Friday, November 13, 2020

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΡΩΓΩΝ κ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ


Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΡΩΓΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Το παιγνίδι χοντραίνει άσχημα.


Δεν μας έφταναν οι κάθε λογής άσχετοι και οι κάθε λογής συνωμοσιολόγοι, που προσπαθούν να επιβάλουν την κακοδοξία της δήθεν κατάργησης των φυσικών νόμων εντός του ναού, τώρα προστίθενται και επίσκοποι που κηρύσσουν γυμνή τη κεφαλή από άμβωνος αυτή την αίρεση.

Θεοφιλέστατε Ρωγών κ. Θεόφιλε! 


Εικάζω ότι γνωρίζετε, πως ο διαπρεπής και παραδοσιακός Καθηγητής της Δογματικής, κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, εξήγησε -με ισχυρότατη δογματική επιχειρηματολογία- ότι είναι αίρεση η θέση ότι η κατάργηση των νόμων της φύσεως απλά και μόνον επειδή βρισκόμαστε εντός του ναού.


Βεβαίως, κανένας δεν μας υποχρεώνει να υιοθετούμε τις θέσεις οποιουδήποτε Καθηγητή της Δογματικής, ακόμη και αν αυτός είναι ο κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, έστω και αν όλοι αναγνωρίζουμε την δογματική του κατάρτιση και ευσέβεια.

Όταν διαφωνούμε, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι, 


1.) αν αγαπούμε τον Χριστό και την Εκκλησία Του, 


2.) αν δεν έχουμε κάνει παντιέρα τις εμμονές και τις ιδεοληψίες μας, και 


3.) αν δεν κινούμαστε από αλλότρια της Εκκλησίας κίνητρα, να αναιρέσουμε θεολογικά τις θέσεις του κ. Καθηγητή.


Εβραγχίασεν ο λάρυγξ μας, Θεοφιλέστατε, για μήνες τώρα, να καλούμε και να προκαλούμε όποιον διαφωνεί με τις θέσεις του κ. Τσελεγγίδη να δώσει την δέουσα θεολογική απάντηση.


Μέχρι τώρα ουδείς -απολύτως ουδείς-, αν και προφανώς πολλοί θα το ήθελαν διακαώς, δεν τόλμησε να αντιτάξει αντιρρητικό λόγο στην θεολογική ανάλυση του κ. Τσελεγγίδη.

Εσείς, Θεοφιλέστατε, μπορείτε;


Αν ναι, τότε να είστε απολύτως βέβαιος ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ολοπρόθυμοι να ακούσουμε, με απόλυτη προσοχή και σεβασμό, όσα έχετε να πείτε.


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.


Αν όχι, σας παρακαλούμε θερμά και υικά να σταματήσετε να κηρύσσετε από τον άμβωνα κακοδοξίες και να παραπλανάτε τον λαό του Θεού.


Σε κάθε περίπτωση, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει ανυπερθέτως να αποφανθεί για το σοβαρώτατο αυτό θέμα, για να αναγκαστεί ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του.

2 comments:

  1. Το μήνυμα του ουρανού δεν το πήρες?!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οχι αδελφέ μου. Εγώ είμαι άνθρωπος αμαρτωλός και δεν παίρνω μηνύματα απο τον Ουρανό. Ότι γράφω το γράφω με βάση την Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας.

      Delete