Sunday, November 29, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ “ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ” ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


“Τίποτα στην ζωή μου δεν είναι δικό μου κατόρθωμα”, είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.


Αν, με την δήλωση αυτή, Παναγιώτατε, εννοείτε την ζωή, την υγεία, την ευφυία και τα άλλα τάλαντα που σας διακρίνουν ως άνθρωπο, ασφαλώς έχετε απόλυτα δίκαιο. Όλα αυτά οφείλονται αποκλειστικά στον Δωρεοδότη Χριστό.


Βεβαίως αυτό ισχύει για όλους μας και όχι μόνον για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.


Υπάρχουν, όμως, κάποια άλλα κατορθώματα ή μάλλον “κατορθώματα”, Παναγιώτατε, που δεν είναι ορθό και δίκαιο να τα αποδίδετε στον Θεό. Για την ακρίβεια είναι καθαρή βλασφημία να τα αποδίδετε στον Θεό.


Επί παραδείγματι. 

1.) Η μαθητεία σας παρά τους πόδας του ανεκδιήγητου και αχαρακτήριστου Μελίτωνα Χατζή. 


2.) Η φοίτησή σας σε παπικά ακαδημαικά ιδρύματα, που συνετέλεσε αποφασιστικά στην αλλοίωση της ορθόδοξής σας συνείδησης. 


3.) Η συμμετοχή σας στην αντιπροσωπεία του Φαναρίου, όταν ο Μεγάλος Αποστάτης της πίστης μας, Πατριάρχης Αθηναγόρας, πρωτοπήγε στο Βατικανό για να συναντήσει τον Πάπα Παύλο Στ΄. 


4.) Οι ατέλειωτες συμπροσευχές και κοινές ποιμαντικές σας παραστάσεις, όχι μόνο με αιρετικούς, αλλά και με αλλόθρησκους. 

5.) Η μαζική χειροτονία ακατάλληλων, από πολλές απόψεις, κληρικών στο επισκοπικό αξίωμα και δη σε υπεροχικούς Θρόνους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σε άλλες επιτελικές θέσεις του Θρόνου. 


Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις δεν μιλούμε μόνο για κληρικούς με κώλυμα ιερωσύνης, αλλά για κυριολεκτικά αθεόφοβους ανθρώπους, που δεν έπρεπε να διανοούνται να βρίσκονται μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο. 


6.) Η τροχιοδρόμηση Αγιοκατάταξης του πλανεμένου, θεομπαίκτη και φαύλου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, που προωθεί αποτελεσματικά, με την διάθεση πακτωλού χρημάτων, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εκμεταλλευόμενη στο έπακρον την ακόρεστη φιλοχρηματία σας. 

7.) Τα ημισυλλείτουργα με τον αιρεσιάρχη του Βατικανού και ο λειτουργικός ασπασμός με αιρεσιάρχες της Ρώμης στο Φανάρι και στο Βατικανό. 


8.) Η μνημόνευση του Πάπα και το ψάλσιμο της φήμης του αιρεσιάρχη στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου.


9.) Η ισότιμη συμμετοχή του Οικουμενικού Θρόνου στο πανπροτεσταντικό Συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ.


10.) Η υπογραφή προδοτικών για την Ορθοδοξία Συμφωνιών όπως του Σαμπεζύ και του Μπαλαμάντ.


11.) Η υπογραφή κοινών κακοδοξων κειμένων με τους Παπικούς, όπως αυτό της Ραβέννας. 


12.) Η επίδοση “Ιερών Κορανίων”. 


13.) Η προσπάθεια εκβατικανοποίησης της Ορθοδοξίας, με την προαγωγή της Βατικάνειας κακοδοξίας του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, για το δήθεν “πρωτείο άνευ ίσων" (primus sine paribus) του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, αντί της απόλυτα σύμφωνης, με την ορθόδοξη Εκκλησιολογία, αρχής “πρώτος μεταξύ ίσων” (primus inter pares), που ίσχυε, για δύο χιλιετίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού εκφράζει το συνοδικό πνεύμα της Εκκλησίας.

14.) Last but not least η σύγκληση της οικουμενιστικής Συνόδου της Κρήτης όπου θεσμοθετήθηκαν οι αιρέσεις ως Εκκλησίες.


Όλα τα πιο πάνω, και πολλά άλλα, Παναγιώτατε, είναι αποκλειστικά δικά σας και των πνευματικών σας καθοδηγητών Αθηναγόρα και Μελίτωνα Χατζή “κατορθώματα", τα οποία, δεν είναι επιτρεπτό επ’ ουδενί λόγω, να αποδίδετε στον Θεό.


Αντίθετα! Οφείλετε ανυπερθέτως να τα αναγνωρίσετε, εν μετανοία, ως δικά σας φοβερά αμαρτήματα και να τα διορθώσετε για να μη χάσετε το μόνο πραγματικά πολύτιμο που έχετε: Την ψυχή σας.


Και για να γίνει αυτό κατορθωτό “Του Κυρίου δεηθώμεν”.

No comments:

Post a Comment