Monday, November 2, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!


ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Όλα ορθά όσα λέγει ο πρωθυπουργός, στο διάγγελμά του, απόσπασμα του οποίου παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση. 

Με αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη για τα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης και αποτρέπει τις επιθέσεις εναντίον των ειδικών επιστημόνων που εισηγούνται τα υγειονομικά μέτρα που ο ίδιος υιοθετεί.

Όλα είναι ορθά, όσα είπε ο πρωθυπουργός, εκτός από το ότι οι “ψεκασμένοι” -όπως τους αποκαλεί-, δηλαδή οι συνωμοσιολόγοι είναι λίγοι.

Μακάρι να ήταν λίγοι.!

Μια απλή περιδιάβαση στο διαδίχτυο θα πείσει τον κ. πρωθυπουργό περί του λόγου το ασφαλές.

Είναι απίστευτη η έκταση και το μέγεθος της παράνοιας που εκφράζεται στο διαδίχτυο για την πανδημία του κορωνοιού.

Άλλωστε δημοσκόπηση που έγινε, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είμαστε οι δεύτεροι, μετά την Νιγηρία, παγκοσμίως που ρέπουμε προς την συνωμοσιολογία.

Πολλές φορές όταν βλέπω το πλήθος των εντελώς παρανοϊκών απόψεων για το θέμα θυμούμαι την ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι “η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα απέραντο φρενοκομείο”.

Όσες φορές δοκίμασα να ανοίξω συζήτηση με τους συνωμοσιολόγους στο διαδίχτυο -και το κάνω τακτικά- για την πανδημία του κορωνοιού, ένοιωθα ότι ήταν σαν να συνομιλούσα με τρόφιμους του Δρομοκαίτειου.

Καμμία λογική συνοχή στην σκέψη τους, κανένα επιχείρημα βασισμένο σε γεγονότα. 

Το μόνο που άκουα και ακούω είναι συνωμοσιολογίες, συνθήματα και αδίστακτο προπηλακισμό όποιου δοκιμάζει να εκφέρει -έστω και με τον πιο νηφάλιο τρόπο- αντιρρήσεις στον κατακλυσμό της συνωμοσιολογίας.

Γι’ αυτό συγχαρητήρια στον κ. πρωθυπουργό για την ανάληψη της ευθύνης για τα υγειονομικά μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση, συγχαρητήρια για την προσπάθειά του να στηρίξει τους δεινώς προπηλακιζόμενους ειδικούς επιστήμονες, αλλά δεν ευσταθεί η άποψή του ότι είναι λίγοι οι “ψεκασμένοι” -, όπως τους αποκαλεί, δηλαδή οι συνωμοσιολόγοι.

Δυστυχώς κ. πρωθυπουργέ! Δεν είναι καθόλου λίγοι οι “ψεκασμένοι” συνωμοσιολόγοι. Γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

1 comment:

  1. Ἦχος πλ. δ´. Ταῖς τῶν δακρύων σου ῥοαῖς.
    Ἀφωρισμένος ἀσεβής, βασιλεύειν Ἑλλάδος οὐκ ἐπιτέτραπται, τῆς ὀρθοδόξου καὶ πιστῆς· καὶ γὰρ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἠλλοτρίωται· Ἀρχάγγελοι διό, τὸ τῶν Ἑλλήνων γένος λυτρώσασθε, ἐναγοῦς κυβερνήσεως, ἵνα ἀπροσκόπτως ὁμοῦ, δοξάζομεν τὸν Κύριον.

    ReplyDelete