στο Ευαγγέλιο και στην Εκκλησιαστική Ιστορία και ότι οικονομικά και πολιτικά κριτήρια δεν θα διαδραματίσουν κανένα ρόλο.

Θα επανέλθουμε -συν Θεώ- μόλις έχουμε περισσότερη πληροφόρηση για την σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Ιδού το ρεπορτάζ, που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σύντομο σχόλιο.


ΠΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: “ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ”

Του Sigma.live

=====

Δεν υπάρχει απόφαση προς το παρόν, είπε ο Μητροπολίτης Πάφου με το πέρας της Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε εκτάκτως για το ουκρανικό ζήτημα. 

Η τελική απόφαση θα εκδοθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Ως Εκπρόσωπος της Συνόδου ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι η Σύνοδος διεξήχθη σε πνεύμα αγάπης και ενότητας. «Δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκαν οι παρεξηγήσεις».

Τοποθετήθηκαν όλοι οι Συνοδικοί, είπε ο Μητροπολίτης. Μεταξύ άλλων η Σύνοδος θα τοποθετηθεί και για την πανδημία συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.


No comments:

Post a Comment