Sunday, August 5, 2018

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΛΟΓΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ


Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΛΟΓΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατά γενική εκτίμηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, είναι ένας από τους πιο παραδοσιακούς επισκόπους, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν γένει.

Σεμνός, γνήσια ταπεινός, προσηνής, πράος, ευγενής, διακριτικός βρίσκεται πάντοτε στις επάλξεις του χρέους και δίνει κατά Θεόν ορθόδοξη ομολογία με το ήθος του, με την γραφίδα του και με την εν γένει ποιμαντική διακονία του, για όλα τα θέματα.

Χωρίς να προκαλεί, με την χαρακτηριστική μετριοπάθεια που τον διακρίνε,ι παίρνει πάντοτε θέση για όλα τα καίρια θέματα.

Είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους αντιοικουμενιστές Μητροπολίτες της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ιεράρχης με ακμαίο εκκλησιαστικό φρόνημα που προβληματίζει γόνιμα και οικοδομεί, ακόμη και όσους διαφωνούν με τις απόψεις του.

Με την Εγκύκλιό του για το Δεκαπενταύγουστο, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, δίνει την ορθή θεολογική διάσταση, αλλά και την ορθή ποιμαντική διαχείριση, της θεομηνίας που έπληξε την Αττική και άλλα μέρη της πατρίδας μας.

Η Εγκύκλιος του Σεβασμιώτατου επισημαίνει την ασέβεια όλων μας και την αποστασία μας από τον Θεό και εξηγεί ότι όλοι -άρχοντες εκκλησιαστικοί και πολιτικοί και λαός- έχουμε ανάγκη μετανοίας.

Προτείνει μάλιστα η Εκκλησία να κηρύξει μετάνοια για να μας εγείρει εκ του ύπνου της αμαρτίας.

Στην Εγκύκλιό του, ο Σεβασμιώτατος δράττεται της ευκαιρίας να πει ότι οι συνεχείς παραβάσεις των Ιερών Κανόνων με τις συμπροσευχές και τις άλλες οικουμενιστικές ασχημίες συνιστούν μεγάλη ασέβεια προς τον Θεό που επισύρει ένδικο μισθαποδοσία.

Η φωτισμένη αυτή Εγκύκλιος εξεδόθη από την πιο μικρή Μητρόπολη και όχι από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευχόμαστε η Ιερά Σύνοδος να υιοθετήσει την Εγκύκλιο του Σεβασμιώτατου και να καλέσει τον λαό σε μετάνοια για την θεομηνία και τους άλλους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας εξαιτίας της γενικής αποστασίας.

No comments:

Post a Comment