Sunday, August 12, 2018

ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!



ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το βίντεο της συνέντευξης που έδωσε ο 11χρονος Βασίλης Μαίλλης, το παιδί ιδιοφυία που σε δύο χρόνια θα αποκτήσει πτυχίο αστροφυσικής, έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, επειδή είναι προικισμένος με έκτακτα διανοητικά χαρίσματα.

Οι λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν στην συνέντευξη και από τον μικρό Βασίλη, αλλά και από τον ιερέα πατέρα του, εκπλήσσουν πραγματικά επειδή κάνουν ανάγλυφη την ιδιοφυή σκέψη του Βασίλη.

Αυτά, όμως, τα έχουν πει πολλοί για τον Βασίλη.

Στην παρούσα ανάλυση θα εστιάσω την προσοχή μου σε ένα άλλο τομέα, που κανείς -εξ όσων ξέρω- δεν πρόσεξε ή τουλάχιστον δεν ένοιωσε την ανάγκη να αναφερθεί.

Ο Βασίλης Μαίλλης δεν είναι μόνον ιδιοφυία. Είναι προπαντός μια πολύ ευγενική ψυχούλα, πολύ συγκροτημένη προσωπικότητα, μετριοπαθής ιδιοσυγκρασία, με πολλή σεμνότητα και ταπείνωση.

Όση ώρα μιλούσε μου έκανε φοβερή εντύπωση πόσο πολύ μοιάζει στον χαρακτήρα με τον ιερέα πατέρα του π. Παντελεήμονα Μαίλλη.

Οι απαντήσεις του είναι νηφάλιες και προσέχει να μην προκαλέσει και να μην πληγώσει τους άλλους.

Όταν κάποια φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης του υπέβαλε μια ειρωνική ερώτηση δεν θίχτηκε καθόλου, αλλά με ευγένεια και ήθος, έδωσε την σωστή απάντηση.

Λίγα φυσικά γνωρίζω για τον π. Παντελεήμονα Μαίλλη, αλλά οι απαντήσεις, που έδωσε στην συνέντευξη, δείχνουν ότι πρόκειται για σεμνό και ιεροπρεπή κληρικό που επέδρασε καταλυτικά στην διαμόρφωση του καλού χαρακτήρα του γυιού του.

Φωτογραφίες της μητέρας του που βρήκα στο διαδίχτυο, δείχνουν ότι πρόκειται για σεμνή πρεσβυτέρα, που έχει συνείδηση της αποστολής της σαν μητέρα και σαν πρεσβυτέρα.

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, ότι ο μικρός Βασίλης εμπνεύστηκε από τους εξαίρετους γονείς του και ανέπτυξε μια υπέροχη προσωπικότητα με πολλή πίστη στον Θεό, σεμνότητα και ταπεινό φρόνημα.

Πόσο χαίρεται η ψυχή μας όταν βλέπουμε ευλογημένα παιδιά που ζουν κοντά στην Εκκλησία και έχουν τόση χάρη Θεού!

Προσεύχομαι στον Χριστό να κρατήσει τον μικρό Βασίλη αγνό, πιστό και ταπεινό σε όλη του την ζωή.

No comments:

Post a Comment